![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Social Security Number & Green Card » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Nakon skoro dva meseca od ulaska, dobio sam SSN. Kada sam stigao, zvao sam nakon par dana lokalnu administraciju, rekli su mi sacekaj cetiri nedelje. Prodje taj period, zovem ponovo "treba da cekas jos". Ne bude mi tesko naravno, pa sam ih zvao skoro svakog dana kada sam mogao da mi zakazu sastanak za dobijanje broja. Cekanje da dobijete vezu sa operaterom ume da potraje. Nekako mi zakazu taj sastanak. Ok, odem do kancelarije, kazem imam zakazan termin, dobijem odgovor od obezbedjenja da me nema na spisku. Ponovo objasnjavaj sve, da bi na kraju podneo zahtev uz odgovor da bi trebalo da stigne za dve nedelje. Stiglo je nakon 3.
![]() Zelena karta dobijena nesto ranije. |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima,
U srijedu smo konacno usli u USA poslije duze procedure i korona cekanja, sa isteklom vizom jer smo mi generacija za 2020 godinu. Na aerodromu smo predali dokumentaciju i pitali ih za placanje za GC i rekli nam da ne trebamo placati. Zanima me da li su jos nekome to rekli, i da li treba da uplatimo online bez obzira na to sto su nam rekli? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ko zna sta su oni razumeli, plasticne kartice svako placa sem verovatno izbeglica ili nekih retkih slucajeva.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Hvala svima na odgovoru, uplatili smo, sad cekanje. Ako imate jos neki savjet dok cekamo, jer trenutno ne radimo ni ja ni suprug, ne mozemo da vozimo auto, pa svako iskustvo je dobrodoslo
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Zelena karta vam je trenutno manje bitna. Jeste izvadili SSN? To je bitnije za trazenje posla.
|
|
|||
|
|||
![]()
Zar predaja za SSN ne ide poslije dobijanja zelene karte? Ili smo mi neupuceni 😃
|
|
||||
|
||||
![]()
Citajte starije postove, sve informacije su na ovom forumu!
Ja sam dosao u US pre skoro 6 godina, nisam znao nikoga niti bio ovde ikada. Samo sam citao forum i svqaki korak sam uradio na vreme i kako treba, bez cekanja i gubljenja vremena jer su drugi vec opisali svoja iskustva. SSN vam govore na aerodromu da ce vam poslati, ali iskustvo svih ljudi kaze da posle par dana od sletanja odete u SSN Office i proverite pa ako nema nista predate novi zahtev. GC se placa jos pre polaska u US, da bi se samim ulaskom aktivirala izrada i dobijate je u roku od 3 meseca. Mozete uplatiti i kad dodjete u US ali cete onda verovatno cekati duze. SSN vam treba za posao. Kao zamena za GC je vasa viza u pasosu - ne morate cekati GC za zaposlenje ako imate SSN. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Oduzimanje Green Card-a | takecare | Agencije za prijavu | 6 | 08.05.2017 14:42 |
Green Card - Sigurnost | Bazzoli | Vaša strana | 11 | 07.07.2015 05:01 |
Green Card za porodicu | Zorzy88 | Stare teme | 3 | 07.02.2011 19:43 |
Green Card and SSN | Smith6000 | Stare teme | 1 | 17.02.2010 09:14 |
![]() |