![]() |
|
|
|||||||
| Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade |
| Prijava na Lutriju » Prijava za ovu godinu i neka pitanja :) » Bitni linkovi | ||||
| O Lutriji | Uputstvo za prijavu | Agencije za prijavu | Korisne informacije | Učlanite se |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Pozdrav svima... Ucestvovao sam na DV-2015 ali nisam izvucen. Da li se zna hoce li biti mozda novi krug izvlacenja u septembru i kako uopste to saznati ako bude? Hvala
|
|
|
|||
|
|||
|
Nema drugog kruga. Pocetkom oktobra se salje za 2016. Igraj svake godine dok te ne izvuku. Srecno !
|
|||
|
|||
|
Ok. Moram igrati nema druge. Jedino sam u dilemi sad mada ne verujem da je neko upucen u to, posto sam sad u usa na j1 programu pa sam kontao da ostanem ilegalno, ako bi me kojim slucajem izvukli sledece godine dal bi to sta vredelo ili kontam da bi me samo isterali odavde ako nesto pokusam.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Znam, zato i jesam u dilemi. Ali ako nista produzavacu na turisticku vizu po sest meseci dok ne prodje izvlacenje, tako cu biti bar legalno ovde u tom trenutku. Da ne smaram vise, ali kontam ako izvuku dosta lakse i brze bi se to sve zavrsilo odavde.
|
|
|
|||
|
|||
|
Pozdrav svima!
Relativno skoro sam počela da razmatram opciju odlaska i tek prikupljam informacije kojih ovdje vidim ima jako puno. Koliko do sada vidim ljudi većinom odlaze sa porodicom ili ih porodica tamo već čeka. Interesuje me da li ima neko ko je sam otišao bez porodice i prijatelja, sa njim ili tamo? Ili da li neko tako nešto pokušava? Kakve su šanse uopšte da se bez porodice i prijatelja, znači potpuno samostalno nešto uspe i što se tiče odlaska i ostanka tamo? |
|
|
|||
|
|||
|
Imas apsolutno iste sanse kao i neko sa porodicom. Bitno je da ispunjavas uslove sa skolom ili poslom, da nemas dosije, da uredno prodjes lekarski i to ti je to.
DV-2015 - prvi put, 2 prijave - IZVUCENI 22.05.2014. - popunjeni formulari 19.02.2015. - lekarski 24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing 26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama) 28.03.2015. - kupljene karte 24.06.2015. - NYC resident ![]() 01.04.2016. - Garden State |
|
|
|||
|
|||
|
Ne znam koliko je to formalnost ili ne, ali vidim da je neophodno pozivno pismo da bi viza bila odobrena, a ako nemaš nikoga tamo ko bi ti ga poslao, kako se onda to rešava?
|
|
|
|||
|
|||
|
Ne znam gdje si to vidjela ali taj kriterij/uslov da imas pozivno pismo je 100% netačan. To nigdje nećeš moći naći da piše (barwm ne na zvaničnim stranicama, a one i jesu najvaznije).
|
|
|
|||
|
|||
|
Hoces da kazes da je pozivno pismo neophodno da se nosi na intervju? Tacnike bez njega nema vize
|
![]() |
|
|