![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Vozačka dozvola - Driver's License » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
o tome se ovde i radi,jer se na nepismenima i ljudima koji slabo pricaju engleski zaradjuje oni neznaju da se bune nego samo placaju.
Pa ovde je sve zakomplikovano namerno za bilo sta,telefon kompanija,internet,gas ma sve sve. Jer tako oni mogu da rade sta hoce da te deru sa skrivenim fees,i da vam mazu oci sa onaj rebate after 2 weeks najveca po meni glupost. |
|
|||
|
|||
![]()
Iz prethodnih odgovora sam razumeo da je prilično lako položiti vozački ispit u US.... za auto. Hmmm....
Kakva je situacija kada se polaže vozački za kamion? Koliko je lako naći posao i koliko je ustvari plaćen posao? Da li neko ima iskustva sa tim? Tražim način da izfinansiram MBA ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cekaj malo, jesi vec u US? Jer se cini da traze bar 2 godine njihove vozacke tj dokaza da nisi imao saobracajne nesrece, prekrsaje i slicno prije nego se mozes prijaviti za polaganje. Ovo je sto federalni zakon nalaze a onda drzave idu po svom kako te licenciraju - trazi jos info za drzavu u koju ides plus CDL. http://www.fmcsa.dot.gov/registratio...ng/cdl/cdl.htm Ne znam koliko brzo bi stigao MBA financirati ovako... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Ne znam koliko brzo bi stigao MBA financirati ovako..." - Zato i pitam koliko je lako naći posao i koliko je plaćen. Pročitaio sam na forumu krstarice da od tog posla može lepo da se živi, tj zaradi. S obzirom da ću doći sam, mislim da bih mogao dosta da uštedim. Ovo su sve pretpostavke, zato sam i postavio pitanje da li neko ima ISKUSTVA oko dobijanja dozvole i ISKUSTVA u ovom poslu. Ako neko ima neko iskustvo i savet rado ću ga saslušati. HVALA |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
tamo postoji skola za kamione koju drzi nas covek i kosta neke 2000$. Covek se stvarno trudi da te nauci i ne da ti cak ni na pre trip inspection da izadjes (mislim ne moze da zabrani ali ne preporucuje) dok se sam ne uveri da sve znas. Onda posle toga idu casovi i polaganje kamiona. Sto se posla tice, koliko ja znam ima ga, ne kao ranije ali ima. Asto se placanja tice o tome ne znam nista. Info skole cu napisati kad saznam Nadan se da sam pomogao makar malo.
2009EU000119xx 17.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 20.05.2008 - dobio prvu kovertu 17.6.2008 - poslao kovertu u KCC 1.12.2008 - stigla druga koverta 15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA U Atlanti od 13.maja 2009. |
|
|||
|
|||
![]()
Isto tako, u Americi je zakon o voznji kamiona vise nego smesan (oni su tu 17 vek cak i za srbiju). Tako da tahografi i slicne naprave ne postoje, nego ces brale da vozikas po 16 sati solo...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Naravno da si pomogao i to još kako si pomogao! Ako možeš pošalji mi ime te škole ili link (bolje link, da ne zalutam) Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ja ne znam cemu se odusevljavas. Posledica ovog su brojne nesrece na autoputu. Vozaci su uglavnom poludrogirani kako ne bi zaspali. Kamioni su im ogromni, pa kada spuca nekog....tesko da ce preziveti.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
U svemu treba imati mere. Ne kažem da je dobro što prave saobraćajne nesreće i ne kažem da treba voziti bez prestanka , nego to što ograničenje nije na 8, ili eventualno 9, sati vožnje na dan (kao ovde) mislim da se 10 sati može voziti bez problema (ko ne može nek vozi manje). Nisam pristalica zakona, ljudski um je nemoguće, ili jako teško, ograničiti! Oni manje vešti se neće uspeti snaći i zaobići zakon, ali oni veštiji (po pravilu mnogo opasniji, oni koje možda i treba umereno ograničiti) će ga zaobići i opet po starom. "Vozaci su uglavnom poludrogirani" - i zašto odmah uzimati ekstreman primer? Koliki procenat vozača je drogiran (od prilike)? D obro je to što policija nema razlog da te teroriše zasitnice tipa: zašto si vozio pola sata duže kad znaš da NE SMEŠ (kao da to ima neke veze). Pozdrav |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Izvini, ali ovde kada vozis putevima 3 od 5 vozila su kamioni. Pa kada kontas da je vecina njih preko 10 sati za volanom....ja se bogami jezim... |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Međunarodna vozačka dozvola Srbije u SAD | Tomislav1970 | Vodič za emigrante | 19 | 14.03.2015 16:32 |
Profesionalni vozači | aZZo | Stare teme | 11 | 11.03.2012 11:09 |
Razvod i Imigracija - da li je potrebna dozvola drugog roditelja? | milenaa | Stare teme | 19 | 27.11.2009 10:08 |
Ja, vozač | srdjevic | Lutrija (zelena, ne Srbije) | 0 | 27.06.2005 21:12 |
![]() |