![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Vozačka dozvola - Driver's License » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Probaj na Craigslist, ima bas zivopisnih dama. A posto je sezona praznika... :P
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Pa,da tako nesto mu dodje,na Titl-u ti pise kilometraza,osnovni podatci o autu i vlasniku,kao nasa saobracajna dozvola.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Nego da podignemo ovu temu malo.
Zanima me ako bih polozio na Aljasci,da li tu dozvolu priznaje Florida???
2013EU000239XX 10.10.2011-Poslao prijavu 03.05.2012-Dobio poklon za rodjendan od KCC-a 09.05.2012-Poslao kovertu 16.05.2012-Stigla koverta u KCC 19.04.2013-Lekarski 15.05.2013-Ponovo rodjen 21-22.05.2013-Zagreb-Zurich-Miami(Florida) |
|
|||
|
|||
![]()
Ne mogu da kazem 100% za svih 50 drzava,ali sa sigurnoscu znam da vecina od njih traze ponovno polaganje,kad se preselis iz jedne u drugu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Drage kolege forumashi imigranti,
molim za pomoc oko koriscenja medjunarodne vozachke dozvole (izvadjena u Srbiji) u drzavama NY I Vermont – da napomenem da sam pretrazivao forum ali ![]() Naime zena I ja pocetkom februara prvi put dolazimo u US cime cemo overiti svoje imigracione vize I odmah aplicirati za SSN I GC. Zadrzacemo se dve nedelje (dok se u narednih godinu dve ne steknu uslovi da se trajno preselimo) I za to vreme verovatno necemo docekati svoja dokumenta. Hteo sam da za vreme te dve nedelje vozim kola sa svojom medjunardonom dozvolom. Jedino sto sam uspeo da izdedukujem sa sajta http://www.dmv.ny.gov/license.htm#dr...omothernations je da sama medjunarodna dozvola nije dovoljna vec mi treba I nasa “roze dozvola”. To pod predpostavkom da kao nosilac imigracione vize smem da koristim ta dokumenta. Jel smem? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nemoj zaboraviti aplicirati za Advance parole
http://www.uscis.gov/portal/site/usc...0045f3d6a1RCRD s kojim mozes biti odsutan iz US do 2 godine. Ovo se mora uraditi dok si U US, i treba malo vremena da se dobije taj papir (papir mora biti originalan/ ne fotokopija istog, i kad se budes vracao pokazes ga na granici) .
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima na forumu.
Suprug i ja smo dobili zelenu kartu u maju, a u Chicagu smo vec dve nedelje. Dobili smo SSN u ponedeljak i planirali da polazemo vozacki danas. Medjutim, u dva DMV-a smo dobili odgovor da ne mozemo da polazemo vozacki dok ne dobijemo green card?! ![]() Pre odlaska smo iscitali na sajtu sta nam je potrebno od dokumentacije i poneli ID (tj.pasos), SSN card i potvrdu o adresi, tj dva pisma (po zakonu drzave IL), medjutim sluzbenici nam gledaju vizu u pasosu i datum do kada traje viza. Oni misle da je to onaj datum do kada moramo uci u USA, a nama je to dvadeset i neki novembar. Tvrde da viza mora da traje vise od 6 meseci da bi mogli da polazemo. Dzaba objasnjenje da to nije datum do kada viza vazi... Bili su izdriciti da moramo imati green card, posto nemamo vazecu vizu. ![]() ![]() Da li je neko imao iskustvo u polaganju vozackog do sada pre dobijanja zelene karte? |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Međunarodna vozačka dozvola Srbije u SAD | Tomislav1970 | Vodič za emigrante | 19 | 14.03.2015 16:32 |
Profesionalni vozači | aZZo | Stare teme | 11 | 11.03.2012 11:09 |
Razvod i Imigracija - da li je potrebna dozvola drugog roditelja? | milenaa | Stare teme | 19 | 27.11.2009 10:08 |
Ja, vozač | srdjevic | Lutrija (zelena, ne Srbije) | 0 | 27.06.2005 21:12 |
![]() |