![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » COVID-19 u USA » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Verujem da mnogo zavisi od toga da li imate nekoga tamo na ciju cete se adresu prijaviti pre svega.
Teoretski je moguce da otputujete tamo, prijavite se i pokrenete proceduru izdavanja dokumenata i odmah palite nazad. Znaci provedete tamo svega par dana. Prijatelji kod kojih ste prijavljeni mogu vam poslati dokumenta nekom preporucenom posiljkom kad konacno stignu, a mozda i ne moraju da vam ih posalju, mozda na istu vizu iz pasosa mozete uci jos jednom u SAD nakon sto se porodite? Pitanje je, koliko bi vas kostao porodjaj u SAD, da li biste mogli imati neko osiguranje koje bi pokrilo najveci deo troskova? Koliko vas kosta da dva puta putujete u SAD, a da se porodite ovde? Izvagati sve, pa videti sta je pametnije |
|
|||
|
|||
![]()
Vise je nego bitno i ko je od vas dvoje izvucen (u pitanju su DV vize, jaaal?), jer on svakako mora uci prvi, pa ukoliko ste to vi, vas muz i ne moze uci pre vas. I u pasosu najverovatnije imate kategoriju izvucenog kao DV1, a supruznika kao DV2. Sto se tice toga da vi uopste ne udjete, nisam siguran da je izvodljivo bez dodatnih procedura, na novu vizu bi (ukoliko vasu ne stginete da aktivirate) cekali oko 2 godine i kostala bi procedura, a ziveti sam ovde na pocetku isto zna da kosta. Licno bih vam porucio da ni activation trip nije (bio) tako strasan, cak sta vise. Vi bi mogli samo da udjete i vratite se, cak mozda i sa samog aerodroma posto obavite ulazak, a muz da nastavi gde je planirao, a to bi sve moglo da bude mnogo jeftinije od svega. Vasa kartica ce stici na adresu u US, kao i njegova, ali viza nije aktivirana dok ne udjete. I da se malo nasalim: ako bude musko, nek' se zove Jatko, ili kako sad?
Last edited by slucajni_prolaznik; 13.12.2020 at 23:04. |
|
||||
|
||||
![]()
Koliko ja mogu da vidim za dete rođeno posle izdavanja imigrantske vize nije potrebna nikakva viza, već samo pasoš i izvod iz matične knjige rođenih.
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Idemo tamo kod rodbine, i to je sigurno sto se tice stizanja dokumenata. Ja sam isto razmisljala da se vratim odmah, muz nek ostane, ali smo i citali da nije preporucljivo napustat zemlju dok ne stigne Id, GC... Takodje, ja sam nosilac, znaci bez mene mu nema Amerike
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Plati porodjaj tamo. Dete ce dobiti odmah drzavljanstvo zar ne ? Dete ce ti biti jednog dana zahvalno za tu zrtvu. Pozdrav ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Taman ce pprodjaj da plati 35 somića ako nema osiguranje i sta posle? Osim ako ne donese jedno 60 70 soma dolara za start
|
|
|||
|
|||
![]()
Mogu jedino da prdam babu
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ako vec raspravljamo oekonomskom aspektu, meni se cini da je najpovoljnija varijanta u avionu sa turistickim osiguranjem koje obuhvata i porodjaje. Zamislite samo: Air Serbia Petrovic, ili Luft Hans Nikolic, ili onaj lik Turkish u filmu Snatch. Mozda je on isto rodjen u avionu, samo jugoistocnih nam suseda?
|
|
|||
|
|||
![]()
U koji state dolazite? Od toga moze dosta da vam zavisi.
Najprostija varijanta: Dodjete zajedno jer muz ne moze da dodje bez tebe. Izvadite odmah osiguranje i porodis se ovde. |
|
|||
|
|||
![]()
Nema sanse da ce i jedno putnicko osiguranje da je pokrije porodjaj. SSN nema a bez njega je nemoguce da dobije zdravstveno ovde, koliko bar znam.
|
![]() |
|
|
![]() |