ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Gay život u Americi » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 02.04.2013, 02:21
dejancic's Avatar
dejancic dejancic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 14.05.2008
US lokacija: LA
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik drolma Prikaz poruke
DR Sima i Dragan bg nisu uopste pripadnici lgbt populacije.
Ali je Sima zato peder na kvadrat, vidi sta je napravio od ovog postenog foruma. Oprosti druze, ovo je bilo jace od mene. Salu na stranu,

dosta puta sam pokusavao sebe da vratim u vreme dok sam ziveo u Srbiji u nadi da cu naci odgovor na pitanje kako sam u to vreme posmatrao naizgled nepostojecu gej populaciju u Srbiji. I nisam uspeo nista drugo osim da sebe ubedim da ih cak ni tada nisam mrzeo. A onda sam dosao u Chicago. I moje nepostojece misljenje se itekako promenilo. I itekako sam shvatio koja su to prava za koja se oni bore, i itekako sam poceo da ih podrzavam u toj borbi.

Kao sto su neki clanovi vec napisali savet za one koji dolaze u Ameriku, probajte da se otarasite svih predrasuda. Nikada ne znate na koga cete i kada naleteti i kako ce vam ta osoba promeniti zivot.

I savet za sve slobodne muskarce, ako vam se ukaze prilika da izadjete u neki bar sa gej osobom bez razmisljanja prihvatajte. Oni su najbolji "wingman" koje cete ovde naci. Pogotovo ako izlazite u straight barove. A ako je neko gej mesto, opet nema veze i tamo ima devojaka koje su tu ili da ih niko ne bi smarao ili da bi se lepo provele, a vi ste onda jedina alternativa koju imaju. I bez brige da ce bas vas neko od gej populacije da smara. Oni vas ne zele! Ili mozda ja pocinjem da gubim svoj seksepil.
Staro 02.04.2013, 07:47
Sima's Avatar
Sima Sima je offline
Drug član

Datum prijave: 06.06.2009
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zemun, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dejancic Prikaz poruke
Ali je Sima zato peder na kvadrat, vidi sta je napravio od ovog postenog foruma. Oprosti druze, ovo je bilo jace od mene.
Ha, ha -stvarno sam najgori jel' da?

Baš mi je drago što te vidim na ovoj našoj temi - Deki je naš najbolji strejt drugar i svi ga mnogo volimo. Mnogo nam nedostaješ od kad si otišao u Pensilvaniju! Svi te puno pozdravljaju!
Staro 02.04.2013, 07:55
Sima's Avatar
Sima Sima je offline
Drug član

Datum prijave: 06.06.2009
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zemun, Srbija
Nepromenjeno GEJ život u Čikagu 2: LGBT organizacije i zdravstvena zaštita

Do sad sam gej život u Čikagu opisao kroz izlaske, on-lajn dejting, malo smo se dotakli prajda (ali biće o tome detaljnije kad se prajd bude približio), a sada bih da posvetimo malo pažnje gej organizacijama i aktivizmu u Čikagu.

Mnogo ljudi sa područja Balkana se odlučuje baš za Čikago kao grad u koji će prvo doći – verovatno zbog toga što je ovde veoma brojna naša emigracija, pa neko uvek ima nekoga ko može da se nađe za početak da pomogne. To je jedan razlog zbog čega sam toliko pažnje poklonio Čikagu, drugi razlog je što već nekoliko godina i sam živim u Čikagu, pa je većina ovih informacija iz prve ruke.

U Čikagu, kao i u svakom drugom većem gradu, postoje brojne nevladine LGBT organizacije koje se zalažu za poštovanje LGBT gradjanskih i ljudskih prava, njihovo delovanje je javno, imaju svoje web sajtove i lako ih je izguglovati, tako da ne nameravam detaljno da pišem o svakoj – koga to zanima, brzo će se informisati.

Ono što je za ovaj forum korisnije su organizacije koje novom emigrantu mogu da budu od koristi a obuhvataju: pravne usluge/savete i zastupanje žrtava nasilja, obrazovanje, besplatno testiranje na HIV i seksualno prenosive bolesti i savetovalište, zdravstvenu zaštitu LGBT osoba, sport, rekreaciju, religiju, humanitarne aktivnosti i ostalo.

Glavno mesto za koje treba da znate je "Center on Halsted", nalazi se u Boystown-u, na adresi 3656 N. Halsted St. Chicago, IL 60613. Halsted Centar je najsveobuhvatniji neprofitni centar posvećen izgradnji i jačanju LGBT zajednice na srednjem zapadu. Više od 1000 pripadnika zajednice poseti ovaj centar svaki dan. Otvoren je za javnost svakog dana od 8:00-21:00. Programi ovog centra se kreću od sporta, umetnosti, časova kuvanja do brzog testiranja na HIV, grupnih i individualnih terapija i stručnog osposobljavanja. Ovde (a i na njihovom sajtu) možete naći i adrese gay-friendy crkava i verskih zajednica (puno ih ima u Boystown-u i Hyde Parku, a prepoznaćete ih po vidljivoj zastavici duginih boja na tabli crkve ili na samoj zgradi). Pored toga, mnoge druge organizacije iz Čikaga sarađuju sa ovim centrom što obezbeđuje dodatni program za zajednicu (odavde vas mogu uputiti u određene klinike posvećene pružanju zdravstvenih usluga LGBT zajednici, ako na primer nemate osiguranje, pomoći u pružanju pravne pomoći i slično). Informišite se više na: www.centeronhalsted.org

Verovatno nećete odmah imati zdravstveno osiguranje kada dođete. Zapamtie ovu mesto: "Howard Brown Health Center". Pruža sledeće usluge: Primarna zdravstvena zaštita, mentalno zdravlje, klinička istraživanja, HIV/Seksualno prenosive bolesti - podrška i prevencija, zdravstvena zaštita maloletnika i starih. Centrala se nalazi se na adresi: 4025 N. Sheridan Road, Chicago, IL 60613, a ima još nekoliko mesta (klinika) u gradu - pogledajte web sajt za ostale lokacije. Čak i kada budete imali osiguranje, možete da u nekoj od ovih klinika imate svog izabranog lekara, jer su mnogi lekari ovde gej, ili ako neki i nisu - ovo su klinike posebno namenje LGBT zajednici, pa vam možda bude prijatnije/opuštenije da se poverite ovakvom lekaru, nego nekom za koga ne znate kakav stav ima o nama. Web sajt: www.howardbrown.org

"Brown Elephant Resale Shops" su prodavnice koje pripadaju gore navedenom udruženju Howard Brown, a interesantne su iz dva razloga: Prvo što sav budžet od prodaje ide u zdravstveni fond Howard Brown zdravstvenog centra i pokriva troškove lečenja LGBT osoba bez zdrastvenog osiguranja, a drugi je što tu možete naći sve: od starih ploča, kuhinjskog posuđa sve do polovnog nameštaja i manjih kućnih aparata koji se prodaju po veoma niskim cenama (ovo su sve donirane stvari, a prodavnice su humanitarnog karaktera), tako da može da bude od koristi dok ste još novi i raspolažete ograničenim budžetom. Adresa u Boystown-u je: 3651 N. Halsted Street, Chicago, IL 60613, a ima još dve lokacije: u Andersonville-u (5404 N. Clark Street, Chicago, IL 60640) i Oak Park-u (217 Harrison Street, Oak Park, IL 60304).

Gej zajednica je veoma organizovana, tako da ako vas interesuje možete se angažovati i u nekom od gej horova, priključiti nekom od gej sportskih klubova, gledati filmove LGBT tematike na Chicago Lesbian and Gay International Film Festival-u, priključiti mužičkom ansamblu kao što je, na primer, Lakeside Pride Musical Ensemble ili nekom LGBT dramskom klubu i tako dalje i tako dalje... znači mogućnosti su, zaista, velike - sve ove informacije su dostupne u Halsted Centru ili njihovom sajtu, a možete sve i sami da izgugljete, ovde sam vam samo dao ideju šta je sve na raspolaganju - morao bi da kucam danima da sve pojedinačno obradim
Staro 02.04.2013, 17:41
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik shanzy Prikaz poruke
palo mi je to na pamet, ali to isto moze da se desi i u drugim gradovima i drzavama pa ih ne zabranjuju. nisam stvarno znala za ovo, bas sam se iznenadila.
Malo skrecemo sa teme, ali da ne ostane ne odgovoreno :-)
Kalifornija se cesto ponasa kao obdeniste. Ako neko napravi glupost, umesto da kazni pocinioca, oni kazne sve redom. Tako su zabranili Electric Daisy, Burning Man je morao da se pomeri i sl. Na isti nacin su zabranili i Halloween. Desilo se ubistvo gde je pocinioc bio maskiran (covek iskoristio priliku) i zato za sve ostale stotine hiljada ljudi ukida se zabava. Inace, pre toga je parada bila u Castro district. Imao sam prilku prosle godine da budem tamo za vreme praznika i mogu reci da je policija na svakom cosku, gleda da neko slucajno ne krene da paradira... :-(

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 02.04.2013, 23:13
Pipa Pipa je offline
Proteran

Datum prijave: 02.04.2013
Nepromenjeno

meni nije jasno kako mozete i smijete o ovome pisati o ovome ovako javno.ovdje dolaze razni ljudi da saznaju kako ce do amerike ako hoce napravit nesto od zivota.ja sam cak i nekim rodicama dala da vidje ovaj forum i rekla im ovdje ima svih infromacija jedna ima dva sina koja bi dosla vozit kamion u ameriku oni su mladi momci.da znate samo da ovo citaju i mladi ljudi koji su jos nesigurni i neznaju sta ih sve moze u svijetu strefit a oni se ovdje reklamiraju i vrbuju tako mlade.kad mlad covjek usvjet ode njemu sve novo i nista nezna a ovi su lukavi pa su ljubazni i kao hoce da mu pomognu.oni su tu lukavo mi imamamo lijepa mjesta za izac besplatne klinike,prodavnice i tako ti oni mladog covjeka vrbuju.i neskrivaju rec da ih vrbuju i po horovima ako neko voli pjevat i tamo cekaju iako se sportom neko voli bavit i u kinu..zato molim pocujte ovo da se obrise i da se zabrani o ovome ponovo pisat ovdje jer ponavljam moramo mislit na mlade ljude sta ce jedna majka rec ako joj tako dijete vrbuju?poslala sam te usvijet zdravog da mi se takav vratis.
Reply With Quote
Staro 02.04.2013, 23:48
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Pipa Prikaz poruke
meni nije jasno kako mozete i smijete o ovome pisati o ovome ovako javno.ovdje dolaze razni ljudi da saznaju kako ce do amerike ako hoce napravit nesto od zivota.ja sam cak i nekim rodicama dala da vidje ovaj forum i rekla im ovdje ima svih infromacija jedna ima dva sina koja bi dosla vozit kamion u ameriku oni su mladi momci.da znate samo da ovo citaju i mladi ljudi koji su jos nesigurni i neznaju sta ih sve moze u svijetu strefit a oni se ovdje reklamiraju i vrbuju tako mlade.kad mlad covjek usvjet ode njemu sve novo i nista nezna a ovi su lukavi pa su ljubazni i kao hoce da mu pomognu.oni su tu lukavo mi imamamo lijepa mjesta za izac besplatne klinike,prodavnice i tako ti oni mladog covjeka vrbuju.i neskrivaju rec da ih vrbuju i po horovima ako neko voli pjevat i tamo cekaju iako se sportom neko voli bavit i u kinu..zato molim pocujte ovo da se obrise i da se zabrani o ovome ponovo pisat ovdje jer ponavljam moramo mislit na mlade ljude sta ce jedna majka rec ako joj tako dijete vrbuju?poslala sam te usvijet zdravog da mi se takav vratis.
Ja ne znam sad sta da mislim: sta se desava kad muskarac pocne da prica u zenskom rodu Ja mislim da mi Cukoniju treba da otvorimo jednu novu temu, da on lepo kaze sta misli i da mi ispostujemo ovde njegova prava! A ne da mora ovako da bude cas musko, cas zensko - stvarno nema smisla, sta li ce jadna majka da mu kaze
Reply With Quote
Staro 03.04.2013, 00:18
shanzy shanzy je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.07.2011
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zana Prikaz poruke
Ja ne znam sad sta da mislim: sta se desava kad muskarac pocne da prica u zenskom rodu Ja mislim da mi Cukoniju treba da otvorimo jednu novu temu, da on lepo kaze sta misli i da mi ispostujemo ovde njegova prava! A ne da mora ovako da bude cas musko, cas zensko - stvarno nema smisla, sta li ce jadna majka da mu kaze
ahahahah ko god da je ovo pisao, ja ne mogu da prestanem da se smejem ))
mislim, valjda je ovo sprdnja.. ma smesno je i ako je ozbiljno svejedno
Reply With Quote
Staro 03.04.2013, 00:23
flops flops je offline
Drug član

Datum prijave: 20.10.2010
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Ne znam da li ste culi da u Holandiji ima stranka pedofila. Ajde da to prosirimo na Ameriku, demokratija je to.
Kakvi su izlasci za bracne parove u Americi? Da li je cool imati decu?
Jel imaju neke parade ozenjenih po Americi i da se to toliko potencira?
Jel bi bilo lepo da ovde na forumu pricamo, a i u sta bi se to pretvorilo o tome ko je musliman, katolik, pravoslavac, ateista... i da svako predstavlja svoje.
I imam i nemam nesto protiv njih, ali mi je totalno bezveze da se na ovakvom forumu prica o tome. Doticni koji je takvog opredeljenja ima mali milion sajtova i foruma na tu temu.
Koliko znam to jos ni po Americi nije svugde legalizovano, a i da je legalizovano ipak nije prikladno za ovakav forum. Ajde da onda otvaramo teme i za drogu, prostituciju, velicanje brakova i veza muskarca i zene. Totalna mi je ludost potenciranja ja sam gay i to je ok. Neka zive svoj zivot i rade sta god pozele, ali u privatnoj reziji, kao sto to rade i svi ostali.
I jos je postalo da si budala i nisi in ako ih ne podrzavas, totalno se sve preokrenulo.
Kazem, nemam nista protiv nikoga, ali svoje orjentacije svako treba da zadrzi za sebe.
Reply With Quote
Staro 03.04.2013, 00:37
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Pipa Prikaz poruke
Kakav hit

Smehoteka
Reply With Quote
Staro 03.04.2013, 01:17
DraganBG DraganBG je offline
Član

Datum prijave: 31.03.2013
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik flops Prikaz poruke
Ne znam da li ste culi da u Holandiji ima stranka pedofila. Ajde da to prosirimo na Ameriku, demokratija je to.
Kakvi su izlasci za bracne parove u Americi? Da li je cool imati decu?
Jel imaju neke parade ozenjenih po Americi i da se to toliko potencira?
Jel bi bilo lepo da ovde na forumu pricamo, a i u sta bi se to pretvorilo o tome ko je musliman, katolik, pravoslavac, ateista... i da svako predstavlja svoje.
I imam i nemam nesto protiv njih, ali mi je totalno bezveze da se na ovakvom forumu prica o tome. Doticni koji je takvog opredeljenja ima mali milion sajtova i foruma na tu temu.
Koliko znam to jos ni po Americi nije svugde legalizovano, a i da je legalizovano ipak nije prikladno za ovakav forum. Ajde da onda otvaramo teme i za drogu, prostituciju, velicanje brakova i veza muskarca i zene. Totalna mi je ludost potenciranja ja sam gay i to je ok. Neka zive svoj zivot i rade sta god pozele, ali u privatnoj reziji, kao sto to rade i svi ostali.
I jos je postalo da si budala i nisi in ako ih ne podrzavas, totalno se sve preokrenulo.
Kazem, nemam nista protiv nikoga, ali svoje orjentacije svako treba da zadrzi za sebe.
Citam ovaj tvoj post, ali ne mogu da nadjem... mislim samo da si zaboravio da napises jos: "HAIL HITLER!"
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja