![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Poslediplomske studije u Americi (Graduate studies) » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Extra, hvala na informacijama a da li mozda postoji varijanta da ovde upisem doktorske pa se recimo prebacim negde u USA?
|
|
|||
|
|||
![]()
Jedina razlika je sto mozes da pokusas da prebacis neke polozene kurseve kao "transfer". Proces prijave je isti. Moras da se prijavis kao svi ostali na isti nacin.
|
|
|||
|
|||
![]()
Vuxanne, da li si polagala TOEFL ili IELTS? i koliki ti je bio score ako nije tajna? Purdue-Food Science trazi min. 8 sa IELTS a to nije nimalo lako postici...
|
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav drugari, odnedavno sam na ovom forumu ali sada pisem prvi put, procitao sam celu temu i vecina stvari mi je jasna. Studiram Materials Science na Tehnoloskom fakultetu u Beogradu i u oktobru krecem u trecu godinu a zeleo bih da upisem Master studije u Americi pa bih vec tada krenuo da se pripremam za sve potrebne testove, i zavrsim to sto mi je potrebno u narednih godinu dana.
Postoje dve stvari koje me zanimaju, obe su pomenute ali mi je to i jasno i nije, kao i vecina ljudi morao bih da apliciram za neku stipendiju pa me zanima ako mi je odobre, sta ona tacno pokriva, (skolarina, kampus, zivotni troskovi) i sta bih ja morao da platim, takodje da li se dobija stan u kampusu zajedno sa prijemom na master( razumem da se isti naravno placa), i da li postoje neki troskovi koje bih sam morao da snosim van stipendije Druga stvar je, koje su mi sanse i nacini da ukoliko zavrsim master ostanem da radim u USA, i ikoji su nacini za to, da li ima potraznje za ovom strukom i da li se od nje moze ziveti, takodje kolege inzinjeri koji su upuceni mogu mi predloziti jos neki smer osim ovog, jer me takodje zanimaju smerovi koji kombinuju inzinjerstvo i medicinu, pa ako postoji nesto tako hvala unapred i izvinite ako sam vas udavio, pokusam sam da sazmem sto vise i detaljnije u ovo pitanje ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
/wikipedia/: The final PBT score ranges between 310 and 677 and is based on three subscores: Listening (31–68), Structure (31–68), and Reading (31–67). Unlike the CBT, the score of the Writing component (referred to as the Test of Written English, TWE) is not part of the final score; instead, it is reported separately on a scale of 0–6. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stan na kampusu se dobija ako posaljes prijavu za dom. Ako ti odobre. Ne dobija se automatski ako te prime u program. Mene je kostao oko $610 dolara - u to je bila ukljucena struja, voda, kablovska, internet i TV - jednosoban stan. Stipendija je pre poreza bila oko $1500 mesecno, zdravstvo oko $50. Jednacina je drugacija od fakulteta do fakulteta i u zavisnosti od tvog bracnog stanja. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() Evo ako sam lepo razumeo, ukoliko mi odobre stipendiju ne placam skolarinu, a mesecno se dobija odredjena suma koja bi u teoriji trebalo da pokrije troskove stanovanja( kampus, stan), hrane i tih osnovnih stvari Samo me zanima kada se podnosi prijava za stan u kampusu, kada stigne odgovor o prijemu ili se salje zajedno sa prijavom, za sada imam u planu da konkurisem na tri univerziteta : University of Illinois Urbana-Champaign, Arizona State University, i University of California Santa Barbara, pa ako znas nesto o njima napisi ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Malo da oživimo temu. Vuxanne, vidim da si ti najbolje upućena pa bih te zamolila da mi odgovoriš na par pitanja, koja bi i drugima mogla da budu od koristi. U februaru ili martu idem u Čikago kao GC holder i planiram da konkurišem za phD. Završila sam osnovne studije novinarstva na FPN i master komunikologiju na istom faksu. Najveća briga mi je matematika na GRE pa sam htela da te pitam da li u SAD mogu da idem na neke pripreme za to? Počela bih da se spremam čim stignem u SAD, dakle februar ili mart, kako bih polagala u novembru. TOEFL planiram da položim u Srbiji pre odlaska. Takođe me zanima kakva je veza između Čikaga i Purdue univerziteta - tamo između ostalog planiram da konkurišem, pa me zanima da li je suviše daleko ili je izvodljivo živeti u Čikagu i ići na Purdue.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
|
![]() |
||||