ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Gay život u Americi » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 03.04.2013, 19:01
landlord's Avatar
landlord landlord je offline
Amer

Datum prijave: 21.05.2008
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Sarajevo, B&H
Nepromenjeno

@magelan - u isto vrijeme smo pisali odogovor, ali mi se cini ili da ja ili ti nismo shvatili njegov post.
26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom
29.5.2008 - dobili su moju kovertu
04.2.2009 - stigla druga koverta
19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled
26.2.2009 - AOS stigao
13.3.2009 - zakazan intervju
17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio

U Americi od 24.05.2009.
Reply With Quote
Staro 03.04.2013, 19:38
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Ja predjoh toliko kilometara u zivotu i bih na toliko mesta ali me opet niko ne vrbova... Eh, sta da se radi. Ja da mi je takva familija i da ih tako brukam ili ne brukam, izjasnila bi se odmah da sam lezbejka pa nek pricaju sta hoce za mene.

Off topic ali related: godinama su me u Srbiji prozivali kad cu da se udam i kad cu da imam decu. Ako bi me previse smaralo pitanje ja bih rekla da sam lezbejka i muk. I sok, i drama. Ali zacute.
Reply With Quote
Staro 03.04.2013, 19:50
landlord's Avatar
landlord landlord je offline
Amer

Datum prijave: 21.05.2008
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Sarajevo, B&H
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne Prikaz poruke
Off topic ali related: godinama su me u Srbiji prozivali kad cu da se udam i kad cu da imam decu. Ako bi me previse smaralo pitanje ja bih rekla da sam lezbejka i muk. I sok, i drama. Ali zacute.
Ja sam za pitanje o djeci odgovarao da sam imao zausnjake i da ne mogu imati djecu. To bi ih totalno sjebalo i ne bi vise zabijali nosice gdje im nije mjesto.
26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom
29.5.2008 - dobili su moju kovertu
04.2.2009 - stigla druga koverta
19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled
26.2.2009 - AOS stigao
13.3.2009 - zakazan intervju
17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio

U Americi od 24.05.2009.
Reply With Quote
Staro 03.04.2013, 21:32
flops flops je offline
Drug član

Datum prijave: 20.10.2010
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan Prikaz poruke
Kakve veze to ima sa ovom temom i USA? Poistovecujes gay ljude i pedofile? To nema veze jedno s drugim. I cisto za tvoju informaciju, iz moje medicinske struke, pedofili su velikom vecinom (93-95%) heteroseksualni (to je toliko poznato da mozes i sam da izguglujes).

Jel' iko to osporavao na ovoj temi? Cak je i pisano o surogat roditeljstvu i o u usvajanju, pa zakljucijem da naprotiv - gejevi vole decu. Nisam video nikog da je pisao protiv dece.

Ko potencira? Sta potencira? U cemu je tvoj problem?

Jel' neko brani - izvoli zapocni temu ako imas sta korisno da kazes o tome. Btw, gejeva ima svih veroispovesti i nacija, pa je ova tema opet sveobuhvatna.

A ti bi da uvodis cenzuru i jednoumlje na forumu? Receno je da je tema legitimna, i jeste LEGITIMNA. Ako ti se ne svidja, ne vidim razlog da je uopste posecujes - ZAOBIDJI.

O cemu ti pricas? Kakve veze imaju gay ljudi sa drogom i prostitucijom? Ovo sto ti pises se zove govor mrznje!
Kao sto Zana napisa: legalizovano je odavno i ta prica je u USA odavno zavrsena. To sto ti nisi informisan - tvoj problem. Ovde je rasprava podignuta na mnogo visi nivo: raspravlja se benefitima braka na federalnom nivou a ne da li je homoseksualnost legalna ili normalna - to je vec odavno apsolvirano. Normalno je, cak i udzbenicima psihijatrije u Srbiji. Al' dzaba kad su svi obrazovani otisli iz Srbije i vecina postali takvi kao ti i ovi drugi sto ovde bajaju. Uzgred, ko si ti da odlucujes sta je prikladno za ovaj forum?

Ovde se pise o gay zivotu u USA. Ne vidim nikakvo potenciranje. A uzgred, i sta fali to sto neko javno kaze da je gay? Ako tebi to smeta, mozda USA i nije najbolja destinacija za tebe i tvoju porodicu. Jesi li razmisljao mozda o Iranu? Cisto pitam posto bi se sa ovim stavovima tamo odlicno uklopio.
U privatnoj reziji? Koji to svi ostali? Ja koliko znam kad se zenis pravi se svadba, pa zvanice, (nimalo privatno slavlje sa trubama i kolonom utomobila koja pisti), a ne ides pred maticara da to niko ne zna i ne vidi jer ce da te ispred docekaju sa mesarskim cekicima i prebiju. Mani me tih prica...
Jel se u privatnoj reziji ovde na forumu raspitujes o USA za sebe i svoju porodicu ili postavljas javna pitanja? I jel' te neko osudjivao zbog toga.

Sta se to preokrenulo? Ugrozen je tvoj balkanski pogled na svet?

Ne bih bas rekao da nemas nista protiv kad si se ovoliko raspisao. A posto ocito imas protiv, i to dosta, zamolio bih te, a i Zana je vec zamolila, da zaobidjes temu. Pravi se da je ne vidis.

Kad vidim sve kakvi ovde likovi pisu protiv gay populacije, bude mi jos drze sto ih podrzavam. I nadam se da neki clanovi nikad nece zakrociti na americko tlo jer im je sa svojim zatucanim (mozda je bolja rec "jadnim") stavovima mesto zauvek na Balkanu.
Bas si neka pametnica.
Ti si tvojim odgovorom veci fanatik nego sto mene predstavljas.
Hvala za savete za Iran, vrlo rado bi otisao i obisao, posto vidim da nisi informisan kakva je zemlja Iran, nego zatupljeno gledas u ono sto ti mediji serviraju. Iz toga bi rekao da ni ti nisi nesto mnogo tolerantan cim neku zemlju deklarises kao simbol necega negativnog, a ne znas nista o njoj.
Po tebi su ljudi na Balkanu glupi, a svi u Americi su pametni, bas lepo od tebe. Toliko te je stid od Balkana, a vidim i strah, ne vidim razlog, a i nije lepo tako da deklarises ljude.
Kao sto ti meni predlazes gde da idem i sta da radim, ja isto tebi preporucujem da skines embargo na taj tvoj mozak i da se opustis, ako te je pogodilo moje misljenje, ako si pripadnik te grupacije ja ti se izvinjavam.
Moj post je bio moje misljenje na ovu temu zato sto je u postu postavljaca pisano o pravima i borbi za prava, pa sam ja iskazao svoje misljenje, valjda i ja imam neka prava, tako sam i naveo primere kako bi bilo da se i o njihovim pravima pise, samo neka prava, a nisam pisao zbog toga sto se pisalo o mestima za izlaske zivotu i dr. Mozda sam pisao ne povezano i nejasno pa se tako zakljucilo. Toliko se potencira Srbija i ne samo ona, nego i ostale drzave bivse YU, kao da ih neko svaki dan bije i masakrira. Koliko godisnje ima napada na pripadnike lgbt populacije kod nas? Mizerno malo i ljudi i ne obracaju paznju na njih dok ne pocne prica o paradi, a pise se kao da ih svaki dan biju. Kao Balkan je divlji, a Amerika pitoma, pa i tamo ima napada, uvek ce ih i biti svugde u svetu, na zalost. Protiv nasilja sam i nemam nista protiv gej ljudi dok me ne ugrozavaju, kao i svi ostali.
Izvinjavam se pripadnicima gej populacije i nisam mislio nikome da odredjujem sta ce da pise, a sta ne, slobodni smo ljudi. Naravno ovo je poslednje sto pisem na ovu temu, da ne bi otislo u bespotrebnu raspravu, ipak ljudi dolaze da vide informacije, a ne rasprave.
Reply With Quote
Staro 03.04.2013, 22:02
Amer

Nepromenjeno

I bre kakve teske strasti ovde na temi... Zakljucak mi je GEJ zivot POCINJE u USA jerbo izgleda kod nas na Balkanu gejeva nema, svi su heteroseksualci...
Reply With Quote
Staro 03.04.2013, 22:28
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik flops Prikaz poruke
Bas si neka pametnica.
Recimo da jesam. I apsolutno ne zastupam stav "pametniji popusta" i zato se i jesam prikljucio ovoj temi, prosto ne volim kad neko krene da lupeta. Dosta sam dugo na ovom forumu, jos duze u USA, svako ko je iole pratio teme koje sam zapoceo na ovom forumu zna da niti sam lupetao, niti prosipao gluposti. Ali kad vidim iste, smatram se duznim da se suprotstavim. Kao sto si mogao da vidis, nisam se uopste ukljucivao dok ti i tebi slicni niste krenuli da mracite po temi.

Citat:
Ti si tvojim odgovorom veci fanatik nego sto mene predstavljas.
Nisam fanatik, prosto sam zapanjen kolicinom mrznje koja isijava iz tvojih postova i u takvim situacijama prosto ne mogu a da ne budem impulsivan. Tvoji stavovi su dekadentni i to je bez presedana. Podstices hitlerovsku getoizaciju.

Citat:
ja isto tebi preporucujem da skines embargo na taj tvoj mozak
Ja sam, za razliku od tebe, vrlo "open minded", nemam nikakav embargo, za razliku od tebe koji si se nasao da dodjes na temu i prosipas gluposti.

Citat:
Hvala za savete za Iran, vrlo rado bi otisao i obisao, posto vidim da nisi informisan kakva je zemlja Iran, nego zatupljeno gledas u ono sto ti mediji serviraju. Iz toga bi rekao da ni ti nisi nesto mnogo tolerantan cim neku zemlju deklarises kao simbol necega negativnog, a ne znas nista o njoj.
FYI, o Iranu sam odlicno informisan, bas sam zato i dao savet da bi mogao da ga razmotris. Tamo razmisljaju bas kao i ti.

Citat:
Protiv nasilja sam i nemam nista protiv gej ljudi dok me ne ugrozavaju
Ko tebe ugrozava? Jesi upoznao nekad gay osobu? Kad budes, bice ti jasno sta sam pokusavao da ti kazem kao neko ko ima dosta kvalitetnih gay ljudi oko sebe. Niti me ko od njih ugrozava, niti napada. Sta vise, uvek je veselo

Citat:
Kao Balkan je divlji, a Amerika pitoma.
Izvini, ali Srbija je divlja zemlja u kojoj vlada bezakonje, i stvari su sve gore i gore. Sto bi tebi "Havaji i USA" bili u snu kad je u Srbiji tako dobro...

Citat:
Naravno ovo je poslednje sto pisem na ovu temu
Odlicno, krajnje je vreme bilo.
Reply With Quote
Staro 03.04.2013, 22:35
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne Prikaz poruke
I bre kakve teske strasti ovde na temi... Zakljucak mi je GEJ zivot POCINJE u USA jerbo izgleda kod nas na Balkanu gejeva nema, svi su heteroseksualci...
Naravno da nema

Reply With Quote
Staro 03.04.2013, 23:01
flops flops je offline
Drug član

Datum prijave: 20.10.2010
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan Prikaz poruke
Recimo da jesam. I apsolutno ne zastupam stav "pametniji popusta" i zato se i jesam prikljucio ovoj temi, prosto ne volim kad neko krene da lupeta. Dosta sam dugo na ovom forumu, jos duze u USA, svako ko je iole pratio teme koje sam zapoceo na ovom forumu zna da niti sam lupetao, niti prosipao gluposti. Ali kad vidim iste, smatram se duznim da se suprotstavim. Kao sto si mogao da vidis, nisam se uopste ukljucivao dok ti i tebi slicni niste krenuli da mracite po temi.

Nisam fanatik, prosto sam zapanjen kolicinom mrznje koja isijava iz tvojih postova i u takvim situacijama prosto ne mogu a da ne budem impulsivan. Tvoji stavovi su dekadentni i to je bez presedana. Podstices hitlerovsku getoizaciju.

Ja sam, za razliku od tebe, vrlo "open minded", nemam nikakav embargo, za razliku od tebe koji si se nasao da dodjes na temu i prosipas gluposti.

FYI, o Iranu sam odlicno informisan, bas sam zato i dao savet da bi mogao da ga razmotris. Tamo razmisljaju bas kao i ti.

Ko tebe ugrozava? Jesi upoznao nekad gay osobu? Kad budes, bice ti jasno sta sam pokusavao da ti kazem kao neko ko ima dosta kvalitetnih gay ljudi oko sebe. Niti me ko od njih ugrozava, niti napada. Sta vise, uvek je veselo

Izvini, ali Srbija je divlja zemlja u kojoj vlada bezakonje, i stvari su sve gore i gore. Sto bi tebi "Havaji i USA" bili u snu kad je u Srbiji tako dobro...

Odlicno, krajnje je vreme bilo.
Vidim da nisi skinuo embargo, cim i dalje imas negativne stvari prema Balkanu, Iranu.. Koliko god da imas komplekse od Balkana, nikada ih neces izbrisati. Lupetanja veca od tvog nisu bila na ovom forumu nego sada. Ja nikakvu mrznju nisam propagirao ni pokazivao prema lgbt populaciji, niti podsticem Hitkerova ucenja. Tvoja sujeta je malo veca, umesto da ti je pamet veca. Tebi je razlika u misljenjima lupetanje i ono sto nije po tvom.
Cao emancipovani Balkanac.

Last edited by SEEUSAIC; 04.04.2013 at 04:57. Razlog: Upozorenje: Krsenje Pravilnika Foruma
Reply With Quote
Staro 04.04.2013, 00:14
DraganBG DraganBG je offline
Član

Datum prijave: 31.03.2013
Nepromenjeno

Ali stvarno... ovo je vec degutantno!
Prvo si reagovao: sta vi sad tu pisete gejevi, nema sta vi na ovom forumu da se javljate, idite na druge forume, onda bi nas sve poslao u ilegalu (to je ono kad napises: zadrzite to za sebe i sl.) Sve zajedno se to zove getoizacija.

Kada ti neko malo ostrije skrene paznju na to, pocinje najprimitivniji pijacni recnik. E tome nije mesto ovde i zato molim administratore da reaguju!
Reply With Quote
Staro 04.04.2013, 01:27
Amer

Nepromenjeno

Kazem ja ludilo shizenje...

Aj da stavim koju zanimljivost vezanu za temu. Vec sam pominjala cuvenu domacu hejt grupaciju Westboro Baptist crkvu. Pa evo jedan prilog vezan za nju. klikni za video sa jutjubeta

Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja