![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Koliko košta život u Americi » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
U srcu Bosna, u glavi fosna.. to ja uvijek kazem..
![]() Ma ti ljudi koji su dosli 90-tih silom (ne)prilika.. i koji su jos na istim poslovima, ili nisu puno napredovali.. uglavnom su ljudi koji su dosli sa viskom godina, bez znanja jezika, bez para, i sa pokojim djetetom.. kojeg je trebalo prehraniti.. Nisu oni imali vremena, za ucenje jezika ili neko ozbiljnije skolovanje.. a kad su djeca odrasla tada je i voz z njih prosao. Ali zato su njihova djeca nesto postigla i napravila korak dalje.. A sta je opravdanje amerikancima koji su rodjeni ovde a i sa 50 godina rade iste poslove?
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Znaci kao da sam ja napisao pricu mog poznanika odavde, koji ima preko 60 godina, zivi i radi radi ovde, ne moze da se vrati kuci (jer neko drugi zivi u njoj) a kad su bili u Bosni posle 2 dana je zeni rekao "ajmo mi nazad kuci u Ameriku. Mi ove ljude ne poznajemo". I dan danas je tu, sinovi su uspesni ljudi, rade, stvaraju, ali oni i zena ne mogu da prezale tu njihovu Bosnu. Valjda je to jer kad su oni bili kao mi nekako su i ziveli u onoj zemlji...
2009EU000119xx 17.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 20.05.2008 - dobio prvu kovertu 17.6.2008 - poslao kovertu u KCC 1.12.2008 - stigla druga koverta 15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA U Atlanti od 13.maja 2009. |
|
||||
|
||||
![]()
Haha, izvini ali nasmejao si me do suza sa ovom recenicom
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Generalno, manjak ambicije. Imam ja poznanike i ovde i tamo koji su bili u istoj takvoj situaciji, ali gurali nekako dalje. U Srbiji je to malo teze, ali ovde se gleda da za usavrsavanje nikada nije kasno. |
|
|||
|
|||
![]()
Konjoslave,
u Kaliforniji ti je plomba 100-250 dolara. a to sto ti zoves "umrtvljavanje zivca" se u Americi zove "root canal" i u Kaliforniji kosta od 900 do 2,000 dolara, zavisi koji zub je u pitanju i koliko je komplikovano. obicna krunica moze i 1,000 dolara da bude. privatno zdravstveno osiguranje, koje ne ukljucuje i zubno ti je od 150-300 po osobi, ali i to je jeftino u poredjenju koliko mogu da te kostaju zdravstvene usluge ako ga nemas. recimo jedna voznja kolima hitne pomoci ti je od 800-1,600 dolara, operacija slepog creva 45,000. inace cene koje su drugi ovde pisali, su totalno nerealne i preterano niske....ona jedna pise da ona i muz i macke jedu za 250 dolara mesecno, pa to jedino ako jedu istu hranu k'o macke. p.s. za ove sto se zgrazavaju kako je renta od 1,500 mesecno za one-bedroom u L.A.-u mnogo, pa to vam je dzabe! to je najjeftinije moguce, i to mora da je neka rupa u prilicno losem kraju. cene u LA i SF su vam 1,500-2,500 za one bedroom u malo boljem kraju. isto je i u NY. |
|
|||
|
|||
![]()
Zdravo svima!! Nova sam na forumu i nadam se da sam u okviru teme..Predala sam za green card,i sledeceg meseca trebam da proverim na kom sam mestu i da li me uopste ima,pa u medjuvremenu pokusavam da se informisem sto vise mogu,i htela sam da zamolim svakog ko moze da odvoji vremena da me posavetuje sta trebam da radim ako dobijem?Tacnije,(s obzirom da nemam neke poznanike ili rodbinu kod kojih bih mogla da idem)interesuje me sta prvo treba da radim,verovatno postoji neka procedura prijavljivanja,da li je pouzdano da nadjem stan preko interneta pre nego sto krenem i koliko to kosta….Volela bih da saznam sto vise koliko kosta “zivot” u nekim gradovima,mene zanimaju Cikago,Boston,Nju Jork,Ilinois i okolina….ali naravno da nisu iskljucena i druga mesta.MNOGO hvala svakom ko mi bilo sta kaze,jer mi sve koristi i velika mi je pomoc!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Ne može, brate, više ovako... Admini, gde ste?
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Sta reci...
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima....
I ja cekam sad 5. mjesec da vidim oce li bit sta .... Dosao sam na ovu temu najvise zbog toga sto me zanimaju troskovi zivota. Ali i zato sto me zanima kakva je situacija sa poslovima i kolike su satnice.... Ovo je naravno sirok pojam...Po profesiji sam kuhar i radio sam u poznatim restoranima, i mogu reci da imam dosta znanja u tome....iskustvo 14 godina ,bio sam menager jednog restauranta , ali sam morao zatvorit zbog lose situacije ...sve vam je jasno...sad di radim nije lose , ali nemogu nista sa tom placom tipa kredit , jer nisam prijavljen na tolko koliko dobivam....Imam zenu i dvoje djece....radi mi se , ali sve manje kod nas... Kakva je situacija u Americi.... Koliko sam uspio zapazit, svima je drugacije....zanima me Illinois... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://www.zelenalutrija.com/forum/search.php
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koliko smem da razvlacim odsustvo van USA? | Enter | Vodič za emigrante | 21 | 23.02.2018 02:08 |
Programer u Americi | greenie | Vaša strana | 46 | 29.01.2015 09:16 |
koliko je sigurno da cu dobiti zelenu kartu? | wingreen | Druga koverta | 61 | 28.06.2009 22:05 |
Zene u Americi | ex-usa | Vaša strana | 11 | 24.02.2009 23:31 |
Anketa: Koliko dugujete na kreditnim karticama? | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 08.12.2008 15:50 |
![]() |