ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Prijava na Lutriju

Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade

Prijava na Lutriju » Dv-2022 » Bitni linkovi
O Lutriji Uputstvo za prijavu Agencije za prijavu Korisne informacije Učlanite se

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 13.10.2020, 21:54
nikola094bg nikola094bg je offline
Član

Datum prijave: 13.10.2020
Nepromenjeno

Pozdrav, da li neko zna da li formu koju popunjavamo, da li koristimo slova č,ć,š ili bez pisemo engleskim alfabetom?

Na primer kad popunjavamo ime, prezime adresu i slicno... a posebno me zanima za deo "passport information" "name on passport" jer meni tu prezime pise sa ć

druga stvar da li adresu pisete u americkom formatu npr 15 Vuka Karadzica I sta popunjavate za deo "District/County/Province/State" ?

Unapred hvala
Reply With Quote
Staro 13.10.2020, 22:03
milan.cizla milan.cizla je offline
Član

Datum prijave: 12.10.2017
Question

Pozdrav drugari!

Malopre sam se prijavio za lutriju i tek na kraju sam proverio u detaljima slike da je rezolucija 800x800 pixela. Inace u toj fotografskoj radnji sam se slikao pre 4 godine kada sam otisao na J1 vizu i sasvim lagano je to proslo (ona je bila 600x600 pixela) i samo sam mahinalno skinuo sa mejla i bez provere ubacio na prijavu za lutriju. E sad ako neko zna neka mi pojasni da li je prihvatljiva i ta rezolucija ili mora izricito 600x600 pixela (da znam da li mogu da se nadam ili u startu sam uprskao). Ostalo na slici je sve ispostovano (velicina, propozicija slike...)

Koliko sam uspeo da nadjem za sliku:

Photo made by camera or phone - if you take a new digital image, it must meet the following specifications:
- Image File Format: The image must be in the Joint Photographic Experts Group (JPEG) format.
- Image File Size: The maximum image file size is 240 kilobytes (240 KB).
- Image Resolution Minimum acceptable dimensions are 600 pixels (width) x 600 and Dimensions: pixels (height).
- Image pixel dimensions must be in a square aspect ratio (meaning the height must be equal to the width).
- Image Color Depth: Image must be in color (24 bits per pixel). 24-bit black and white or 8-bit images will not be accepted.

Ako neko zna, bilo bi lepo da me dopuni (i ohrabri).

Puno srece svima koji su se prijavili
Reply With Quote
Staro 13.10.2020, 22:46
Andrew Wiggins's Avatar
Andrew Wiggins Andrew Wiggins je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.11.2015
US lokacija: Los Angeles
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik serb_uk Prikaz poruke
Prijavio se po (jubilarni ) 17. put!

Srecno svima koji apliciraju!
Tacno mi se slosi kad procitam da neko nije izvucen iz 10og, 15og ili 17og puta kao ti, a neko bude izvucen iz prve a cak ne zna dal da ide. Bilo je dosta slucajeva. Igraju iz zezanja ili ih prijavila komsinica
Reply With Quote
Staro 13.10.2020, 23:52
slucajni_prolaznik slucajni_prolaznik je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.05.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ndblace@gmail.com Prikaz poruke
Molim Vas za pomoć.
Želim da podnesem prijavu za lutriju. Pročitao sam uputstvo za podnošenje prijave. Ja sam zvanično oženjen, ali nezvanično ne. Spremaju se papiri za razvod.
Kako popuniti pitanje br. 13, Bračni status: Ponuđene vrednosti su Unmarried=Neoženjen(a), Married=Oženjen(a) (u ovom slučaju navodite i supružnika), Divorced=Razveden(a), Widowed=Udovac/ica, Legally Separated=Legalno Razdvojeni (u ovom slučaju supružnik ne ide).

Ne znam šta znači Divorced=Razveden(a) i Separated=Legalno Razdvojeni.
Da li treba da priložim i fotografije dece ?
Hvala puno.
Pises trenutnu situaciju, dakle: ozenjen. Cak mislim da moras i zenu sve sa slikom i brojem pasosa da prijavis. Decu obavezno, kao i njihove fotografije.
Reply With Quote
Staro 13.10.2020, 23:54
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik nikola094bg Prikaz poruke
Pozdrav, da li neko zna da li formu koju popunjavamo, da li koristimo slova č,ć,š ili bez pisemo engleskim alfabetom?

Na primer kad popunjavamo ime, prezime adresu i slicno... a posebno me zanima za deo "passport information" "name on passport" jer meni tu prezime pise sa ć

druga stvar da li adresu pisete u americkom formatu npr 15 Vuka Karadzica I sta popunjavate za deo "District/County/Province/State" ?

Unapred hvala
Nase adrese, engleski alfabet, Đorđe je Dorde, a Nemanja Nemanja (kako je odstampano u donjem delu pasosa).
Reply With Quote
Staro 13.10.2020, 23:55
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik milan.cizla Prikaz poruke
Pozdrav drugari!

Malopre sam se prijavio za lutriju i tek na kraju sam proverio u detaljima slike da je rezolucija 800x800 pixela. Inace u toj fotografskoj radnji sam se slikao pre 4 godine kada sam otisao na J1 vizu i sasvim lagano je to proslo (ona je bila 600x600 pixela) i samo sam mahinalno skinuo sa mejla i bez provere ubacio na prijavu za lutriju. E sad ako neko zna neka mi pojasni da li je prihvatljiva i ta rezolucija ili mora izricito 600x600 pixela (da znam da li mogu da se nadam ili u startu sam uprskao). Ostalo na slici je sve ispostovano (velicina, propozicija slike...)

Koliko sam uspeo da nadjem za sliku:

Photo made by camera or phone - if you take a new digital image, it must meet the following specifications:
- Image File Format: The image must be in the Joint Photographic Experts Group (JPEG) format.
- Image File Size: The maximum image file size is 240 kilobytes (240 KB).
- Image Resolution Minimum acceptable dimensions are 600 pixels (width) x 600 and Dimensions: pixels (height).
- Image pixel dimensions must be in a square aspect ratio (meaning the height must be equal to the width).
- Image Color Depth: Image must be in color (24 bits per pixel). 24-bit black and white or 8-bit images will not be accepted.

Ako neko zna, bilo bi lepo da me dopuni (i ohrabri).

Puno srece svima koji su se prijavili
Rezolucija od 800x800 je veca od rezolucije 600x600, sto je iznad minimuma koji je 600x600, dakle bez brige.
Reply With Quote
Staro 14.10.2020, 03:22
Sosa iz Banata's Avatar
Sosa iz Banata Sosa iz Banata je offline
Član

Datum prijave: 14.10.2020
US lokacija: Southern California
YU lokacija: Banat, Vojvodina
Post Pozdrav!

Pozdrav svima, ovo mi je prvi post, pa cemo da vidimo ...
Ove godine se drugi put prijavljujem, posle duze vremena... Hoping for the best! Srecno svima nama iz ove generacije! 🤞
Reply With Quote
Staro 14.10.2020, 06:20
ndblace@gmail.com ndblace@gmail.com je offline
Član

Datum prijave: 06.10.2020
Nepromenjeno Hvala.

Citat:
Prvobitno poslao korisnik slucajni_prolaznik Prikaz poruke
Pises trenutnu situaciju, dakle: ozenjen. Cak mislim da moras i zenu sve sa slikom i brojem pasosa da prijavis. Decu obavezno, kao i njihove fotografije.
Hvala puno. Sa slikom ću se snaći nekako, ali sa br. pasoša.....Videćemo.
Hvala Vam puno.
Reply With Quote
Staro 14.10.2020, 11:39
nikola094bg nikola094bg je offline
Član

Datum prijave: 13.10.2020
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik slucajni_prolaznik Prikaz poruke
Nase adrese, engleski alfabet, Đorđe je Dorde, a Nemanja Nemanja (kako je odstampano u donjem delu pasosa).
Znaci prvo pisem Adresu pa broj ako sam lepo razumeo? Na primer Bulevar Kralja Aleksandra 20 a ne 20 Bulevar kralja aleksandra?
Reply With Quote
Staro 14.10.2020, 12:14
marko1995 marko1995 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 18.10.2017
US lokacija: Chicago
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik nikola094bg Prikaz poruke
Znaci prvo pisem Adresu pa broj ako sam lepo razumeo? Na primer Bulevar Kralja Aleksandra 20 a ne 20 Bulevar kralja aleksandra?
Pišeš adresu onako kakva je u Srbiji i kakva je na tvojim računima/pošti. Skroz nebitna stvar.
DS-260: 20-Mar-2020
Poslani dokumenti: 21-Mar-2020
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja