ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interview DV2015 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 08.10.2014, 22:28
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Datum intervjua ne mozes da vidis da e-mailu nego samo na zvanicnoj stranici, na isti nacin na koji si proverila da si izvucena.
Nisu valjda hakovali e-mail Neverovatno koliko sam puta cuo tako nesto, a u 99% slucajeva je zaboravljena sifra...

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Staro 08.10.2014, 23:59
SasaVA SasaVA je offline
Drug član

Datum prijave: 03.06.2014
Nepromenjeno .

Citat:
Prvobitno poslao korisnik zanesena Prikaz poruke
ja vec postajem neuroticna jer mi ne stize mail. recite mi da li mozemo proveriti jos na neki nacin da proverimo da li smo dobili datum, videla sam neki link ovde na forumu gde se ubacuje ne konfirmacioni broj nego onaj drugi.
znaci pitanje je kako da neko kome je npr hakovan email proveri kad mu je datum intervjua?
Veruj mi da znam kako se osecas. Po ceo dan gledam i proveravam..citam forume....U glavnom salju sablon odgovore. E sad nekad bude ovako a nekada onako. Ja koliko znam proverava se na onom mestu gde smo videli da smo izvuceni i tu se navodno vidi promena statusa i onda "valjda" bi trebalo imati neko objasnjenje ili link... Ni sam ne znam jer i ja cekam a nikako docekati.
Neki kazu da svi do broja u biltenu (koji su popunili DS260) bivaju pozvani izuzev onih koji imaju neki problem u DS260... Ne zelim nikoga lagati ali tako sam razumeo. Sto se tice maila i hakovanja imao sam iskustva.... Cuvaj zivcve i ne gubi nadu jer ce ti trebati kad odes tamo...
18.12.2014.- Obavljen intervju,visa odobrena
29.12.2014.- Preuzet pasos iz DHL-a
30.12.2014.- Kupljena karta
24.01.2015.- Stigao u USA
Staro 09.10.2014, 07:48
Sanya Sanya je offline
Drug član

Datum prijave: 04.05.2014
US lokacija: Florida
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Postoji i ovaj link
https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx
gde upisujes case number i dobijas pristup svom DS 260 formularu. Cini mi se da tu isto promene status. Proveri
Samo opusteno i polako. Ako ste vi s malim brojevima poceli da panicite,sta ce biti tek kasnije na sajtu
Ili telefon u ruke,pa KCC svaki dan
Staro 09.10.2014, 09:52
bokinena's Avatar
bokinena bokinena je offline
Drug član

Datum prijave: 03.05.2014
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno Interview

Eto, prodje i to

Juce smo bili na interview i stvarno on predstavlja onajobicniju formalnost, kao sto su svi dosadasnji dobitnici opisali. Ako je sve u redu sa papirima, nemate nikakve potrebe da brine o tome da li cete dobiti vizu ili ne.
Procedura je ista i svi ste vec citali o tome ali, eto da ponovim jos jednom:
Znaci ujutru dodjete ispred ambasade. Oko 8:30 gospoda koja rade tamo izadju sa spiskom i krenu da prozivaju. Za divno cudo, nas svoje smo bili prvi na spisku. Prolazite bezbednosni punkt, ostavljate kljuceve, teletone, itd... Onda setnja od 35-40 m kroz dvoriste do ulazka u salter salu. I tamo vam vec pomenuti prijatni gospodin izda broj i cekate (naravno gospodin, Toma ako se ne varam sve vreme caska sa vama ) Onda ostavite papire na salteru, bukvalno ista prica, mojoj zeni koja je nosilac su uzeli potrvde iz suda i policije, izod iz maticne knjige rodjenih i vencanih i diplomu srednje skole (bachelor i master nisu ni gledali), meni samo izvod iz maticne knjige i uverenja iz suda i policije, pasose naravno, slike, i mi smo naravno doneli slike kako bi opravdali nasu vezu pre bilo kakve price o odlasku u US i njen stari pasos sa svim pecatima sa putovanja (i to su zadrzali). I naravno najvaznije, formulare sa lekarskog. Uz sve to je isla lagana pricica sa covekom koji je sva dokumenta uzimao. Onda platite novce na drugom salteru i dobijete pauzu do 13:30...
Posle pauze opet ista procedura, dok ne dodjete do salter sale. I opet cekate... Onda vas prozovu da ostavite otiske prstiju. Nakon toga, konacno sledi i finalni razgovor sa konzulom, koji je isto tako bio jako prijatan. U nasem slucaju se razgovor odvijao na engleskom jeziku, iako verujem da ima mogucnosti da se odvija i na srpskom, ukoliko neko ne stoji najbolje sa engleskim. I naravno, ishod je logican

Da, eto jedna zanimljiva stvar, pored nas je jedan stariji gospodin (cika od jedno 80 god. po mojoj proceni) isto tako cekao za GC, obzirom da smo mi prvi zavrsili ne znam kako je u njegovom slucaju interview prosao ali mi je bilo svakako neobicno i simpaticno u isto vreme.
Sad nam jos preostaje da vidimo kad cemo moci da podignemo dokumenta sa viziranim pasosima u DHL-u.
Staro 09.10.2014, 10:17
Anemone Anemone je offline
Član

Datum prijave: 02.09.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik zanesena Prikaz poruke
ja vec postajem neuroticna jer mi ne stize mail. recite mi da li mozemo proveriti jos na neki nacin da proverimo da li smo dobili datum, videla sam neki link ovde na forumu gde se ubacuje ne konfirmacioni broj nego onaj drugi.
znaci pitanje je kako da neko kome je npr hakovan email proveri kad mu je datum intervjua?
Ako te ko razumije to sam ja vjeruj mi..isto tako provjeravam meil svaki dan, i provjeravam status..planiram da ih zovem sad jedan dan, ali mi je engleski jako los pa odugovlacim..iako sam im meil pisala i dobila standardan odgovor kao i ostali, nekako bih bila mnogo mirnija da od njih cujem direktno..
Strpljenja i zivaca imam, samo do kad..

bokinena, sve cestitke..neka vam je sretno! Hvala na informacijama, koliko god da su price slicne, uvijek ih je korisno i lijepo procitati..
Staro 09.10.2014, 11:45
bitbit bitbit je offline
Drug član

Datum prijave: 27.05.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik SasaVA Prikaz poruke
Veruj mi da znam kako se osecas. Po ceo dan gledam i proveravam..citam forume....U glavnom salju sablon odgovore. E sad nekad bude ovako a nekada onako. Ja koliko znam proverava se na onom mestu gde smo videli da smo izvuceni i tu se navodno vidi promena statusa i onda "valjda" bi trebalo imati neko objasnjenje ili link... Ni sam ne znam jer i ja cekam a nikako docekati.
Neki kazu da svi do broja u biltenu (koji su popunili DS260) bivaju pozvani izuzev onih koji imaju neki problem u DS260... Ne zelim nikoga lagati ali tako sam razumeo. Sto se tice maila i hakovanja imao sam iskustva.... Cuvaj zivcve i ne gubi nadu jer ce ti trebati kad odes tamo...
Sasava proveravaj i meil i tvoj status svaki dan od 15 do 21, i da ti je hakovan meil, tvoj status ce biti izmenet. Ima velike sanse i da to bude vikend, radi vremenske razlike, bar kod mene je tako bilo, bas kada nisam ocekivala.

Boki Nena puno srece u daljem procesu, hvala sto si spodelijo iskustvo sa nama. Bas sam se pitala jer ima neko drugi ko je trebalo ovu godino da "opravda" brak, pa nisam znala dali ima mnogo ispitavanja oko toga...
Staro 09.10.2014, 12:38
zanesena zanesena je offline
Drug član

Datum prijave: 11.09.2010
US lokacija: Los Angeles,Santa Monica
YU lokacija: vojvodina
Nepromenjeno Principal applicant

Kad odem na link https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx i ukucam svoj CN i datum izadje mi:
status: PRINCIPAL APPLICAN
IV fee: N/A
IV Application: COMPLETED
Civil Document: N/A

da li je i Vama tako kad proveravate?
sta pise kada dodje do promene statusa?
Staro 09.10.2014, 14:03
johnywalker johnywalker je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2014
Nepromenjeno

ne, termin ce pisati ovdje:

https://www.dvlottery.state.gov/esc/
Staro 09.10.2014, 15:17
zanesena zanesena je offline
Drug član

Datum prijave: 11.09.2010
US lokacija: Los Angeles,Santa Monica
YU lokacija: vojvodina
Nepromenjeno

johnywalker, kad odem na taj link https://www.dvlottery.state.gov/esc/, pojavi se dobro znani tekst koji sam ugledala tog srecnog majskog dana 2014god a koji glasi:

"You have been randomly selected for further processing in the Diversity Immigrant Visa Program for the fiscal year 2015 (October 1, 2014 to September 30, 2015). Selection does not guarantee that you will receive a visa because the number of applicants selected is greater than the number of visas available. Please print out this letter and take it with you to your visa interview.

Approximately 125,000 individuals were registered for further processing. Therefore, it is very important that you carefully follow instructions to increase your chances of possible visa issuance. The instructions are located on the Department of State website at http://www.dvselectee.state.gov. Please note that all DV-2015 applicants will be required to use the online DS-260 Immigrant Visa and Alien Registration Application, which will be available beginning on May 19. Paper forms will not be accepted.

Please be advised that your case will not be scheduled for an interview appointment until a visa number is available. Once your interview is scheduled, you will receive a notification message at the e-mail address you provided when you submitted your initial application.

If it should be necessary to contact the Kentucky Consular Center about your case, you must always refer to your name and case number as they appear below. Your case number should be written in the upper right hand corner of all correspondence sent to the Kentucky Consular Center."
Staro 09.10.2014, 15:45
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Zanesena,

kad bude status promijenjen (intervju datum odredjen) taj tekst ce biti zamijenjen sa datumom intervjua, tvojim imenom, brojem pod kojim si izvucena, lokacijom intervjua i imenima pratioca (ako ih imas) koji idu s tobom na intervju (muz, djeca)

Puno manje teksta ce biti ali to je to

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Zatvorena tema

Pravila pisanja