ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Vize za SAD > Porodične imigrantske vize

Porodične imigrantske vize Opšte teme o dobijanju i apliciranju za porodične imigranske vize

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 08.10.2014, 12:25
noki noki je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.07.2010
YU lokacija: Zemun, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik MagedonMM Prikaz poruke
Noki,

Imam dve opcii Chicago I Washington(Reston) ( vo aplikacija bese navedeno Chicago ) I planot bese za pocetok Chicago.
Ke probam I taa opcija dokolku ima nacin da doznam za tie agencii - bidejki iskreno nikogas ne sum obrnuval vnimanie na toa.
Ima li snasi da se stapi nekako so ohridskata agencija vo NJ, I kako da gi najdam tie vo Chicago -?

Pozdrav

Pozdrav
Eve ti prvo za Chicago link:

https://www.facebook.com/pages/Medit...0975069?v=info

a ova e istata agencija od Chicago,ama pretstavnistvo vo Stip:

http://mediteran.mk/index.php/kontakt

a ova e za New Jesey:

http://www.ohridtravel.com/contact.html

Inaku jas sum vo New Jersey, a mnogu prijateli od soprugot se vo Ilinois. Koga pravime edna sporedba za cenata na zivotot,taksite,kucite site kazuvaat deka Ilinois e mnogu poevtin od ovde. Ovde mnogu ne jade blizinata na New York.Vo sekoj slucaj,vidi sto mozat da napravat za tebe i dvete agencii.Pozz

Last edited by noki; 08.10.2014 at 12:31.
Reply With Quote
Staro 08.10.2014, 12:42
MagedonMM MagedonMM je offline
Drug član

Datum prijave: 08.07.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik noki Prikaz poruke
Eve ti prvo za Chicago link:

https://www.facebook.com/pages/Medit...0975069?v=info

a ova e istata agencija od Chicago,ama pretstavnistvo vo Stip:

http://mediteran.mk/index.php/kontakt

a ova e za New Jesey:

http://www.ohridtravel.com/contact.html

Inaku jas sum vo New Jersey, a mnogu prijateli od soprugot se vo Ilinois. Koga pravime edna sporedba za cenata na zivotot,taksite,kucite site kazuvaat deka Ilinois e mnogu poevtin od ovde. Ovde mnogu ne jade blizinata na New York.Vo sekoj slucaj,vidi sto mozat da napravat za tebe i dvete agencii.Pozz
noki

fala mnogu vednas ke se probam da napravam kontakt.

Pozdrav
Reply With Quote
Staro 09.10.2014, 17:29
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Vidjela sam sa sestrom, sve ono sto sam ti rekla jedina je opcija, ulazak vas dvoje u US, dobra stvar je sto ne morate cekati fizicke zelene karte nego mozete umjesto njih poslati kopije biometrijske stranice pasosa i stranice na kojoj je ponistena viza za predavanje I-130 za djecu.
Ko od vas dvoje bude isao na I-131 isto tako ne mora cekati na plasticnu karticu, moze odmah predati za to, cekati na biometrijski intervju, i kad dodje papir moze nazad.
6 mjeseci u US i 6 vani nece ici, kaze da su sad poostrili mjere, i sad se vrlo brzo gubi zelena karta kad skontaju sta radis.
Eto, zao mi je sto ti ne nosim dobre vijesti.

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Reply With Quote
Staro 10.10.2014, 09:30
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mikiSA Prikaz poruke
Vidjela sam sa sestrom, sve ono sto sam ti rekla jedina je opcija, ulazak vas dvoje u US, dobra stvar je sto ne morate cekati fizicke zelene karte nego mozete umjesto njih poslati kopije biometrijske stranice pasosa i stranice na kojoj je ponistena viza za predavanje I-130 za djecu.
Ko od vas dvoje bude isao na I-131 isto tako ne mora cekati na plasticnu karticu, moze odmah predati za to, cekati na biometrijski intervju, i kad dodje papir moze nazad.
6 mjeseci u US i 6 vani nece ici, kaze da su sad poostrili mjere, i sad se vrlo brzo gubi zelena karta kad skontaju sta radis.
Eto, zao mi je sto ti ne nosim dobre vijesti.
MikiSa,

Hvala na informacii ali izvini nisam bas najbolje razumeoo ovaj deo

"i stranice na kojoj je ponistena viza za predavanje I-130 za djecu".
Reply With Quote
Staro 10.10.2014, 13:04
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

stranica (tj obje, jer ti je na jednoj stranici viza, a na drugoj stranici ce udariti pecat kad udjes u zemlju) u pasosu, uvijek su dvije, osim biometrijske koja je na jednoj stranici, zar ne? Uzmi pasos i pogledaj.

Mozda mi je prevod bio neodgovarajuci:
Citat:
If you have not yet received your Form I-551, a copy of the biographic page(s) of your passport and a copy of
the visa page showing your initial admission as a permanent resident, or other evidence that you are a permanent resident; or
uzeto sa: http://www.uscis.gov/sites/default/f...i-131instr.pdf

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Reply With Quote
Staro 20.12.2014, 04:08
Drug član

Nepromenjeno eh USA

Nije me bilo dugo a zbog postovanja prema ljudima koi su mi bili velika podrska na forumu da spodelim info:
Nisam uspeo da obezbedim vize za decu :-(
Morao sam da idem u USA da bi zadrzao pravo za GC
Ljudi u USCIS su bili zaprepasteni da je to moguce da se "deli familija" ali na zalost nisu imali resenje na moj problem, nego ukazali su mi da potrazim resenje ovde u ambasadi, opet cudno.
E da dobio sam ssn ;-), kao bitno
Stavrno jos jednom hvala svima koji su se trudili da mi maksimalno pomognu.

P.s
Nije me bilo dugo pa primetio da iskre izmedzu via i magelana a bas mi je krivo, mislim da ste vi jedni od rethig koji nesebicno pomaxu na forumu jos par cudnih ljudi Sima-profa, svasta se desavalo i ostali par butnih i nebitnih...
MikiSa,Noki, Via i svi ostali puno hvala

Opet cu da budem redovan na forumu ;-)
Pozz
Reply With Quote
Staro 20.12.2014, 04:10
Drug član

Nepromenjeno

E da lepa je Amerika, posto prvi put sam bio,
Ako me opet izvuku sigurno idem :-D
Reply With Quote
Staro 12.05.2015, 09:55
Drug član

Nepromenjeno Opet ja

Da se prijavim da guram polako oko vize za decu . E sad opet problem :
Posto znaju oni koje prate moj problem , treba mi pomoc oko 3 bitnih stvari :

-Nikako da pronadzem tacnu informaciju :
-koliko treba da imam prihoda na godisnom nivou da bi uspeo da ispunim uslove da bi se zavrsio process .Nasao sam podatak da treba da imam 125 % ali neznam za koliko ljudi se racuna ( ako e samo za decu dali to znaci ja + dve deca ) ili cela familija 4 ljudi .

-Jos problematicnije dali ukoliko ja nemam dovoljno prihoda moze sve da pokrie join sponsor -Nigde nemogu da pronadzem zvanicno koliki je to iznos ( puta koliko)treba da ima join sponsor .

-I dali ako ja uopste nemam prihoda moze sve da pokrije Join sponsor .

Posto nisam u usa zbog deca , molim za pomoc kako da dobijem ove informacije (iz NVC , USA Ambasasad , nemaju povratni odgovor )

Pozdrav

Pozdrav
Reply With Quote
Staro 12.05.2015, 10:31
goKi-'s Avatar
goKi- goKi- je offline
Drug član

Datum prijave: 30.04.2014
YU lokacija: Skopje, Makedonija
Pošalji Skype™ poruku korisniku goKi-
Nepromenjeno

http://www.uscis.gov/sites/default/f...orm/i-864p.pdf

Gledaj na sponzor's household size za kolkava familija kolku treba minimalno da zarabotuvash za da mozhesh da gi sponzorirash.

Eve ti i za joint sponsorship

Citat:
Joint Sponsor
A joint sponsor is someone who is willing to accept legal responsibility for supporting your family member with you. A joint sponsor must meet all the same requirements as you, except the joint sponsor does not need to be related to the immigrant. The joint sponsor (or the joint sponsor and his or her household) must reach the 125% income requirement alone. You cannot combine your income with that of a joint sponsor to meet the income requirement.
Reply With Quote
Staro 12.05.2015, 10:57
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik goKi- Prikaz poruke
http://www.uscis.gov/sites/default/f...orm/i-864p.pdf

Gledaj na sponzor's household size za kolkava familija kolku treba minimalno da zarabotuvash za da mozhesh da gi sponzorirash.

Eve ti i za joint sponsorship
goKi

Fala ti mnogu za pomos , samo te molam za link za join sponsor nikade ne uspeav da najdam,

Dali join sponsor moze celata iznos da go pokrie , I iznosot treba da se presmetuva so nekakov minus od negovoto semejstvo ( puta dva ) , Vkupnite primanja kolku bi trebalo da bidat na join sponsor ?

Blagodaram uste ednas

Last edited by MagedonMM; 12.05.2015 at 11:11.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja