ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Los Angeles - gluma » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 16.11.2013, 13:40
joga joga je offline
Drug član

Datum prijave: 02.09.2012
Nepromenjeno

Saopstila sam pozitivnu vest,kakvo trljanje nosa...ne gajim te emocije u sebi,a verujem da koga interesuje pitace me....ali evo:
Ovo pisem samo za glumce:
Svuda je vec napisano kako dobiti tuuristicku vizu...moj stav je bio:idem da vidim Ameriku,nemam rodjake,nema prijatelje,sto je i bila istina jer nikoga nisaam poznavala i mislila sam da necu ostati duze od dva meseca.Kada sam dobila turisticku prepisala sa sa sajta sta je potrebno za O1 vizu i krenula redom.
1.Naci menadzersku agenciju koja ce napisati peticiju za buduceg glumca te agencije
Ovo je izuzetno lako naci jer svi zele da imaju glumce sa iskustvom u agenciji...Naravno za ovu vizu treba da apliciraju oni koji su zaista dostigli izvanredne rezultate u glumi.
2.menadzer ili glumac treba da nabave jedan ugovor o buduce projektu,najbolje filmu,madamog i relame da prodju....zavisno od toga koliko zelite da ostanete u USA,u ugovoru treba da vam pise tacan datum zavrsetka snimanja i reklamiranja projekta.Reklamiranje moze trajati do godinu dana.
3.3 Pisma preporuke,ja sam imala 10,za svaki slucaj
4.Prevedeni clanci iz novina koji dokazuju nacionalnu ili internacionalnu prepoznatljivost i da ste dobitnik nagrada
5.Upisete clanove porodice u aplikacju za vizu i aplicirate,svaa uputstva su na sajtu Americke vlade.
Advokat ce vam uzeti od 4500 do 6000,a sve to mozete sami sa svojim menadzerom da uradite,jer menadzeri bolje to znaju i od advokata,a zapravo nema nikakvih tajnih puteva.Procitate na sajtu sta je potrebno i polako to nabavljate.Sve sto traze na sajtu,vi koji aplicirate za ovu vizu sigurno imate.Viza se ceka 4-6 nedelja,meni je odgovor stigao i pre toga...Status sa turistickog se samo promeni u radni i nema potrebe da idete u Beograd po vizu...
Reply With Quote
Staro 16.11.2013, 13:55
joga joga je offline
Drug član

Nepromenjeno

Bas bih volela da na forumu ima jos nekih O1 nosilaca...i da nsa bude sve vise,jer L je pravi umetnicki grad...
ako ima:Zanima me kako da radim nesto sto nije vezano za glumu,dok ne krenem da glumiim a da to ne bude nigde zabelezeno,da mi kasnije ne bi stvaralo probleme za GC....i zanima me da li firma koja bi me zaposlila a nema veze sa glumom moze da vidi da meni nije dozvoljeno da radim nista osim glume..da li je SSN ili neki br drugaciji od od broja koji imaju nosici radnih viza koji mogu raditi bilo koji posao.Pitam zaato sto u Kanadi brojevi su razliciti i poslodavac tacno po tvom broju vidi da li imas radnu dozvolu da radis taj i taj posao...
Reply With Quote
Staro 16.11.2013, 15:59
chicagopn's Avatar
chicagopn chicagopn je offline
Stari vuk

Datum prijave: 29.10.2008
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

jel bi htela da vozis kamion?racunam da CDL mozes dobiti u ponedeljak i da krenes da vozis ako vec nemas CDL.
Reply With Quote
Staro 16.11.2013, 20:22
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik joga Prikaz poruke
Bas bih volela da na forumu ima jos nekih O1 nosilaca...i da nsa bude sve vise,jer L je pravi umetnicki grad...
ako ima:Zanima me kako da radim nesto sto nije vezano za glumu,dok ne krenem da glumiim a da to ne bude nigde zabelezeno,da mi kasnije ne bi stvaralo probleme za GC....i zanima me da li firma koja bi me zaposlila a nema veze sa glumom moze da vidi da meni nije dozvoljeno da radim nista osim glume..da li je SSN ili neki br drugaciji od od broja koji imaju nosici radnih viza koji mogu raditi bilo koji posao.Pitam zaato sto u Kanadi brojevi su razliciti i poslodavac tacno po tvom broju vidi da li imas radnu dozvolu da radis taj i taj posao...
Ja znam npr za H1B vizu. Ona vazi samo za jednog poslodavca i dok si na njoj smes da radis samo za tog poslodavca. Ni za jednog drugog. Cak ne vazi kao tebi za celu oblast poslova. Neki je zovu "slave" viza.
Reply With Quote
Staro 16.11.2013, 22:38
benefactor78's Avatar
benefactor78 benefactor78 je offline
Drug član

Datum prijave: 28.10.2013
Nepromenjeno smeh

Citat:
Prvobitno poslao korisnik chicagopn Prikaz poruke
jel bi htela da vozis kamion?racunam da CDL mozes dobiti u ponedeljak i da krenes da vozis ako vec nemas CDL.
E, bas si me nasmejao sa ovim, puno pozdrava za tebe
Evo, i ja to mogu ponuditi
Reply With Quote
Staro 17.11.2013, 11:05
joga joga je offline
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik chicagopn Prikaz poruke
htela bih!u medjuvremenu,mislim dok sam u kamionu,ako iskrsne neki suptilniji posao,javite nisam izbirljiva.
Reply With Quote
Staro 17.11.2013, 11:08
joga joga je offline
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne Prikaz poruke
Ja znam npr za H1B vizu. Ona vazi samo za jednog poslodavca i dok si na njoj smes da radis samo za tog poslodavca. Ni za jednog drugog. Cak ne vazi kao tebi za celu oblast poslova. Neki je zovu "slave" viza.
da,da znam to,nego ima fora da radis za kes,u firmi ti upisu ssn ali ne proknjize ni jednu uplatu...pa neke kolege mi kazu da se sa tim moze izvuci kada dodje do zelene karte...ali ako ta firma proknjizi uplatu,cujem da su dosta rigorozni i to moze da predstavlja problem,pa sam mislila ako neko zna konkretno kako da kazem buducem poslodavcu (koji nema veze sa glumom) da me upise,a da mi to ne bude posle problem za gc.
Reply With Quote
Staro 17.11.2013, 18:51
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik joga Prikaz poruke
da,da znam to,nego ima fora da radis za kes,u firmi ti upisu ssn ali ne proknjize ni jednu uplatu...pa neke kolege mi kazu da se sa tim moze izvuci kada dodje do zelene karte...ali ako ta firma proknjizi uplatu,cujem da su dosta rigorozni i to moze da predstavlja problem,pa sam mislila ako neko zna konkretno kako da kazem buducem poslodavcu (koji nema veze sa glumom) da me upise,a da mi to ne bude posle problem za gc.
To ti je vec siva zona... Spada u muvanje. Ja ne bi to radila. To verovatno mozes kod meksikanaca i nekih tako stranaca. Ali legalno u nekoj ozbiljnoj firmi sigurno ne.
Reply With Quote
Staro 30.11.2013, 10:28
joga joga je offline
Drug član

Nepromenjeno

da li neko zna da li se u americkoj ambasadi u beogradu konzuli menjaju po danima:jedan konzul je ponedeljkom,drugi utorkom,treci sredom ili svi rade svim danima...nema zvanicne informacije,a htela bih da izbegnem jednu konzulku...i da li isti konzul kod koga sam imala intervju,koji je uzeo moju vizu za dodatno ispitivanje,mora i da mi izda vizu "fizicku" u pasosu ili to moze da zavrsi drugi konzul...u pitanju konzul koji pravi problem za vizu za moje dete,pa se nadam da sledeceg dana kada idem ponovo u ambasadu nece biti isti konzul...
Reply With Quote
Staro 19.12.2013, 10:01
joga joga je offline
Drug član

Nepromenjeno

sta se desava ako vam je posao odlozen i umesto za par dana treba da idete u ameriku za 6 meseci,a viza vam je vec u pasosu iz ambasade.DA LI TE TRI GODINE KRECU DA SE BROJE OD TRENUTKE ULASKA U SAD ILI OD TRENUTKA OD KADA JE VIZA U PASOSU...Pitam posto ne bih volela da izgubim 6 meseci od vize,a put odlazem za 6 meseci.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja