![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Gay život u Americi » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
How can my friend in Serbia come to the USA to visit me?? WHat is involved???
edit; Eto dao sam mu moj username i sifru, pa ako nekoga ne mrzi neka mu napise na engleskom ono sto ga zanima, jer ni on ne zna bas najbolje oko tih stvari kao i sta ide. Hvala. Last edited by HNY4U; 24.12.2013 at 02:04. |
|
||||
|
||||
![]()
Well, this is the first! Hello no-name friend
![]() Applying for a visitor’s visa is a very simple process (unfortunately, I can’t say the same for getting one, especially when it comes to the US Embassy in Belgrade). Here is the Step-by-Step Guide to the application process. HNY4U has to prove that the purpose of his trip is to visit with you and not to immigrate to the United States; he needs to show that he plans to stay here for a limited time and that he has enough funds to cover the expenses (flight and everything else). You can opt to cover his flight (there is a field for it in the application form, but get him ready to do some explaining as to why you would do that for someone you’ve never met before). My suggestion is to make a “specific” plan for the visit, like find the events and destinations that you both would like to visit and explain all of that in a letter addressed to the Consular Officer. If HNY4U is not able to show the strong “ties” to his home country, my suggestion is to make the plans for no longer than two or three-week visit – considering this is his first time visa application, anything longer than that would probably make them very suspicious of potential immigration intent. Try not to reveal the relationship, insist that you are friends only and be prepared that HNY4U would likely be questioned in English (which shouldn’t be a problem, right? How else would you guys communicate ![]() That’s pretty much it: if during and/or after the visit you decide that your relationship is strong enough for HNY4U to move here, there is an option of filing for a K visa later (90 days visit for the purpose of getting married)… I hope this helps… Happy Holidays ![]() Z |
|
|||
|
|||
![]()
NHY4U, Zana je sve objasnila. A ne bi bilo lose da razmislis i sta bi sve mogao navesti (i priloziti dokaze) kao razloge za povratak kuci nakon turisticke posete. Clanovi porodice, nekretnine, studije, posao, sta god.....
|
|
|||
|
|||
![]()
Dobar dan svima,
imam vise pitanja, na neke sam dobila odgovor citajuci ovaj forum, ali su mi i dalje mnoge stvari nejasne. Naime, kontaktirala sam mnoga LGBT udruzenja u Srbiji pokusavajuci da dobijem informaciju vezanu za taj famozni legalni nacin dobijanja zelene karte i jos uvek nisam uspela. S obzirom da poruku ne mogu da posaljem Simi (a ocigledno ni bilo kome drugom), molim vas ovako da mi pomognete jer mi je ta informacija veoma vazna. Hvala unapred |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Biti u mogocnosti slati privatne poruke clanovima foruma nije pravo koje stices uclanjenjem nego privilegija koja se mora zaraditi. Znaci, trebala bi da budes malo aktivna na ovom forumu, da das svoj doprinos (postovanjem) I onda ces steci pravo da saljes private poruke. Nisam vise sigurna koliko postova moras da ostavis, ali mislim da je negdje oko 30. Ako se varam, neka me neko od clanova ispravi. Koliko vidim, ovo ti je tek prvi post. Srecno ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Thanks, so much. Zana. This helps alot. I really appreciate it
|
|
||||
|
||||
![]()
Moje pitanje je: Ako je osoba izvucena na lutriji, kako ta osoba moze da se venca za svog partnera pre intervjua u ambasadi?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eventualno to mozda treba prijaviti ambasadi pre intervjua, to ce bolje znati da ti kaze neko ko je kroz istu proceduru vec prosao, a ima takvih ovde. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Hvala na dobrodoslici
![]() Nasa situacija je ovakva... Zivimo u Srbiji, ja imam dvojno (srpsko i USA drzavljanstvo, moja partnerka srpsko). U sustini, pokusavamo da nadjemo najsigurniji i najbrzi (u smislu naseg eventualnog razdvajanja) nacin da napokon imamo neki normalan zivot. Zato i pitam za taj nacin koji je Sima spominjao. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Najjeftinije države i gradovi za život u USA | zanesena | Lokacije u USA | 37 | 09.11.2018 18:28 |
Koliko košta život u Americi | dreadnot | Vodič za emigrante | 289 | 01.01.2018 08:35 |
Posao,djeca i život | Bullet4MySelf | Vaša strana | 8 | 14.11.2012 21:29 |
Život na Balkanu | hope | Vaša strana | 27 | 18.05.2012 12:02 |
Varijante za život u USA - Studiranje | Mikimax | Vaša strana | 46 | 22.04.2012 02:04 |
![]() |