![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Koliko košta život u Americi » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Pa ako nemas racun u banci imas "money order", odes na postu, k-mart ili negde vec das kes, oni ti uzmu malu proviziju i daju ti papir, ti odneses i platis stanarinu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ja sam to procitala na forumu, i zato sam i pitala. Malo je to problem kad se stigne, a bez kreditne istorije i racuna, da se placa u cekovima a kod sebe imas kes...SSN i GC jos uvek nemas i onda kako.. Ako ima onih koji ne traze cek onda odlicno. ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Bez otvorenog racuna a samo sa kesom to bi bilo od velike pomoci. Hvala
|
|
||||
|
||||
![]()
Kad sam tek stigla, imala sam debitnu karticu od Hypo Alpe Adria banke. Mogla sam da kupujem s njom u Wallmart-u bez ikakvih problema.
I to vam moze pomoci ako hocete da imate dustup svom novcu kod kuce I mimo gotovine koju donostie sa sobom. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
27.10.2011. Prijava prvi put 01.05.2012. 2013EU00011XXX 14.05.2012. Poslata Koverta 22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky 29.01.2013. Obavljen lekrski pregled 20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen ![]() 21.02.2013. Viza u pasosu!!! 08.03.2013. Avionska karta 27.04.2013. Vezite se, Polecemo ![]() Oskarov Blog zelenadvlutrija.blogspot.com |
|
|||
|
|||
![]()
Puko prezivljavanje se moze postic sa placom oko $1000 mjesecno. Napravi se share i uzme se soba. U mjestima koja su blize getu stanarina te moze ispast 300-400$. To je bez interneta, TV.
Mjesecni pokaz za bus oko $100. Hrana ako se kupuje u Walmartu oko $50 tjedno. Mobitel $50 sa internetom. To bi bio minimum minimuma. Kad se zaradjuje $2-3000 puno je lakse imat auto, preselit se u bolji apartment. Ako dvoje ovde radi i zivi normalno (znaci ne trosi bespotrebno ko masu ljudi ovde) onda uopce nema problema. Moze se sparat, vozit 2 auta, otic na koje putovanje. Ne treba ocekivat brda i doline (posebno neko ko nikad nije bio vamo, nema US experience, diplome, certifikate..) kad se dodje jer posla nema ko u pred recesijsko vrijeme ali ekonomija se oporavlja i sad je vec puno bolje nego prije par godina kad je sve pocelo. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ja nisam u Californiji vec duze vrijeme. Najskuplje drzave za zivit u US su California i New York ali tu se obicno moze i vise para zaradit.
Koliko znam a da ti odma kazem ne znam puno za elektricare moro bi ic u njihovu skolu i dobit certifikat. Moras segrtovat neko vrijeme di ti je placa manja nego "pravom" elektricaru. Sve to kosta a na crno tesko da ces nac poso elektricara. Gradjevina se moze nac. House market se oporavlja i tu ce bit posla. San Diego je skup za zivot. Tesko je nekome dat vrhunski savjet jer svaka situacija je drugacija i 100 ljudi 100 cudi. Moja je preporuka da u US gledate di su vam najbolje kompanije za struku i na osnovu posla gledas di ces zivit. Nemojte birat grad samo zato jer je velik ili vam se svidja klima. |
|
|||
|
|||
![]()
Apsolutno si u pravu. Pa ne zivi se od turizma vec od plate.
|
|
||||
|
||||
![]()
Mozda ovak kalkulator moze da vam priblizi sliku o zivotnim troskovima u nekom drugom gradu/drzavi u odnosu na onaj u kojem se trenutno nalazite....cisto uporedbe radi sta bi smo mogli ocekivati...
http://money.cnn.com/calculator/pf/cost-of-living/ Ja bih trebala da imam 55% veca primanja u odnosu na trenutna, da bih zivjela u gradu koji se meni licno svidja...od te ljubavi nema nista, barem za sada.. ![]() Zivi se tamo gdje se ima posla od kojeg moze solidno da se zivi, voljeli mi to priznati ili ne ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koliko smem da razvlacim odsustvo van USA? | Enter | Vodič za emigrante | 21 | 23.02.2018 02:08 |
Programer u Americi | greenie | Vaša strana | 46 | 29.01.2015 09:16 |
koliko je sigurno da cu dobiti zelenu kartu? | wingreen | Druga koverta | 61 | 28.06.2009 22:05 |
Zene u Americi | ex-usa | Vaša strana | 11 | 24.02.2009 23:31 |
Anketa: Koliko dugujete na kreditnim karticama? | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 08.12.2008 15:50 |
![]() |