![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Vožnja kamiona u Americi - Trucking in USA » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Ma bukvalno med i mleko, toliko da sad sva tri kamiona stoje uparkirana i cekaju sezonu, a i nema vozaca... |
|
|||
|
|||
![]()
Kako se na ovom forumu salju privatne poruke, postoji li to kao mogucnost ili mogu samo privilegovani.
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Nema logike... Treba neko da spamuje i pise da bi pisao, ne bi li sakupio 30 postova da bi nekoga mogao da kontaktira! Pa na svakom forumu to treba da bude omoguceno samim uclanjenjem. Slucajno sam moderator na nekim forumima, a imao sam i svoj forum i nigde nisam sreo ogranicenje u komunikaciji u tom obliku. No, dobro, da se ja tu ne mesam...
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pitaj slobodno sta te interesuje ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Interesuje me recimo da porazgovaram sa Aristotelom da vidim koliko zaista ima posla u trucking biznisu, posto vidim da covek radi kao dispecer. Isplati li se doci sa nekim kapitalom u Ameriku, pod uslovom da se srede papiri, kupiti svoj kamion i voziti (owner operator). Nisam cuo ni jednu pozitivnu pricu o srbima vlasnicima firmi. Da li je istina da od njih treba bezati kao djavo od krsta ili se nadje i po neki posten. Svi vicu kriza je, nema posla, stoje kamioni, nema vozaca ako imas svoje kamione...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Aristotel ti je u BGD, on je out-source dispatch. O nasim firmama necu da komentarisem preterano. Da su svi losi, nisu, ima ok ljudi (kao i svuda), ali ima doooosta olosha... Ja jesam radio za nase, nije bilo problema sa isplatama, ali opet znam dosta ljudi koji su imali problema... Sve zavisi... Ponavljam, dosta ima bagre u ovom poslu... Najbolje je imati svoj kamion, tako je najbolja zarada. Mada dosta nasih krene da kupuje dodatne kamione sa pretpostavkom da ce zaradjivati sa drugim kamionom isto koliko zaradjuju sa onim koji voze, a to ne ide bas tako... Ako ti se ne svidja jedna kompanija za koju radis, promenis je... Ima ih koliko volis... |
|
||||
|
||||
![]()
Kupiti kamion nije neka preterana investicija. Neki osrednji polovni moze da se kupi i za 15k, a taj novac moze da se skrpi za nekih 5-6 meseci stavljanja novca sa strane, mada i brze ako bas "zagrizes"
![]() Dakle nije neophodan neki preterani pocetni kapital, mada ukoliko ga imas nije zgoreg ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ako neko kao taj tvoj bivsi gazda ima 3 kamiona koji stoje parkirana i ceka "sezonu" to se onda zove mrtav kapital plus dodatni trosak. Te kamione treba registrovati i placati osiguranje, stajali ili se kotrljali, znaci treba da se kotrljaju. Sta to znaci sezona? Znaci decembar, januar, februar ne vozi, eventualno ni jul ili avgust? Koliko se to onda realno vozi godisnje? 8-9 meseci. Jesu li to mrtvi meseci jer nema posla ili ljudi nece da voze zimi zbog snega i leda i cuvanja kamiona? Drugo, kako sad ispade da nema vozaca za kamione, sta to znaci da ima viska kamiona?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Ne placa on osiguranje kad kamion stoji na jardu... Sezona je recimo mart-oktobar, ovi zimski meseci mogu da budu poprilicno mrtvi, novembar i decembar malo izvuce posta, mada nece svako to da radi - uglavnom su u pitanju timske ture i ludacki raspored... Isto tako, sneg, led, vetar... Prevrtanja po Nebraski, Vajomingu, Dakotama, Ajovi... Dosta ljudi ne zeli da se bakce sa tim dodatnim otezavajucim faktorima... Nije u pitanju visak kamiona, prosto je tako da ljudi izbegavaju kamion - voze ga mahom ljudi koji nemaju drugi izbor... To je jedno od retkih zanimanja gde se do dozvole dodje relativno brzo i lako, a zarada je dobra... Ali i pored toga, dosta ljudi ce posle nekog vremena pre hteti da radi neki bedno placeni posao nego da bude konstantno u kamionu... Last edited by Magelan; 01.04.2013 at 22:16. |
![]() |
Tags |
voznja kamiona u americi, šleper amerika |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Vozac kamiona zelena karta | nebojsagm | Vaša strana | 11 | 02.08.2012 11:14 |
![]() |