ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Mobilna Telefonija, Internet i Kablovski Provajderi » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 14.02.2015, 19:24
Taji's Avatar
Taji Taji je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.01.2009
US lokacija: Greenville, SC
Nepromenjeno

Viber vam je besplatan a ne vidim da se spominje u postovima. Potrebno je da obe strane imaju instaliran Viber i gotovo. Zovete kad hocete, koliko hocete, sa telefona, sa kompjutera, besplatno. Po meni, bespotrebno je placati za bilo kakav oblik konverzacije za medjunarodne razgovore/poruke.

http://www.viber.com/en/

Reply With Quote
Staro 14.02.2015, 19:48
snowflake snowflake je offline
Stari vuk

Datum prijave: 07.02.2012
US lokacija: Raleigh, NC
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Taji Prikaz poruke
Viber vam je besplatan a ne vidim da se spominje u postovima. Potrebno je da obe strane imaju instaliran Viber i gotovo. Zovete kad hocete, koliko hocete, sa telefona, sa kompjutera, besplatno. Po meni, bespotrebno je placati za bilo kakav oblik konverzacije za medjunarodne razgovore/poruke.

http://www.viber.com/en/

Viber jeste besplatan, ali internet nije, a nema svako internet i smartphone ni u Americi a pogotovo ne u Srbiji.

Osim toga kvalitet razgovora opet zavisi o protoku koji imas.

Mozda u tvom slucaju jeste bespotrebno, ali u necijem slucaju nije.
Reply With Quote
Staro 14.02.2015, 21:22
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno Viber

Upravo...

Super je Viber, samo koliko njih u Srbiji ili nema smartphone, ili nema internet koji je dovoljno dobar da omoguci kvalitetan zvuk. Pa jos kad dodamo vremensku razliku i poklapanje kada sam ja u dometu WiFi-ja ili oni tamo, cesto dodjes u situaciju da Viber ne koristis za razgovore mesecima... Nema neke preterane razlike izmedju Skype-a i Viber-a, ali cesto oni tamo nemaju internet...
Reply With Quote
Staro 15.02.2015, 13:42
deep_dish deep_dish je offline
Član

Datum prijave: 24.11.2014
Nepromenjeno T mobile

Mislim da je T Mobile nesto dobro izbalansirano izmedju cijene i kvaliteta mreze. Sad trenutno je na akciji family plan sa 2 linije, neograniceno pozivi, poruke i LTG internet (obicno je brzi net ogranicen sa par Gb, a poslije je spori) za 100$ mjesečno što je ok da više ne razmišljate o telefonu
Reply With Quote
Staro 08.05.2015, 20:51
Magelan's Avatar
Super Moderator

Nepromenjeno Verizon Unlimited Prepaid Plan

Famozni Verizon je relativno skoro uveo Prepaid Unlimited Talk&Text Plan sa 1GB LTE data (2GB uz Auto Pay) namenjen korisnicima Smart telefona. $45 mesecno, plus 50 centi takse kad se obavi online transakcija.

Testiram ga vec nekih 3-4 meseca na iPhone-u. Radi besprekorno, i ne vidim razliku u kvalitetu usluge u odnosu na Verizon postpaid koji sam koristio prethodne 2.5 godine.

Mreza besprekorno funkcionise. Verizon-ov LTE signal pokriva neuporedivo vise teritorije Amerike nego bilo koja mreza. I super je sto je Verizon konacno oborio cene i dostupan sirem sloju potrosackog drustva
Staro 08.05.2015, 22:01
SRBghost SRBghost je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 03.10.2013
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Ima li neki dobar paket koji ukljucuje i pozive ka otadzbini? Ovo mi je generalno OK za porodicnu varijantu u USA, ali treba i staramajku nekada pozvati
24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing
26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama)
28.03.2015. - kupljene karte
24.06.2015. - NYC resident
01.04.2016. - Garden State
Reply With Quote
Staro 08.05.2015, 22:36
Magelan's Avatar
Super Moderator

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik SRBghost Prikaz poruke
Ima li neki dobar paket koji ukljucuje i pozive ka otadzbini? Ovo mi je generalno OK za porodicnu varijantu u USA, ali treba i staramajku nekada pozvati
Za Srbiju neograniceno jos uvek nista. Cak je i skype poskupeo...

Ja vec skoro 5 godina sa mojima kuci komuniciram preko MagicJack-a (VoIP uredjaj) koji je poslat u Srbiju jos 2010. kada sam dosao. Godisnja pretplata je $35 i imas neogranicene pozive ka Americi i Kanadi. Oni me zovu na mobilni. Slicna varijanta VoIP-a je netTALK koji je $39.95 godisnje neograniceno. To koristim kao svoj fiksni u stanu ovde u Americi.
Staro 09.05.2015, 09:17
voja82's Avatar
voja82 voja82 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2014
US lokacija: Miami/FL
Pošalji Skype™ poruku korisniku voja82
Nepromenjeno

SRBGhost pre nego odes uzmi tvojima smatfone ako nemaju, instaliras im aplikaciju pod nazivom MAGICK JACK, besplatna je i za android i za iOS, registrujes se na njoj, dobijes neki tako reci "virtuelni americki broj" dakle pocinje sa +122.... kako god...preko te aplikacije ce te moci zvati potpuno besplatnog sve sto im je potrebno je da imaju WIFI ili 3G mrezu.Meni je brat u USA i stalno ga tako zovem. Takodje imas i aplikaciju TALKATONE, takodje je dostupna i za iOS i za Android. Sa obe aplikacije je moguce zvati bilo koji fixni ili mobilni broj u Americi ili Kanadi. Obe aplikacije su potpuno besplatne, i nemas nikakve godisnje pretplate itd. Cak ces i ti njih moci da zoves na taj broj koji dobiju kada se registriju na aplikaciju, a da ti obracumava kao da zoves nekoga u americi, jer kao sto sam rekao kada se registrujes na aplikaciji dobijas virtuelni americki broj.
28.10.2013. Prijavili se na lutriju
01.05.2014. Izvuceni 2015EU00041xxx
19.05.2014. Poslali DS-260
21.08.2015. Lekarski pregled
09.09.2015. Intervju-pronadjena greska u prijavi
24.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE
30.09.2015. Preuzeti pasosi sa vizama
05.11.2015. Beograd-Rim-Majami
Reply With Quote
Staro 09.05.2015, 10:49
Magelan's Avatar
Super Moderator

Nepromenjeno

U onom momentu kada sam sam slao MagicJack za Srbiju, nisam ni sam u US imao smartphone A sada, investicija u dva smartphone-a (slanje samo jednog bi izazvalo revoluciju u kuci ) bi visestruko nadmasila sve godisnje pretplate za MagicJack... Nek je i neki obican smartphone, da uzmemo da je jedan okvirno $200, pa to x2 izadje na $400 - 10 godisnjih pretplata za VoIP, a ni jedan od tih hipotetickih smart telefona nece trajati 10 godina. Odozgo sto su moji dovoljno stariji pa su na visoko "Vi" sa naprednijim tehnologijama i mnogo im je jednostavnije koriscenje obicnog fiksnog aparata povezanog na VoIP.
Staro 09.05.2015, 14:37
voja82's Avatar
voja82 voja82 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2014
US lokacija: Miami/FL
Pošalji Skype™ poruku korisniku voja82
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan Prikaz poruke
U onom momentu kada sam sam slao MagicJack za Srbiju, nisam ni sam u US imao smartphone A sada, investicija u dva smartphone-a (slanje samo jednog bi izazvalo revoluciju u kuci ) bi visestruko nadmasila sve godisnje pretplate za MagicJack... Nek je i neki obican smartphone, da uzmemo da je jedan okvirno $200, pa to x2 izadje na $400 - 10 godisnjih pretplata za VoIP, a ni jedan od tih hipotetickih smart telefona nece trajati 10 godina. Odozgo sto su moji dovoljno stariji pa su na visoko "Vi" sa naprednijim tehnologijama i mnogo im je jednostavnije koriscenje obicnog fiksnog aparata povezanog na VoIP.
Ok sve to stoji, ali ako njegovi vec imaju smartphone, onda je investicija 0. Potrebno je samo da skinu aplikacije i imaju besplatne telefonske razgovore.
28.10.2013. Prijavili se na lutriju
01.05.2014. Izvuceni 2015EU00041xxx
19.05.2014. Poslali DS-260
21.08.2015. Lekarski pregled
09.09.2015. Intervju-pronadjena greska u prijavi
24.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE
30.09.2015. Preuzeti pasosi sa vizama
05.11.2015. Beograd-Rim-Majami
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja