ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Union jobs (sendikat) u Americi » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 08.12.2020, 03:21
damagon damagon je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2017
US lokacija: Maryland
YU lokacija: Nis Serbia
Nepromenjeno

Btw imam kod mene u hubu jednog Rumuna, deluje kao ok lik,

Kada sam bio preload punio sam mu kamion, i sada su nasi kamioni jedan pored drugog. Dao mi je nekoliko tips and tricks. Kaze da radi tu 20 godina, i da je svasta vidjao... Kaze samo budi strpljiv i vredan, sve oni gledaju, kaze za sada ti dobro ide, prosao si preload i sad si vozac, kaze da je tako najbolje krenuti. Reko sam sve to ja razumem, ali ovaj vozac je sezonski i posle preload opet... Kazem ja necu da budem stuck na preload narednih godinu dve... opet kaze on polako, strpljivo, kaze da cak i vozaci daju otkaze, sto iskreno do sad nisam ni video ni cuo...

takodje imam shit loadera za kamion i svaki dan moram sam da sortiram pre nego sto podjem inace bi trazio pakete 20 minuta, i to je fora sto taj lik radi tu duze vreme, ali debeli meksikanac jbg....

Lik redja pakete jedan preko drugog, a police mu nisu ni spustene, jos kad sam mu reko kao sta je ovo , on se uvreido
Reply With Quote
Staro 08.12.2020, 09:23
SRBghost SRBghost je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 03.10.2013
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Dugo me nije bilo, pa iscitah jedno 10 strana... Kad vidim kroz kakve zaje*ancije prolazite sa UPS... Ja sa svojim sindikatom mogu da pevam. 75$ mesecno za full zdravstveno za celu porodicu, legal assistance, skolovanje... Sada za dzaba zavrsavam licencu za koju je moj surak platio 25000. A vec sam ih podosta i zavrsio. Oko 100K sam ustedeo na skoli. A posao ni blizu tezak kao vas.
Svaka cast momci!
24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing
26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama)
28.03.2015. - kupljene karte
24.06.2015. - NYC resident
01.04.2016. - Garden State
Reply With Quote
Staro 08.12.2020, 14:50
kdragan77's Avatar
kdragan77 kdragan77 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.05.2015
US lokacija: Castle Rock Colorado
YU lokacija: Banja Luka
Pošalji Skype™ poruku korisniku kdragan77
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik SRBghost Prikaz poruke
Dugo me nije bilo, pa iscitah jedno 10 strana... Kad vidim kroz kakve zaje*ancije prolazite sa UPS... Ja sa svojim sindikatom mogu da pevam. 75$ mesecno za full zdravstveno za celu porodicu, legal assistance, skolovanje... Sada za dzaba zavrsavam licencu za koju je moj surak platio 25000. A vec sam ih podosta i zavrsio. Oko 100K sam ustedeo na skoli. A posao ni blizu tezak kao vas.
Svaka cast momci!
Drago mi je da si se javio i da ide sve po planu. Svaka cast u vezi skolovanja I tih licenci to ce ti mnogo pomoći.Samo znam da je union tata mata sto se tice benefita i jasno.mi je da ima dosta laksih union poslova. Svaki dan vidim u UPS ove full time inside radnike ( clerk, maintenence itd) i znam da me šiju sa platom i ne rade nista tako tesko.
Samo jako je tesko upasti ( mislim da I ne postoji 22.3 pozicija ) ali pretezno to dobijaju ljudi sa vise seniority.

Sve u svemu jako sam zadovoljan sa ovim poslom samo da se čuvam i ne povrijedim i sve ce biti ok.
Reply With Quote
Staro 08.12.2020, 15:11
kdragan77's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik damagon Prikaz poruke
Btw imam kod mene u hubu jednog Rumuna, deluje kao ok lik,

Kada sam bio preload punio sam mu kamion, i sada su nasi kamioni jedan pored drugog. Dao mi je nekoliko tips and tricks. Kaze da radi tu 20 godina, i da je svasta vidjao... Kaze samo budi strpljiv i vredan, sve oni gledaju, kaze za sada ti dobro ide, prosao si preload i sad si vozac, kaze da je tako najbolje krenuti. Reko sam sve to ja razumem, ali ovaj vozac je sezonski i posle preload opet... Kazem ja necu da budem stuck na preload narednih godinu dve... opet kaze on polako, strpljivo, kaze da cak i vozaci daju otkaze, sto iskreno do sad nisam ni video ni cuo...

takodje imam shit loadera za kamion i svaki dan moram sam da sortiram pre nego sto podjem inace bi trazio pakete 20 minuta, i to je fora sto taj lik radi tu duze vreme, ali debeli meksikanac jbg....

Lik redja pakete jedan preko drugog, a police mu nisu ni spustene, jos kad sam mu reko kao sta je ovo , on se uvreido
Malo njih daje otkaz ali ima ih, pogotovo oni kojima managment sjedne na kicmu. Jednostavno mora se raditi i biti produktivna ako neko misli da ce te union zaštititi za tvoj nerad grdno se vara.
Managment ima nacina da zagorca zivot takvim vozacima ( seoska ruta ,apartmani, stave ti dosta dostava ) i ceka da odustanes.
Zato tu kazem radis punim gasom dvije tri godine i onda si car .Dobijes rutu , svojih 8-10 h radis svojim tempom i polako. Oni sve gledaju i analiziraju pogotovo prvih godina kada imaju sansu da ti zivot zagorcaju posto si swing driver ( svaki dan druga ruta) jer tada nema protection na 9.5h posto moras biti tri dana na ruti da bih mogao pustiti gravience a oni stalno mijenjaju .
Nema sanse da dobijes regularno rutu ( da bidujes)ispod 3- 5 godina jer nemas dovoljno staza a to je dug period ako ti sjedne na kicmu. Tih prvih godina i plata nije nesto zato ljudi nece da toliko rade kada mogu naci posao koji je placen vise ili isto pa odlučuju dok je vrijeme da napuste.
Svi smo prošli isto , te njihove testove i zajebancije.
Reply With Quote
Staro 09.12.2020, 02:18
Stari vuk

Nepromenjeno

I dalje nisi odgovorio koja je tvoja pozicija RPCD ili 22.4 Koliko pratim forum ovih 2-3 godine koliko se secam poceo si kao part time mozda i preload ne secam se vise
Reply With Quote
Staro 09.12.2020, 15:08
kdragan77's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

Moja pozicija je RPCD,krenuo sam kao u twilight smjeni kao loader unloader na onim velikim 53 ft trailers.
Krenuo sam odmah kao RPCD ali sada izgleda samo zaposljavaju 22.4 pa ce ih kasnije prebaciti na RPCD poziciju.
Reply With Quote
Staro 19.12.2020, 14:43
kdragan77's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

Nisam pisao dugo, posla preko glave. Treba izdrzati jos jednu sedmicu I onda je sve lakse. Radi se ponedeljak- subota I to po 10h dnevno. Zivot se sveo na kuca
-posao i u nedelju sam kao mrtav konj.
Sa proslom sedmicom sam na 2800 radnih sati za ovu godinu, sto je stvarno previse. Prica se da od sledece godine se nece raditi preko 9.5 h dnevno sto mi je iskreno drago.
10.08.2021. Postali USA drzavljanini
UNION POSLOVI
BALKANS BAKERY
Reply With Quote
Staro 20.12.2020, 02:57
Stari vuk

Nepromenjeno

Ne znam kako to da je kod tebe previse busy. Kod mene sve regularno.
Volume je jako visok, ali ima tu dosta novih vozaca koje su zaposlili kada je krenula korona, kao i nas sezonskih.
Meni je ova cela nedelja generalno bila bas spora.

Danas mi je bio najgori dan ove nedelje.

Ne znam kakva je organizacija kod tebe u hubu, ali mi npr subotom dostavljamo sve za taj dan i deo za ponedeljak, tako da smo posle tokom nedelje malo rastereceni, ali danas je bilo bas previse. Meni je ovo treca subota, a prethodne dve sam zavrsavao oko 4, danas zavrsio oko 7
Reply With Quote
Staro 20.12.2020, 07:43
Futbalista Futbalista je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.05.2019
US lokacija: Čkgo
YU lokacija: Belgrado
Nepromenjeno

U Chicagu peak time UPS je gotov, bar za outside carriers, sto je vrlo cudno, i fedex je prilicno usporio. Sledece nedelje IIRS uplacuje 600$ po clanu porodice tako da ce mozda da skoci opet online trgovina
Reply With Quote
Staro 20.12.2020, 14:49
kdragan77's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

Ista organizacija je i kod nas subota sluzi da se umanji volume za ponedeljak .
Kod nas se mnogi zale da im posao oduzimaju ovi pvd ( personal vehicle driver) vozaci i tako budu ispod 9.5 h I nemaju dosta overtime.
Vozim biznis rutu I pomazem dvojici sezonaca na njihovim rutama do moje rute. Svoje zavrsim do 2h ( oko 110 stopova) uzmem lunch pauzu I onda me posalju da njihove biznise zavrsim ( posto uvijek zapnu) .Biznis Rute se napravljene tako da moras zavrsiti do 16h posto ti krecu pick ups a njih uhvati panika ne zavrse biznise a krecu ubrzo pick ups. Pokupim im sve biznise i uzmem nesto njihovih rezidential ( pretezno apartmane lakse je dostavljati po mraku) da imam poslije 18h. Sjebem njihove biznise do 16h I krecem sa svojim pick ups do 18h a kasnije polako te njihove rezidential do 20h.
Da usporim svoju rutu završavao bih u 18h, ovako pokupim njihov volume i oni zavrse u 18h . Menagment mi ne govori nista posto im pomazem i njima izlazim u susret.
Sve u svemu svodi se na to da sposobniji i brzi otimaju posao ovim drugim posto ovi uspore. To je za mene dobitna kombinacija , ubrzas zavrsis, uzmes volume drugima i usporis. To je jedini nacin da dobijes nesto extra overtime za ovaj peak, posto su sve rute oko 8,9 h planirane.
Prica se da nece biti vise free money ( mislim na 9.5 protection) i da niko nece prelaziti 9.5h u 2021. godini. Kazu da imaju dovoljno 22.4 vozaca da pokriju sve .
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja