ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Prijava na Lutriju

Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade

Prijava na Lutriju » Dv - 2021 » Bitni linkovi
O Lutriji Uputstvo za prijavu Agencije za prijavu Korisne informacije Učlanite se

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 07.06.2020, 17:54
vlada33 vlada33 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 28.09.2016
US lokacija: Gde me put odnese
YU lokacija: Leskovac
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik GiM Prikaz poruke
Sad videh da pise.
Hvala puno na savetima, trebace nam mnogo zivaca pre svega .
Jedno pitanje, da se odmah nadovezem... Zena ima manji case number ali nema 4-rogodisnju srednju skolu (ima trogodisnju pa je skoro zavrsila jos jednu cetvorogodisnju) ali ima 9 godina radnog staza (7god na poslednjem poslu), dok ja imam Bachelor...
Da li postoji varijanta da svako "gura" svoju kartu, ili cemo morati da se opredelimo za jednu?
Gurajte tvoj CASE, supruga ne ispunjava uslove za Green Card i imate srece da ste izvuceni oboje jer od njenog izvlacenja nebiste dobili nista... Ovo koliko sam ja upucen a neko sa vise iskustva nek se izjasni i ispravi ili potvrdi...

Naravno, nek vam je sa srecom u nastavku procesa...

I jos jednom puno srece onima koji nisu proveravali jos...

@Better future, nema informacija od tebe...?
Reply With Quote
Staro 07.06.2020, 19:50
GiM GiM je offline
Drug član

Datum prijave: 07.06.2020
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vlada33 Prikaz poruke
Gurajte tvoj CASE, supruga ne ispunjava uslove za Green Card i imate srece da ste izvuceni oboje jer od njenog izvlacenja nebiste dobili nista... Ovo koliko sam ja upucen a neko sa vise iskustva nek se izjasni i ispravi ili potvrdi...

Naravno, nek vam je sa srecom u nastavku procesa...

I jos jednom puno srece onima koji nisu proveravali jos...

@Better future, nema informacija od tebe...?
Hvala na odgovoru.
Da li je mozda pametnije prijaviti (popuniti oba ds-260) pa ukoliko njen odbiju, nastavimo sa mojim, bez posledica? Da li neko ima ovakva iskustva? Hvala
Reply With Quote
Staro 07.06.2020, 20:32
svetlana33 svetlana33 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 12.10.2016
US lokacija: ???
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik GiM Prikaz poruke
Sad videh da pise.
Hvala puno na savetima, trebace nam mnogo zivaca pre svega .
Jedno pitanje, da se odmah nadovezem... Zena ima manji case number ali nema 4-rogodisnju srednju skolu (ima trogodisnju pa je skoro zavrsila jos jednu cetvorogodisnju) ali ima 9 godina radnog staza (7god na poslednjem poslu), dok ja imam Bachelor...
Da li postoji varijanta da svako "gura" svoju kartu, ili cemo morati da se opredelimo za jednu?
Ovako, zaista tesko da cemo ovde naici na nekoga tko je vec imao ovakav slucaj srece. . tako da mora da se drzimo onoga sto nam govore uslovi lutrije..
Naime teoretski sagledano svatko od supruznika ima pravo da gura svoj case i odbijanje jednog gl. entranta ne bi trebalo automatski da diskvalifikuje i drugi slucaj jer jedan gl. entrant moze da zadovoljava uslove, a drugi na primer to ne mora da ispunjava, ali zato moze da prodje kroz prvi slucaj kao derivativ onog entranta koji je zadovoljio.
Naravno ono sto je za vas sada najvaznije jest uslov da ste pravilno popunili prijave, i naznacili sve derivative kako treba. Ukoliko taj uslov ne bi bio ispunjen sama prijava bila bi automatski nevazeca, jer obavezno u prijavi morate da navedete supruga i decu ispod 21 g. ukoliko ih netko ima.
Nadalje Vasa supruga bi trebalo da pogleda da li vredi njezino radno iskustvo obzirom da ona nema trazenu 4godisnju skolu u recenom roku bez prekida, ali mozda ima poslednjih 5 godina minimum 2g radnog odnosa u zanimanju za koje je potrebno skolovanje (ili iskustvo) u trajanju od min 2 godine...
Ono sto je takodjer vazno jeste vas case number, pa prema njemu treba da se ravnate, ako je supruga osetno nizi broj svakako pogledajte da li zadovoljava uslove. Imate pravo na oba dobitka, pa bi bilo mudro svakako proveriti legitimitet njene prijave, i ne odustajati unapred. srecno vam bilo
Staro 07.06.2020, 21:46
GiM GiM je offline
Drug član

Datum prijave: 07.06.2020
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik svetlana33 Prikaz poruke
Ovako, zaista tesko da cemo ovde naici na nekoga tko je vec imao ovakav slucaj srece. . tako da mora da se drzimo onoga sto nam govore uslovi lutrije..
Naime teoretski sagledano svatko od supruznika ima pravo da gura svoj case i odbijanje jednog gl. entranta ne bi trebalo automatski da diskvalifikuje i drugi slucaj jer jedan gl. entrant moze da zadovoljava uslove, a drugi na primer to ne mora da ispunjava, ali zato moze da prodje kroz prvi slucaj kao derivativ onog entranta koji je zadovoljio.
Naravno ono sto je za vas sada najvaznije jest uslov da ste pravilno popunili prijave, i naznacili sve derivative kako treba. Ukoliko taj uslov ne bi bio ispunjen sama prijava bila bi automatski nevazeca, jer obavezno u prijavi morate da navedete supruga i decu ispod 21 g. ukoliko ih netko ima.
Nadalje Vasa supruga bi trebalo da pogleda da li vredi njezino radno iskustvo obzirom da ona nema trazenu 4godisnju skolu u recenom roku bez prekida, ali mozda ima poslednjih 5 godina minimum 2g radnog odnosa u zanimanju za koje je potrebno skolovanje (ili iskustvo) u trajanju od min 2 godine...
Ono sto je takodjer vazno jeste vas case number, pa prema njemu treba da se ravnate, ako je supruga osetno nizi broj svakako pogledajte da li zadovoljava uslove. Imate pravo na oba dobitka, pa bi bilo mudro svakako proveriti legitimitet njene prijave, i ne odustajati unapred. srecno vam bilo
Stvarno sam veoma zahvalan na iscrpnom odgovoru.
Mozda bih trebali da posaljemo mail u Kentacky i upitamo upravo za ove dve stvari :
-njeno radno iskustvo
-uticaj na moj case (vrv su imali prilike da odgovaraju i na gluplja pitanja ) .
Sto se tice number-a, suprugin je 8XXX a moj 32XXX sto je osetna razlika. Mada citajuci forum, primetio sam da ljudi i sa vecim CN "prolaze" .
Reply With Quote
Staro 07.06.2020, 22:44
Master Yoda's Avatar
Master Yoda Master Yoda je offline
Drug član

Datum prijave: 28.10.2019
US lokacija: Hopefully somewhere in the West
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

@GiM Cini mi se da je 2018 godina bila kriticna kad je podela viza stala negde kod case-a 27000 nek me ispravi neko ko se bolje seca.
Obzirom na koronu i sta se sad desava (i sta ce se desavati u narednom periodu) ja bi na tvom mestu gurao obe prijave paralelno. Suprugin case moze relativno brzo doci na red, ne bih da lupim, ali moguce da cete po njenom case-u ici na intervju vec nakon nove godine, a po tvom case-u je pitanje, mozda tek na leto, a mozda i nikad.
Guraj oba parelelno, pa ako odbiju suprugu kao entranta onda nastavljas sa svojim case-om.
Reply With Quote
Staro 07.06.2020, 22:57
ikac89's Avatar
ikac89 ikac89 je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.10.2012
US lokacija: Chicago (Niles), IL
YU lokacija: Srb
Nepromenjeno

Ako supruga ne ispunjava uslove, a 99% ne ispunjava, osim ako nema radno iskustvo u onim traženim zanimanjima, samo ima da puknu pare bez veze. Lekarski pregled, ukoliko nemaju decu, 400 + 660 za vize u ambasadi + novac za vađenje svih onih dokumenata i vakcine, dakle lagano 1200-1300 dolara, a ukoliko imaju i decu,lagano sve odlazi na 2000+ dolara.

2018. se stiglo do 25775...
Reply With Quote
Staro 08.06.2020, 00:45
Futbalista Futbalista je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.05.2019
US lokacija: Čkgo
YU lokacija: Belgrado
Nepromenjeno

Jedno pitanje, da se odmah nadovezem... Zena ima manji case number ali nema 4-rogodisnju srednju skolu (ima trogodisnju pa je skoro zavrsila jos jednu cetvorogodisnju)*

A sta znaci ovo ima 3godisnju pa je skoro zavrsila jos jednu cetvorogodisnju? Ako je zavrsila cetvorogodisnju i ima tu diplomu sta jeproblem???
Reply With Quote
Staro 08.06.2020, 01:51
mveruovic mveruovic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 17.09.2012
Nepromenjeno

Jedino kada ce saznati da li moze zena ili ne je na razgovoru u ambasadi, znaci kad se plate takse, koje propadnu tad, a onda kad muz stigne na red ako sve bude ok i dalje sa papirima opet sve placate.
Reply With Quote
Staro 08.06.2020, 03:36
Svenson's Avatar
Svenson Svenson je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 05.05.2017
US lokacija: Houston, TX
Nepromenjeno

Cestitam svim dobitnicima.

Zelim vam da sto pre dodjete sa ove strane Bare.
Staro 08.06.2020, 05:57
Master Yoda's Avatar
Master Yoda Master Yoda je offline
Drug član

Datum prijave: 28.10.2019
US lokacija: Hopefully somewhere in the West
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ikac89 Prikaz poruke
Lekarski pregled, ukoliko nemaju decu, 400 + 660 za vize u ambasadi + novac za vađenje svih onih dokumenata i vakcine, dakle lagano 1200-1300 dolara, a ukoliko imaju i decu,lagano sve odlazi na 2000+ dolara.
Ovo se potpuno slazem, medjutim verujem da kad neko aplicira za zelenu kartu zna koja su pravila igre.
Zasto bi iko uopste igrao lutriju ako zna da ne ispunjava uslove i da nece moci otici ako ga izvuku? To je samo zavaravanje samog sebe.
Ocigledno je da je cetvorogodisnja skola zavrsena naknadno, tako da od skole nema nista, medjutim ako je deficitarno zanimanje onda bi trebalo da imaju realne sanse da prodju.
Da budem iskren sad mi nesto ne pada na pamet koja bi to mogla biti trogodisnja deficitarna zanimanja, ali moguce da je nesto specificno za cim postoji potraznja u SAD.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja