![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » USA Taxes » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Moj drug je pre desetak dana pogledao koliko mu je duzna drzava
![]() Saznao je da ove godine dobija manje para nego prosle zato sto su ukinute neke poreske olaksice. Naravno, nije bio sretan. Na CNN-u su objavili da Amazon ima profit od $12 milijardi i da ne treba da plati federal tax. Eto kuda su otisle pare mog druga. ![]() Naravoucenije: Sto vise para imate, manje cete placati porez. ![]() P.S. Da li neko ima ideju kako da se obogatim do kraja godine? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ne treba mesati personal income tax (ti tvoj drug Bezos ja Trump) i corporate tax (Amazon, TI, Chevron...)
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Mislim da je limit $10000 - ako je ispod toga u godini ne mora se fajluje.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mozda ti je drugar zaradio i vise para od prosle godine. Neke olaksice su ukinute, ali su i smanjene takse federalne i hvala Bogu ukinuli su idiotsku odredbu da se placaju penali ako nemas zdravstveno osiguranje. Da, 10 ili 12 hiljada je minimum za podnosenje takse. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Mada, mislim da je blize istini da je zaradio vise para, ali nece da prizna. Evropski mentalitet. Ne govoris nikome koliko si zaradio. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
sto se tice Bezosa i Amazona, yeah baby to je PR suicide...
Mozda je upao u klopku slucajno jer se masa polako priprema na cepanje Amazona na osnovu antimonopola. I Trump je to najavio. Predvidjanja su da ce ukoliko se ostavi Amazon da radi ovim tempom za samo 3 godina Bezos otici sa 150 mlrdi na 300 mlrd. ![]() A mozda Bezosa jednostavno liboracku pa se zeza dok jos moze... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Vazi tek za taksu od 2019. godine tj onu koja se bude popunjavala sl godine
|
|
||||
|
||||
![]()