ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Prijava na Lutriju

Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade

Prijava na Lutriju » Dv - 2021 » Bitni linkovi
O Lutriji Uputstvo za prijavu Agencije za prijavu Korisne informacije Učlanite se

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 27.04.2020, 19:46
Sasha983 Sasha983 je offline
Drug član

Datum prijave: 29.09.2016
Nepromenjeno zz

Bitno da se ne ukida nista..

Bice cimanja dosta i pomeranja planova jbg
Reply With Quote
Staro 27.04.2020, 20:09
marjan77 marjan77 je offline
Drug član

Datum prijave: 26.02.2020
Nepromenjeno

Generacija 2020 je barem bila izvučena i neki su otišli do sada, a možda će i ostali? Neki od njih kažu da je sa generacijom 2020 od početka bilo raznih cimanja i da je ovo sa virusom samo šlag na tortu ... eeee ... a šta će tek biti sa 2021 kad je ovako počelo?

p.s. vi koji godinama pratite lutriju, da li je i ranije bilo pomeranja datuma objave i iz kog razloga?
Reply With Quote
Staro 27.04.2020, 20:35
marko1995 marko1995 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 18.10.2017
US lokacija: Chicago
YU lokacija: BiH
Thumbs up

A dobro već smo znali ovo, čekala se samo zvanična potvrda... Mislim, moglo se očekivati, nakon što se neko izletio na twitter nalogu
DS-260: 20-Mar-2020
Poslani dokumenti: 21-Mar-2020
Reply With Quote
Staro 27.04.2020, 20:39
ikac89's Avatar
ikac89 ikac89 je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.10.2012
US lokacija: Chicago (Niles), IL
YU lokacija: Srb
Nepromenjeno

Realno, ovo ništa ne znači kada je proces za DV2021 u pitanju, zato što oni tek od jula, kada izađe poslednji bulletin za prethodnu godinu, počinju sa obradom kejsova za sledeću godinu.
Reply With Quote
Staro 28.04.2020, 10:38
Dzeremija's Avatar
Dzeremija Dzeremija je offline
Drug član

Datum prijave: 21.02.2013
US lokacija: To be determined
YU lokacija: Semberija
Nepromenjeno

Meni ambasada u Sarajevu odgovorila i kaze da ostaje 5. maj.
DV 2015 HAS NOT BEEN SELECTED
DV 2016 HAS NOT BEEN SELECTED
DV 2017 HAS NOT BEEN SELECTED
DV 2018 x2 HAS NOT BEEN SELECTED
DV 2019 x2 HAS NOT BEEN SELECTED
DV 2020 x2 HAS NOT BEEN SELECTED
DV 2021 x2 HAS NOT BEEN SELECTED
DV 2022 x2 HAS NOT BEEN SELECTED
DV 2023 x2 HAS NOT BEEN SELECTED
DV 2024 x2 HAS NOT BEEN SELECTED
DV 2025 x2 HAS NOT BEEN SELECTED
DV 2026 x2 HAS NOT BEEN SELECTED
Reply With Quote
Staro 28.04.2020, 12:12
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ikac89 Prikaz poruke
Realno, ovo ništa ne znači kada je proces za DV2021 u pitanju, zato što oni tek od jula, kada izađe poslednji bulletin za prethodnu godinu, počinju sa obradom kejsova za sledeću godinu.

To je tačno ali ja sam siguran da su oni odabir, lutriju završili do marta/aprila a da je ovaj datum objave (05maj) samo zakonski odabran koji je određen kod samog početka lutrije. Neka me neko ispravi ako grešim i rezultati su bili i u drugim terminima, datumima.

Ovo pomeranje, jedino može da bude ako su rešili da nešto malo koriguju u već izabranoj listi zelenih za 2021, pa da smanje kandidate iz zemalja koje su najviše pogođene ovim virusom (pr. italija, španija, francuska ... sad kreće haos i u africi) a povećaju broj u zemljama koje nisu bile puno pogođene virusom.Eto možda bude više mesta za Srbiju

Ovo razmišljanje je na osnovu komentara da će neke zemlje u letnjoj sezoni zabraniti ulazak gostima iz nekih zemljama, koje su najviše pogođene. Čak se i za Grčku kaže da će biti zabrana ulaska nemaca i dr. Primer mi iz Srbije smo na njihovoj pozitivnoj listi za ovu godišnju, letnju sezonu.
Reply With Quote
Staro 28.04.2020, 14:20
Stari vuk

Cool

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Dzeremija Prikaz poruke
Meni ambasada u Sarajevu odgovorila i kaze da ostaje 5. maj.
https://travel.state.gov/content/tra...ouncement.html

To je zvanična objava stejt departmenta i nikakva ambasada ovo ne može pobiti

Dakle, izvlačenje je 06. juna.
Reply With Quote
Staro 28.04.2020, 14:44
ikac89's Avatar
ikac89 ikac89 je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.10.2012
US lokacija: Chicago (Niles), IL
YU lokacija: Srb
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik marjan77 Prikaz poruke
To je tačno ali ja sam siguran da su oni odabir, lutriju završili do marta/aprila a da je ovaj datum objave (05maj) samo zakonski odabran koji je određen kod samog početka lutrije. Neka me neko ispravi ako grešim i rezultati su bili i u drugim terminima, datumima.

Ovo pomeranje, jedino može da bude ako su rešili da nešto malo koriguju u već izabranoj listi zelenih za 2021, pa da smanje kandidate iz zemalja koje su najviše pogođene ovim virusom (pr. italija, španija, francuska ... sad kreće haos i u africi) a povećaju broj u zemljama koje nisu bile puno pogođene virusom.Eto možda bude više mesta za Srbiju

Ovo razmišljanje je na osnovu komentara da će neke zemlje u letnjoj sezoni zabraniti ulazak gostima iz nekih zemljama, koje su najviše pogođene. Čak se i za Grčku kaže da će biti zabrana ulaska nemaca i dr. Primer mi iz Srbije smo na njihovoj pozitivnoj listi za ovu godišnju, letnju sezonu.
Ne verujem da je to, a i da jeste, ne rade oni izvlačenje ručno pa da im treba mesec dana. Jednostavno, podese parametre u softveru, klik i gotovo sve za minut. Inače koliko je meni poznato, izvlačenje se obavlja ubrzo posle zatvaranje perioda registracije.

Ovo odlaganje je zbog DV2020, zato što mnogo kasne sa obradom. Jeste da oni kejsove počinju da obrađuju tek u julu tj. kada završe sa prethodnom godinom, ali ljudi masovno zovu i šalju mailove posle izvlačenja, a verujem da odgovaranje na iste oduzima mnogo vremena. Ako me sećanje dobro služi, čini mi se da sam negde pročitao da samo 10ak ljudi, ako i toliko, radi poslove vezane za lutriju u KCC-u i možete da zamislite koliko vremena oduzima odgovaranje na više stotina poziva i mailova dnevno. U svakom slučaju, rezultati će izaći i zbog toga nemamo razloga za brigu, a mesec dana pre ili kasnije, potpuno je nebitno, zato što ima dovoljno vremena. Tu jedino Korona može kasnije da napravi problem.
Reply With Quote
Staro 28.04.2020, 16:57
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ikac89 Prikaz poruke
Ne verujem da je to, a i da jeste, ne rade oni izvlačenje ručno pa da im treba mesec dana. Jednostavno, podese parametre u softveru, klik i gotovo sve za minut. Inače koliko je meni poznato, izvlačenje se obavlja ubrzo posle zatvaranje perioda registracije.

Ovo odlaganje je zbog DV2020, zato što mnogo kasne sa obradom. Jeste da oni kejsove počinju da obrađuju tek u julu tj. kada završe sa prethodnom godinom, ali ljudi masovno zovu i šalju mailove posle izvlačenja, a verujem da odgovaranje na iste oduzima mnogo vremena. Ako me sećanje dobro služi, čini mi se da sam negde pročitao da samo 10ak ljudi, ako i toliko, radi poslove vezane za lutriju u KCC-u i možete da zamislite koliko vremena oduzima odgovaranje na više stotina poziva i mailova dnevno. U svakom slučaju, rezultati će izaći i zbog toga nemamo razloga za brigu, a mesec dana pre ili kasnije, potpuno je nebitno, zato što ima dovoljno vremena. Tu jedino Korona može kasnije da napravi problem.

Ovo stoji i za to nema potrebe ništa da se doda ("U svakom slučaju, rezultati će izaći i zbog toga nemamo razloga za brigu, a mesec dana pre ili kasnije, potpuno je nebitno, zato što ima dovoljno vremena.")
i mislim da se svi slažemo sa tobom za "ne rade oni izvlačenje ručno pa da im treba mesec dana. Jednostavno, podese parametre u softveru, klik i gotovo sve za minut."

Takođe se zna procedura za one koje su izvučeni, slanjem DV obrasca sa kompletnim podacima ... sve ove podatke određeno telo ako poželi može da vrši pregled tek pr od oktobra ...

Ja nisam našao ni jedan drugi razlog, osim da će korigovati listu zelenih, povećaće broj izvučenih iz nekih zemalja a kod nekih će taj broj smanjiti.
Kako da je baš svake godine iz Srboje izvučeno samo oko 200 i nešto, a pr iz Albanije 2000? Softver postoji za izvlačenje ali kao što si i sam rekao, podese se određeni parametri (pr koliko iz određene zemlje, koliko sa fakultetskom diplomom, koliko belih, crnih, žutih ... malo lupetam, ali predstavljam mogućnost nekih parametara) ...

Da zaključim ono što hoću da kažem a videćemo to od 6 juna, mislim da će broj izvučenih iz određenih zemalja da se uveća i to prevashodno mislim na exyu zemlje i a da će se kod nekih zemalja dosta smanjiti. S obzirom da će virus tek eksplodirati u Africi, mislim da će se tu brojke dosta smanjiti, kao i u delu Evrope koja je najviše sada pogođena.
Reply With Quote
Staro 28.04.2020, 17:36
Stari vuk

Exclamation

Što više prijavljenih na lutriju logično je l’ i više izvučenih.
Albanci forsiraju lutriju i baš baš puno se ljudi prijavi... Stoga toliko izvučenih.
U Srbiji i BiH 90% ljudi nije ni čulo za lutriju i kada im kažeš da si dobio na lutriji gledaju te ko ludaka tipa ovaj totalno poludeo...
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja