![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Koliko košta život u Americi » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
hteo bih da pitam sve vas koji ste vec otisli preko kako stoje plate za sektor gradjevine kao sto su keramicari moleri i gipsari to jest mislim ja se bavim tim poslovim i ovde u srbiji pa me zanima koliko bi mi bila najmanja plata tamo preko mesecno i dali bih mogo da izguram ceo mesec sa tim parama od posla nebezim vec me brine posto imam zenu i dvoje male dece dali je moguce da se radi i da se lepo zaradi od tih poslova
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
I da sto se linkova tice,ja i moj suprug smo obadvoje nasli poso preko ove strane http://cnj.craigslist.org
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
aplikacija na Lutriju 5.11.2009 izvucena 24.05.2010 case number 2011EU00022XXX prvi koverat dobien 14.06.2010 prvi koverat poslat u Kentacky 19.06.2010 drugi koverat dobili : 11.03.2011 intervju zakazan: 19.04.2011 vize u pasosima : 21.04.2011 ![]() ![]() ![]() letimo 21.08.2011 za new york ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Da, Sakal moj muz radi od ponedeljka do petka od 8:00-4:30,isto i ja.Sto se tice vakvog posla od oko 10 dolara na sat ima koliko hoces,Amerikanci ne bi radili za te pare,barem ne takav poso'.E sad ko sto sam napisala ranije,racuni su veliki pogotovo stan,ali zato je hrana i odeca jeftina,u soodnosu plata-trosak za razliku od kod nas.Treba jedan od vas sa ovom satnicom od 10 dolara na sat,da radi samo za trosak,a da vam dodje druga plata za uzitak.Ali sa druge strane,ako imas vozacku za kamion,ti uzmi medjunarodnu,za da mozes brze da dobijes ovde vozacku dozvolu,takav poso je trazeniji ovde i vise se placa.Pozdrav
|
|
|||
|
|||
![]()
Pronašao sam ovaj koristan sajt Living Wage za pregled troškova života http://livingwage.mit.edu/
Prvo se odabere država a zatim i county u kom živite, pa se dobiju troškovi pojedinačno po različitim stavkama u zavisnosti od broja članova porodice. Da li je neko gledao troškove za svoj kraj u kom živi preko ovoga i koliko je tačan ovaj kalkulator (bar približno)? |
|
|||
|
|||
![]()
Evo kod mene je $39,495. klikni
A kad se dobija zelena karta preko zaposlenja, jedan od koraka je 'prevailing wage" gde gledaju da li imas minimalno ovoliko. Inace nece da prave zelenu kartu jer bi mi na duze staze njima obarali plate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Evo pogledaj kriminal, ovde gde nema tagova tu ti je minimalno za zivot dvoje odraslih, jedno malo dete od oko $70,000 pa na vise. U nekim krajevima mnogo mnogo vise, znam porodicu sto im je lease za kucu 3200 u jednom kraju a naravno ima i mnogo vise. klikni. A za cene stanova/kuca za iznajmljivanje npr. klikni |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koliko smem da razvlacim odsustvo van USA? | Enter | Vodič za emigrante | 21 | 23.02.2018 02:08 |
Programer u Americi | greenie | Vaša strana | 46 | 29.01.2015 09:16 |
koliko je sigurno da cu dobiti zelenu kartu? | wingreen | Druga koverta | 61 | 28.06.2009 22:05 |
Zene u Americi | ex-usa | Vaša strana | 11 | 24.02.2009 23:31 |
Anketa: Koliko dugujete na kreditnim karticama? | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 08.12.2008 15:50 |
![]() |