ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Prijava na Lutriju

Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade

Prijava na Lutriju » Dv - 2021 » Bitni linkovi
O Lutriji Uputstvo za prijavu Agencije za prijavu Korisne informacije Učlanite se

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 25.03.2021, 15:44
Ata93 Ata93 je offline
Drug član

Datum prijave: 24.07.2020
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Valerija2021 Prikaz poruke
Zdravo, ja sam vidjela Vašu poruku u privatnim porukama ali iz nekog razloga ne mogu da Vam odgovorim, kao da nemam tu opciju. Ako želite pošaljite mi još jednu poruku i ostavite broj pa da Vas kontaktiram putem Vajbera. Pozdrav
Aha,vidio sam da nemate privatne.Evo ide broj tamo .
Reply With Quote
Staro 25.03.2021, 19:59
dadan.nk dadan.nk je offline
Drug član

Datum prijave: 03.03.2021
Nepromenjeno

Ima li ko da ide u skorije vrijeme na viziranje iz CG ?
Reply With Quote
Staro 25.03.2021, 20:43
BogiNaceus BogiNaceus je offline
Član

Datum prijave: 22.01.2015
Nepromenjeno

Jedno pitanje, otkljucao sam DS260 da dodajm jos jedno radno iskustvo za koje sam mislio da nije bitno pominjati zbog toga sto je bilo za vreme dok sam studirao i trajalo je manje od 3 meseca. E sad posto je taj posao bio u Kataru, setio sam se da mi je bila potrebna viza za ulaz u zemlju, a cuo sam da je dobro ako imas vec neku vizu odobrenu iza sebe.

Moje pitanje je treba li da dodam za mesto prebivalista i adresu iz Katara za taj period ili ne?

Hvala
Reply With Quote
Staro 25.03.2021, 22:18
PeckoPivoNew PeckoPivoNew je offline
Drug član

Datum prijave: 03.09.2020
US lokacija: FL
YU lokacija: Zemun
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik BogiNaceus Prikaz poruke
Jedno pitanje, otkljucao sam DS260 da dodajm jos jedno radno iskustvo za koje sam mislio da nije bitno pominjati zbog toga sto je bilo za vreme dok sam studirao i trajalo je manje od 3 meseca. E sad posto je taj posao bio u Kataru, setio sam se da mi je bila potrebna viza za ulaz u zemlju, a cuo sam da je dobro ako imas vec neku vizu odobrenu iza sebe.

Moje pitanje je treba li da dodam za mesto prebivalista i adresu iz Katara za taj period ili ne?

Hvala
Apsolutno dodaj sve, nemoj da vagaš uopšte da li da lažeš ili sakriješ info. Odgovor je uvek "ne, nemoj da lažeš i sakrivaš". Ovo nije isti proces kao za turističku vizu i neće te odbiti čak i ako si osuđivan, samo ne smeš da lažeš.
Reply With Quote
Staro 25.03.2021, 22:59
BogiNaceus BogiNaceus je offline
Član

Datum prijave: 22.01.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik PeckoPivoNew Prikaz poruke
Apsolutno dodaj sve, nemoj da vagaš uopšte da li da lažeš ili sakriješ info. Odgovor je uvek "ne, nemoj da lažeš i sakrivaš". Ovo nije isti proces kao za turističku vizu i neće te odbiti čak i ako si osuđivan, samo ne smeš da lažeš.
Sve sam upisao osim tacnog mesta gde smo bili smesteni tamo to nisam stavio u previous addresses, jer su to bili kao neki kampovi, i nista nije bilo zvanicno, ne znam ni ime ulice ni stana. Ali adresa hotela gde sam radio, ime i kontakt poslodavca sve sam napisao.
Reply With Quote
Staro 26.03.2021, 04:12
milosx milosx je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.07.2011
US lokacija: NEW YORK
YU lokacija: BiH/Srb
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Manrika Prikaz poruke
Pozdrav ljudi.Šta mislite da li se isplati postati plaintif u novoj tužbu Charles-a Kuck-a.Traži 1500 dolara do 29-og marta a 2000 do 5-og aprila ako se kasnije pridruži osoba.Cilj je da plaintifsi imaju prednost u odnosu na druge ukoliko presuda bude pozitivna.S obzirom da su rekli da će pustiti sve regione da budu current u junu a ja sam visok broj(oko 34***),šta mislite da li se isplati.Znam da u Annunciatu je sudija rekao da mu je case moot i sada prebacuje plaintifse iz Anunciata u novu tužbu besplatno i dodaje nove.Npr. kod nas ima malo slučajeva u odnosu na druge zemlje,da li se isplati učestvovati u tužbi jer ako puste current u junu pretpostavljam da će kod nas ići glatko intervjuia 1500 dolara nije malo.
Ja mislim da to bas i nije dobar potez. Traze 1500$ da urade sta tacno? Da dodaju vase ime? Ja nisam u toku kako se to odvija, ali prvo treba da dodje do presude, da bi doslo do presude, tu moze biti zakazano vise parnica u medjuvremenu, i to se sve moze razvuci na par meseci.
Ukoliko i dodje do presude, ne vidim na osnovu cega ce plantif imati prednost u odnosu na manji broj od njega, mislim da ne mogu oni da preskoce vec uspostavljena pravila/ogranicenja presudom, niti deluje realno da ce neki sudija doneti takvu odluku.

Oni nisu resili ni pitanje 2020. a tesko i da ce resiti. Ima slucajeva iz 2017. mislim, kad je Tramp uveo muslim ban, cime je onemogucio dobitnike nekih zemalja da dodju, oni se jos vuku po sudovima, a imaju mozda i vise osnova za pozitivan ishod, pa jos nista...

Moj brat je izvucen sa brojem 37xxx, ja kao neko ko godinama radi kao Immigration Litigation Paralegal (dakle slucajeve vezane za sud pretezno) za imigracione advokate, nisam ni pomislila da on treba da se prikljuci tuzbi, ne zbog para nego zato sto zaista ne verujem da ce od toga nesto biti. Bice mi drago ako gresim.

Vrlo dobro poznajem sistem rada advokata, oni su jako "optimisticni" kad treba uzeti novac... Dodace vase ime tuzbi i to ce naplatiti $1500 bez da urade bilo kakav posao, igraju na kartu ocajnih ljudi, pa kod koga prodje proslo.
Ne mislim da advokati nisu uradili bas nista u ovom slucaju, oni su pokusali, ali je nerelano ocekivati da ce neka sudska odluka zaobici toliko pravila i potencijalno povuci niz drugih problema. Recimo, sta u tom slucaju sprecava one sa manjim brojevima da tuze zbog ugrozavanja njihovih pozicija... Ne znam... mislim da sve to deluje optimisticnije nego sto se moze ocekivati u praksi.

Ne bi bilo neocekivano da sudija donese neku odluku koja je status quo (to najcesce i rade), nesto u smislu evo ja sam doneo odluku, a vi sad vidite da li je to realno izvesti u praksi. To se cini mi se desilo i sa DV 2020. Ne znam da li je neko od onih koji su tuzili uspeo da dodje, osim onih kojima su vize ponovo izdate (to je sasvim logicno), i eventualno onih kojima je intervju vec bio zakazan...
Na kraju ko hoce da reskira, a ima taj novac, nek proba... Samo se ne treba toliko uzdati u tu tuzbu, to je sve.

Danijela
Staro 26.03.2021, 04:24
Questionados Questionados je offline
Drug član

Datum prijave: 20.03.2021
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik milosx Prikaz poruke
Ja mislim da to bas i nije dobar potez. Traze 1500$ da urade sta tacno? Da dodaju vase ime? Ja nisam u toku kako se to odvija, ali prvo treba da dodje do presude, da bi doslo do presude, tu moze biti zakazano vise parnica u medjuvremenu, i to se sve moze razvuci na par meseci.
Ukoliko i dodje do presude, ne vidim na osnovu cega ce plantif imati prednost u odnosu na manji broj od njega, mislim da ne mogu oni da preskoce vec uspostavljena pravila/ogranicenja presudom, niti deluje realno da ce neki sudija doneti takvu odluku.

Oni nisu resili ni pitanje 2020. a tesko i da ce resiti. Ima slucajeva iz 2017. mislim, kad je Tramp uveo muslim ban, cime je onemogucio dobitnike nekih zemalja da dodju, oni se jos vuku po sudovima, a imaju mozda i vise osnova za pozitivan ishod, pa jos nista...

Moj brat je izvucen sa brojem 37xxx, ja kao neko ko godinama radi kao Immigration Litigation Paralegal (dakle slucajeve vezane za sud pretezno) za imigracione advokate, nisam ni pomislila da on treba da se prikljuci tuzbi, ne zbog para nego zato sto zaista ne verujem da ce od toga nesto biti. Bice mi drago ako gresim.

Vrlo dobro poznajem sistem rada advokata, oni su jako "optimisticni" kad treba uzeti novac... Dodace vase ime tuzbi i to ce naplatiti $1500 bez da urade bilo kakav posao, igraju na kartu ocajnih ljudi, pa kod koga prodje proslo.
Ne mislim da advokati nisu uradili bas nista u ovom slucaju, oni su pokusali, ali je nerelano ocekivati da ce neka sudska odluka zaobici toliko pravila i potencijalno povuci niz drugih problema. Recimo, sta u tom slucaju sprecava one sa manjim brojevima da tuze zbog ugrozavanja njihovih pozicija... Ne znam... mislim da sve to deluje optimisticnije nego sto se moze ocekivati u praksi.

Ne bi bilo neocekivano da sudija donese neku odluku koja je status quo (to najcesce i rade), nesto u smislu evo ja sam doneo odluku, a vi sad vidite da li je to realno izvesti u praksi. To se cini mi se desilo i sa DV 2020. Ne znam da li je neko od onih koji su tuzili uspeo da dodje, osim onih kojima su vize ponovo izdate (to je sasvim logicno), i eventualno onih kojima je intervju vec bio zakazan...
Na kraju ko hoce da reskira, a ima taj novac, nek proba... Samo se ne treba toliko uzdati u tu tuzbu, to je sve.

Danijela
Vidi se da.želiš pomoći,hvala ti
Mene interesuje taj 37xxx broj/šifra.
To se dobije tek kada i ako budeš izvučen ?
Kao redni broj za interview u ambasadi što manji br. to je bolje ?
Reply With Quote
Staro 26.03.2021, 06:14
milosx milosx je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.07.2011
US lokacija: NEW YORK
YU lokacija: BiH/Srb
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik milosx Prikaz poruke

Danijela
Vezano za DV2020 tuzbu, mislim da su vize ponovo izdate svima, bez razlike da li su ucestvovali (imenom i prezimenom) u tuzbi ili ne. Mislim da na kraju nisu dobili nesto vise time sto su platili da ucestvuju u tuzbi. Neki od njih su na forumu pa nek me isprave ako gresim.
Ca i da sve to uspe, prodje tuzba, neko dobije prioritet, sta ce biti sa zakazivanjem intervjua, sudija ne moze da naredi ambasadama da daju prioritet DV vizama, ako su u zaostatku sa izdavanjem viza. Sta ako preusmere ljude iz drugih zemalja na otvorene ambasade? Sve je neizvesno...
Cini mi se i da je neko pominjao na Immigration forumu da se tuzba DV2021 svakako odnosi na sve, ako nisam pogresno shvatila.
Staro 26.03.2021, 07:16
Manrika Manrika je offline
Drug član

Datum prijave: 18.11.2019
Nepromenjeno

U dv2020 oni koji su ucestvovali u tuzbi kada je doneta presuda su imali prednost u odnosu na ostale,jer je sudija njima dao prednost.Slazem se da se razlikuju onda i sada situacije,nema zabrana kao onda,ali ako puste sve regione current kao sto su najavili i nastane zastoj u KCC-u,postoji velika sansa da dokumentacija ostane negde zaglavljena.Ova tuzba hoce da spreci to,da oni kojima je zaglavljena dokumentacija da sudija kaze te i te procesuirajte i zakazite im intervjue po presudi.Dal ce uspeti,ne znam.Za mene je 1500 dolara mnogo jer sam sebe izdrzavam od svoje 20-e godine.Sam sebi placam stan sa ovom srpskom platom i jos sam uspeo da stvorim kakav takav fond za Ameriku iz koga cu dati tih 1500 dolars.To mi je par meseci stednje,nije ni meni svejedno.
Reply With Quote
Staro 26.03.2021, 10:00
Mikalica Mikalica je offline
Drug član

Datum prijave: 03.10.2020
Nepromenjeno

Da li neko ima iskustvo sa ovim sto sam pitala?
Da li mogu da potvrdim interviju prije nego supruga stavim u ds?
Na tu potvrdu intervijua ne moze da se zakasni,npr 15 dana prije potvrdim?
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja