![]() |
|
|
Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade |
Prijava na Lutriju » Dv - 2021 » Bitni linkovi | ||||
O Lutriji | Uputstvo za prijavu | Agencije za prijavu | Korisne informacije | Učlanite se |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
otpadanje zbog slike ?
Mislim da je ovo neka zezancija jer na sajtu americke vlade ni ne mozes da uploadujes sliku dokle god je on ne verifikuje. Prema tome nema sanse da si podneo molbu, a da ti slika nije u redu. Zasto otpadne mnogo izvucenih ? Pa to nije tesko pogoditi. Cak i na ovom sajtu gde dolaze zainteresovani i napaljeni za imigraciju u Ameriku bilo je prica gde su prijavljivali citav komsiluk i ljude koji ne samo da nece da idu vec se i ne kvalifikuju sto je meni izuzetno glupo jer tako umanjujes sopstvene sanse i sanse ljudi koji zaista hoce da idu. Ali Srbima je nemoguce dokazati neke stvari. Mi smo najpametniji narod sveta. Pre nego sto dotrce sada dezurni odred sa foruma da vikne (STA TI URAN TU PRICAS VALDA SVAKO IMA PRAVO DA SE SAM PRIJAVI TEBI JE KRIVO JER TEBE NISU IZVUKLI) samo da kazem da ovde ima i lik koji je sam sebe zezno jer je prijavio zenu koja se uopste ne kvalifikuje a izvukli su je. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
ikac89
Pod tim pitanjem sam mislio kada CEAC objavljuje konačan broj rednih brojeva za svaki region i kolika je gustina,ako sam najbolje razumeo gledajući Britsimona,rekao je wait and see.Čini mi se da će do 15-og jula izbaciti te podatke i on će uraditi analizu. Hteo sam da pitam,tamo je u obrascu navedeno da moram da napišem gde sam živeo pre 16-e godine.Da li moram da idem u policiju i da uzmem istoriju adresa gde sam živeo i tako da upišem podatke,jer sam kao mali živeo kao podstanar i selili smo se na svakih godinu dana a bili smo prijavljeni na nekoj adresi koja nije imala veze sa našim trenutnim prebivalištem.Od 2003-e sam za stalno prijavljen u mom rodnom gradu i od tada do danas nisam menjao adresu u pasošu i ličnoj karti.Znači,da li da odem u policiju i da tražim istoriju stanovanja i to da napišem a ne neku tamo adresu koje se sećam gde sam živeo kao podstanar a nisam bio prijavljen.Zar toliko sve proveravaju.Takodje me interesuje,pošto ja živim u Beogradu skoro 15 godina,a nisam prijavljen ovde već u svom gradu(nijedan gazda nije hteo da me prijavi),a radim u Beogradu,ako me u ambasadi pitaju"kako to da rediš u Beogradu a prijavljen si sto km-a od istog,kako stižeš na posao,slagao si nas,diskvalifikovan".Dal je moguće tako nešto? Takodje,ja sam stigao do treće godine ekonomskog fakulteta koji nikada na žalost nisam završio,a u polju gde treba uneti obrazovanje da unesem samo srednju školu,jer čini mi se da postoji i opcija gde mogu da unesem i dodatna obrazovanja al ne bih da unosim nezavršen fakultet i posle da imam problema na intervjuu.Help! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Što se tiče adresa to je u principu potpuno nebitno i nije razlog za diskvalifikaciju ukoliko se nešto zaboravi, posebno pošto je u pitanju ista zemlja. Dakle napiši čega se sećaš, pošto ti niko neće praviti problem zbog toga na intervjuu. Što se tiče fakulteta, možeš da navedeš da si studirao od kad do kad i da u delu gde piše stečeno zvanje ili kako već, zaboravio sam, da napišeš, no diploma ili nešto slično. U principu najbitni i najčešći razlozi za odbijanje na intervjuu su: - pogrešno uneti podaci u prijavi tipa pogrešan datum rođenja, pogrešno ime ili prezime, neubacivanje u prijavu žene, dece, od ove godine pogrešan broj pasoša itd. - nedovoljni nivo obrazovanja tj. manje od 12 godina redovnog školovanja - neki zdravstveni problem tj. neka bolest koja može da ugrozi živote drugih ljudi u Americi - neka prethodna zabrana ulaska u USA, koja još uvek važi tj. nije istekla, ili neko prekoračenje vize i sl. Možda sam nešto i zaboravio, ali to je to od prilike. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima,
javljam se sa naloga svog supruga, moj iz nekog razloga nije aktivan. Moj brat je izvucen sa brojem 37xxx. Inace je suprug izvucen 2011. sa brojem 30xxx, pozeleneli smo aprila 2012. i evo vec 8 godina smo u Americi. Btw, radila sam godinama posao vezan za imigraciju, samo bih savetovala da se obrati paznja da se aplikacija sto tacnije popuni. U celom procesu je generalno bitno da su informacije istinite, ne sme da se navodi nesto sto nije(da ne kazem da se laze) sto ne znaci da je strasno ako neko ne moze da se seti neke adrese na kojoj je ziveo ili slicno.
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav,
videla sam vas komentar vezano za aplikaciju. S obzirom da ste oboje izvuceni, a niste sigurni da li se supruga kvalifikuje, ja bih savetovala da, pre nego sto racunate da cete moci dalje sa obe aplikacije, ipak proverite sa njima. Posaljite mail i objasnite situaciju. U slucaju da recimo supruga bude odbijena, moguce da postoji rizik da necete moci opet sa vasim (vecim) brojem, ja mislim da je bolje da se ide na sigurnu varijantu nego da upropastite sansu. Nisam advokat i ne dajem pravni savet, samo sam radila godinama kao asistent advokata za imigraciju i hocu da naglasim da je proces ozbiljan i da nema kod njih "samo smo se salili" ![]() Btw, pogledajte post iznad, mi smo prosli sa brojem 30xxx.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nisi u pravu, viza se deli aplikantu(koji je principal), dok su clanovi porodice, suprug/a, deca derivatives ili dependants u procesu, dakle ne oduzimaju "mesto"/vizu nikom. Na vise mesta stoje brojke "including dependants", postovacu kad nadjem. Btw, pisem sa naloga svog supruga, bila sam derivative na njegovoj vizi 2012.
|
||||
|
||||
![]()
Ne, i derivati uzimaju vize tj. ako izvučeni ima još 4 derivata tj.supruga / suprugu i troje dece, oni zajedno uzimaju 5 viza, bez obzira što je sve to jedan entry. Dok npr. neko ko je singl, nema dece, uzima, logično samo jednu vizu.
Edit Evo i sa BritSimon bloga... Citat:
Last edited by ikac89; 12.06.2020 at 23:56. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nisi u pravu, potrudicu se da postujem. Naravno da dobijaju vize, ali njihove vize imaju derivative status. U mom slucaju, suprug je bio Aplikant (viza sa oznakom dv1), dok sam ja bila derivative (viza dv2), inace nam je na vizi case number(onaj sa kojim je suprug izvucen) bio isti sto znaci da je jedna viza. Ne bih da postujem sliku vize iz pasosa, mislim da je dovoljno da se veruje na rec. Da dodam, moj suprug je izvucen kao single, mi smo se vencali mesec dan pre intervjua, tako da nije moglo ni da se racuna kao dva broja. Btw, radila sam godinama kao pravni asistent advokata za imigraciju, i uglavnom po istom principu funkcionisu brojevi za vize. Uvek postoji principal aplikant i derivatives kad je u pitanju imigracioni proces bilo kog tipa. Nisam sigurna da je gore pomenuti kredibilan izvor. Ljudi treba da se informisu sa zvanicnih sajtova vlade itd. informacije sa necijeg bloga nisu najpouzdaniji izvor.
u NYC od 2012. Last edited by milosx; 13.06.2020 at 00:19. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
DV 2021 moja prica | uran | Prijava na Lutriju | 27 | 30.07.2020 09:28 |
Novi uslovi za apliciranje 2021.. | Sasha983 | Prijava na Lutriju | 11 | 15.07.2019 06:09 |
![]() |