![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Los Angeles - gluma » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Saopstila sam pozitivnu vest,kakvo trljanje nosa...ne gajim te emocije u sebi,a verujem da koga interesuje pitace me....ali evo:
Ovo pisem samo za glumce: Svuda je vec napisano kako dobiti tuuristicku vizu...moj stav je bio:idem da vidim Ameriku,nemam rodjake,nema prijatelje,sto je i bila istina jer nikoga nisaam poznavala i mislila sam da necu ostati duze od dva meseca.Kada sam dobila turisticku prepisala sa sa sajta sta je potrebno za O1 vizu i krenula redom. 1.Naci menadzersku agenciju koja ce napisati peticiju za buduceg glumca te agencije Ovo je izuzetno lako naci jer svi zele da imaju glumce sa iskustvom u agenciji...Naravno za ovu vizu treba da apliciraju oni koji su zaista dostigli izvanredne rezultate u glumi. 2.menadzer ili glumac treba da nabave jedan ugovor o buduce projektu,najbolje filmu,madamog i relame da prodju....zavisno od toga koliko zelite da ostanete u USA,u ugovoru treba da vam pise tacan datum zavrsetka snimanja i reklamiranja projekta.Reklamiranje moze trajati do godinu dana. 3.3 Pisma preporuke,ja sam imala 10,za svaki slucaj 4.Prevedeni clanci iz novina koji dokazuju nacionalnu ili internacionalnu prepoznatljivost i da ste dobitnik nagrada 5.Upisete clanove porodice u aplikacju za vizu i aplicirate,svaa uputstva su na sajtu Americke vlade. Advokat ce vam uzeti od 4500 do 6000,a sve to mozete sami sa svojim menadzerom da uradite,jer menadzeri bolje to znaju i od advokata,a zapravo nema nikakvih tajnih puteva.Procitate na sajtu sta je potrebno i polako to nabavljate.Sve sto traze na sajtu,vi koji aplicirate za ovu vizu sigurno imate.Viza se ceka 4-6 nedelja,meni je odgovor stigao i pre toga...Status sa turistickog se samo promeni u radni i nema potrebe da idete u Beograd po vizu... |
|
|||
|
|||
![]()
Bas bih volela da na forumu ima jos nekih O1 nosilaca...i da nsa bude sve vise,jer L je pravi umetnicki grad...
ako ima:Zanima me kako da radim nesto sto nije vezano za glumu,dok ne krenem da glumiim a da to ne bude nigde zabelezeno,da mi kasnije ne bi stvaralo probleme za GC....i zanima me da li firma koja bi me zaposlila a nema veze sa glumom moze da vidi da meni nije dozvoljeno da radim nista osim glume..da li je SSN ili neki br drugaciji od od broja koji imaju nosici radnih viza koji mogu raditi bilo koji posao.Pitam zaato sto u Kanadi brojevi su razliciti i poslodavac tacno po tvom broju vidi da li imas radnu dozvolu da radis taj i taj posao... |
|
||||
|
||||
![]()
jel bi htela da vozis kamion?racunam da CDL mozes dobiti u ponedeljak i da krenes da vozis ako vec nemas CDL.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Evo, i ja to mogu ponuditi ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
da,da znam to,nego ima fora da radis za kes,u firmi ti upisu ssn ali ne proknjize ni jednu uplatu...pa neke kolege mi kazu da se sa tim moze izvuci kada dodje do zelene karte...ali ako ta firma proknjizi uplatu,cujem da su dosta rigorozni i to moze da predstavlja problem,pa sam mislila ako neko zna konkretno kako da kazem buducem poslodavcu (koji nema veze sa glumom) da me upise,a da mi to ne bude posle problem za gc.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
da li neko zna da li se u americkoj ambasadi u beogradu konzuli menjaju po danima:jedan konzul je ponedeljkom,drugi utorkom,treci sredom ili svi rade svim danima...nema zvanicne informacije,a htela bih da izbegnem jednu konzulku...i da li isti konzul kod koga sam imala intervju,koji je uzeo moju vizu za dodatno ispitivanje,mora i da mi izda vizu "fizicku" u pasosu ili to moze da zavrsi drugi konzul...u pitanju konzul koji pravi problem za vizu za moje dete,pa se nadam da sledeceg dana kada idem ponovo u ambasadu nece biti isti konzul...
|
|
|||
|
|||
![]()
sta se desava ako vam je posao odlozen i umesto za par dana treba da idete u ameriku za 6 meseci,a viza vam je vec u pasosu iz ambasade.DA LI TE TRI GODINE KRECU DA SE BROJE OD TRENUTKE ULASKA U SAD ILI OD TRENUTKA OD KADA JE VIZA U PASOSU...Pitam posto ne bih volela da izgubim 6 meseci od vize,a put odlazem za 6 meseci.
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Los Angeles, California | asmiki | Lokacije u USA | 191 | 15.05.2019 19:38 |
![]() |