![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Ponovo ova moja briga:
eh jer moze neko objasnjenje oko toga ako dodje to GC, posto radim na brodu u usa, i onda 3-4meseca sam tamo , pa udjem izadjem iz US milion puta, posle dodjem ovde nazad u domovinu na 2 meseca odmora i opet nazad u USA, ako dodje do GC - (poslo prve formulare juce) ,... ....dali mi se vaze ovi boravci u US - u to staz sto je potreban za status drzavljanstvo. Sta je sve moguce, znaci udje se u US prijavis se na granici, kad moze da se izadje , kad more najranije/ kasnije da se opet udje, (naravno neko drugi na tvojoj adresi podize svu poslatu papirologiju). sta se sme, sta se nesme, sta je preporucljivo , sta ne ??? |
|
||||
|
||||
![]()
Boravak koji se racuna za drzavljanstvo pocinje od momenta kad dobijes zelenu kartu. Tako da sve prije su turisticke posjete i nemaju veze za drzavljanstvo. Inace, trebalo bi biti ok sve dok si van USA manje od 6 mjeseci. Mada vjerovatno postoje neki izuzeci kad radis posao koji radis. Najbolje ti je da guglas i nastavis se raspitivati, mozda i nadjes nekog u istoj situaciji. Koliko se sjecam, sa ovog foruma niko nije radio na brodu.
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
||||
|
||||
![]()
Sto se tice duzine boravka, za odrzavanje zelene karte ti je potrebno, koliko se secam, barem mesec dana godisnje u USA, kao i ne duze odsustvo od godinu dana neprekidno. Kako uplovljavas i isplovljavas sa teritorije USA (ako sam dobro razumeo), imas dovoljno "ulazaka i izlazaka", kao i duzinu boravka unutar granica da ispunis minimalne uslove.
Sto se tice price oko toga da li moras da ides u maticnu drzavu da bi sredio papire, pogledaj varijantu promene statusa - sve mozes da odradis i iz USA, da ne mrdas (mislim da samo malo vise kosta, ali presaberi sve troskove pa vidi sta ti je isplatljivije), tj, da vizu na kojoj si trenutno zamenis useljenickom. O tome je pisano, potrazi...
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=IvanS;22606]e a sva ova dokumenta sto traze iz suda , supa, Izvod iz maticne knjige vencanih, (by the way dal mi to treba ako imam potvrdu o razvodu).
da li moraju da budu ono - mladja od 6 meseci , il moze i vise , posto bih to vadio sada dok sam tu na odmoru sa broda, aj opet savet stvarno se super sa svim ovim odgovorima , carevi !!! ako hocete na kruz posaljite mail dovedite decu ,[/QUOTE] pozdrav, ako moze neki kontakt, trenutno sam u procesu traganja za poslom na kruzeru pa bi mi dobro doslo par informacija.. hvala unapred. :) p.s. izvinjavam se sto ovako upadam u temu no ne nadjoh opciju za privatne poruke, bice da je iskljucena ili sam ja nesto pobrljavio. :) |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=aleksa;23706]pozdrav,
ako moze neki kontakt, trenutno sam u procesu traganja za poslom na kruzeru pa bi mi dobro doslo par informacija.. hvala unapred. :) p.s. izvinjavam se sto ovako upadam u temu no ne nadjoh opciju za privatne poruke, bice da je iskljucena ili sam ja nesto pobrljavio. :)[/QUOTE] Privatne poruke ne mozes slati dok ne sakupis odredjeni broj postova (poruka) na forumu. Mislim da je 30 postova potrebno za slanje privatne poruke. |
|
|||
|
|||
![]()
@aleksa
Mozes mi se plz javiti na email? Sk_night_wolf@yahoo.com (u vezi kruzera da te pitam nesto) Pozzz |
Tags |
c1 d visa, cruise line, manager |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Šta da radim ako nemam nikoga u USA? | todoraqis | Vaša strana | 11 | 29.11.2009 17:49 |
nije mi stigao sticker sa adresom, sta da radim???? | Nenaki | Prva koverta | 4 | 24.06.2009 22:21 |
Jel dobio tko drugu kuvertu? | tapir.hr | Druga koverta | 129 | 01.05.2009 21:00 |
Hmm,dobio sam E-mail?? | nepiyu | Stare teme | 11 | 02.09.2008 01:15 |
![]() |