![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Koliko košta život u Americi » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Kad bih dvosobni stan u kojem sad zivim zamijenila za studio, troskovi bi bili priblizni....e sad jedino da se dobije posao tamo gdje se zeli preseliti, mozda malo odricanja ne bi naskodilo a I plate su za sigurno nesto vece "tamo" nego sad ovdje.....ko ce ga znati..... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() NYC ima tu neku svoju čar, mada me jako nervira sto je kvalitet stanova katastrofalan. Ima delova koji su "priustivi", a pristojni (pomenuo sam vec moje favorite - Riverdale-Bronx i Woodlawn-Bronx), mada treba prvo naci dobar posao pa onda selidba. |
|
|||
|
|||
![]()
Ako zivis u selu u sred neke nedojije koliko god da imas nemas ni na sta da potrosis. Ako si u mestu punom zanimljivosti, odu pare... Moje je bar iskustvo tako.
|
|
||||
|
||||
![]()
U USA gde god da si, u krugu od 10 milja ima sigurno neki mall, stoga ko hoce da trosi taj ce da trosi i na Menhetnu i po Montani. Isto tako - ko stedi - stedece gde god ga bacis. To je vec vise stvar licnog izbora.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam zivela u jednoj nedodjiji, prvi mol nakon sat vremena autoputa. Veruj mi isla sam dva puta mesecno. Da se setamo. Ovde gde sam sad veci grad, te akvarijum, te zoloski vrt, te muzeji ovi oni, imam mnogo vise prilike da trosim pare. Ja nisam neki shopping tip, to da idem u mall-ove da kupujem bog zna sta. Pre kupim detetu igracku za koju se uhvati, kafu... A ovde mi je mall na 10 min pa idemo mnogo cesce. Pa vise igracki i kafa i kupujemo...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
I da li za nedodjiju smatraš Angolu u Indijani o kojoj si ranije pisala? Bio sam tamo, to je 2 sata od Čikaga –ima tamo sve za trosenje para i veliki Walmart Supercentar i šopong plaze i prodavnice... a pored toga on-line kupovina (Amazon i sl.) isporučuju u sve nedodjije, tako da ko želi da kupuje taj će da kupuje. Pitanje je samo kolika ti je kupovna moć na početku – a to mislim da ti je bio razlog zašto si manje kupovala, a ne blizina molova. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, u toj americkoj Beski (iste je velicine) je sve jeftinije nego u vecem gradu. Od stanova, racuna, a i do stvari i hrane u istim prodavnicama. Nesto je skuplje za nijansu u vecim gradovima obicno. Ja ne mislim na prodavnice, njih naravno imas svugde, vise mislim na atrakcije. Na sta mozes da trosis pare, tipa parkovi, muzeji i slicno. A to da svi idu u velike gradove sa lutrije to znam. Kao i to da se neki vrate bas zato sto su se zaleteli i otisli u preskupe gradove. Iz mog licnog iskustva (opet govorim iz svog sopstvenog), ne trosi se isto para sve i da se iste svari imaju mesecno i da se slicne stvari ukupuju u razlicitim gradovima ovde. Sto je manji grad obicno je jeftiniji. I Midwest je jeftiniji od istocnijih drzava prema okeanu sto posto i od npr. Kalifornije. Najvise od svega je razlika u cenama stanovanja. Ovde bukavlno shupa kosta isto kao tamo da iznajmis kucerinu sa svim mogucim uredjajima. Last edited by vuxanne; 28.12.2013 at 03:22. |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nista nije skuplje osim kirije za stan...i kao sto vec rekoh na drugoj temi...zivi se tamo gdje se ima posla....mozda jednog dana ako se nadje dobar posao tamo pa da se i preselim ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koliko smem da razvlacim odsustvo van USA? | Enter | Vodič za emigrante | 21 | 23.02.2018 02:08 |
Programer u Americi | greenie | Vaša strana | 46 | 29.01.2015 09:16 |
koliko je sigurno da cu dobiti zelenu kartu? | wingreen | Druga koverta | 61 | 28.06.2009 22:05 |
Zene u Americi | ex-usa | Vaša strana | 11 | 24.02.2009 23:31 |
Anketa: Koliko dugujete na kreditnim karticama? | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 08.12.2008 15:50 |
![]() |