![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Zdravstveno osiguranje » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Da li neko zna proceduru za Medi CAL u Kaliforniji? Dakle sletite, imate SSN i GK. Kako da dete i uopste porodica dobiju mogucnost free zdravstvenog preko Medi CAL programa?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
U principu, mozes da kupis za $100 high deductible osiguranje i da budes miran. Nesto to ljudi ne vole da rade, pa posle kukaju. Ja to malo ne razumem iskreno: ima se za avionske karte, LEDs i kompjutere a nema se $100 za osiguranje da mirno spavas. Sta ja znam, valjda je nekim ljudima LED TV bitniji od osiguranja - necu da se mesam. Mi dan jedan nismo imali bez zdravstvenog osiguranja, ali opet - svako pravi svoje prioritete. |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala na odgovoru. Pitam jer mi treba da dodjemo uskoro u SF pa mi je zbog deteta najvaznije da to sredim u sto kracem roku. Koliko sam cuo ako si nezaposlan family paket zdravstvenog je oko 1000$ mesecno, sto mi je iskreno mnogo a i nema potrebe ako moze da se uzme za dete free osnovno preko Medi CAL programa. Znaci osnovni pregledi i vakcine. Ako odradim company transfer tu posto trenutna firma ima offfice u SF nece biti problema ali cisto da sam siguran pitam.
Neko na forumu je rekao da je prosao sistematski i da je dete dobilo free sve sto je trebalo preko tog programa pa zato pitam sta je sve potrebno od papira posto bez SSN nisam siguran da moze to da se zavrsi a tih nekih 2-3 nedelje obicno proradi Marfi ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
To osiguranje od 100$ je cena ako si zaposlen ili vazi za sve? Koje osiguranje konkretno posto tako nesto nigde nisam nasao...
|
|
|||
|
|||
![]()
Nije isto. Imaju razlicite planove. I zavisi jel imas muza/zenu/decu na planu ili samo sebe.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Bio sam naravno na svim tim sajtovima. Nema nista ispod 450$ za troje s'tim sto je to za $8000 Deductible planom, drugi planovi su jos skuplji. Dakle to je cist mit da postoji med. osiguranje za $100 mesecno za nezaposlene i nove imigrante, zato sam i pitao za Medi CAL proceduru za decu.
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Kao novom imigrantu niko ti nece prodati individualno osiguranje dokle god ne ispunis 6 meseci boravka u zemlji.
Cak i ako uspes da na sajtu odradis privremeno odobrenje, kad te pozovu telefonom obaveste te da to nije moguce. To je bio nas slucaj kad smo dosli ovde. Mi se recimo nismo kvalifikovali za MediCal a htela sam samo dete da osiguram na taj nacin. Ja bih na vasem mestu uzela neko putno osiguranje za svaki slucaj. Koliko je dete? Kad deca krenu u skolu imaju pravo da idu besplatno kod doktora, ima raznoraznih klinika, ako roditelji ne mogu da omoguce osiguranje. Recimo da najmanje jednom mesecno dobijemo porulku od LAUSD o tim klinikama. Meni se desilo da mi se prethodno i sadasnje osiguranje nije preklopilo i imala sam nekoliko nedelja praznog hoda. Naravno, Marfi je proradi i morala sam u UC gde sam platila pregled. Tako da, nije zezanje, nikad ne znas sta ce da zatreba. |
![]() |
|
|
![]() |