ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Brak posle dobijanja zelene karte » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 25.01.2015, 13:56
srecica srecica je offline
Proteran

Datum prijave: 09.10.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan Prikaz poruke
Kasno je za to. Ona je vec prosla intervju bez supruznika. Da su se vencali dan pre intervjua, mogli su kao ti da odloze intervju i azuriraju papirologiju. Sada je kasno za to.
Znači ovako...izvuku te a ti se ozeniš/udaš pre slanja obrasca...da se izbegne otkljucavanje,zakljucavanje odnosno pomeranje intervjua...jer postoji mogucnost da više nema viza(ranijih godina) i naravno veza mora da bude prava jer traže dokaze nadam se da sam dobro povezala...ovo je samo razmišljanje a ne predlog,mada bi mogao da bude kad je sve cisto
Reply With Quote
Staro 25.01.2015, 16:51
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik IgorMAD Prikaz poruke
Cekace oko 2,3 godine da udje u zemlju ali ce imati samo boravisnu vizu posle toga. Tek kad dobije drzavljanstvo supruznik ce dobiti zelenu kartu i mogucnost da se zaposli legalno.
Igore, nije bas tako:
kad se vjencaju ona ima pravo da preda za njega za useljenje : viza je F2A (Spouses and Children of Permanent Residents) i ceka se nekih dvije godine. Kad dobije ovu vizu i on postaje LPR, ima ista prava kao i ona, dobice isto SS card kao sto si i ti dobio.
Ne komplikujte bezveze.
Evo link sta treba predati za njega (kad se vjencate)
http://www.uscis.gov/family/family-u...nent-residents

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Reply With Quote
Staro 25.01.2015, 17:31
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Ako se vencaju cekace najmanje dve godine da dodje, a onda dobija status conditional permanent resident. A to znaci ovo:

http://www.alllaw.com/articles/nolo/...lder-work.html

Ne znam u kom trenutku moze da dobije pravo na rad, ali mislim da traje bar pet godina.

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Reply With Quote
Staro 25.01.2015, 17:34
sanchez's Avatar
sanchez sanchez je offline
Drug član

Datum prijave: 19.04.2014
US lokacija: Miami, Florida
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Da li postoji neki rok do kad se treba vencati nakon saznanja da sam izvucen?
Kontam da treba sto pre, ali planiram da odem na Work & Travel program i ove godine pa bi se realno vratio 1. oktobra u Srbiju, da li je kasno obaviti te formalnosti u tom periodu?

Kontam da sve zavisi koji sam broj i kada ce biti zakazan intervju ali eto u nekom realnom slucaju?
Reply With Quote
Staro 25.01.2015, 23:06
srecica srecica je offline
Proteran

Datum prijave: 09.10.2014
Nepromenjeno

Msm da dobijanje GC.isključuje dobijanje druge vize...nisam sasvim sigurna, i volela bih odgovor onih koji su vec to prošli...
Reply With Quote
Staro 26.01.2015, 10:58
kreta kreta je offline
Stari vuk

Datum prijave: 23.06.2014
Nepromenjeno

Mozda i da on ucestvuje u lutriji ovog Oktobra... Bez obzira da li ce se vencati ili ne. Pretpostavljam da ako se vencaju i on bude izvucen u Maju 2016, nece biti nikakvih problema sto je ona vec dobitnik. Ne znam, mozda jos neki savet...
Reply With Quote
Staro 26.01.2015, 14:29
ZexNS ZexNS je offline
Drug član

Datum prijave: 03.03.2014
YU lokacija: Novi Sad, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik sanchez Prikaz poruke
Da li postoji neki rok do kad se treba vencati nakon saznanja da sam izvucen? Kontam da treba sto pre, ali planiram da odem na Work & Travel program i ove godine pa bi se realno vratio 1. oktobra u Srbiju, da li je kasno obaviti te formalnosti u tom periodu? Kontam da sve zavisi koji sam broj i kada ce biti zakazan intervju ali eto u nekom realnom slucaju?
Zavisi koji si broj Ako imas nizak broj, na razgovor bi isao odmah na pocetku intervju perioda. Mozes da odlozis, pa da odradis vencanje, onda ces pored sve papirologije morati dostaviti i neke dokaze da brak nije iz koristi. Ali otom potom .
Reply With Quote
Staro 27.01.2015, 23:29
elefteros elefteros je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2014
US lokacija: Boston
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku elefteros
Nepromenjeno

Ovde treba razjasniti jednu stvar - ako sadašnji dečko, a budući supružnik, aplicira za supružničku vizu, tj. ona za njega, i dok čeka te dve godine na ishod, da li on može da uđe u zemlju na turističku? I da li gubi pravo na ulazak pod pretpostavkom da već ima turističku?
Staro 28.01.2015, 20:34
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik elefteros Prikaz poruke
Ovde treba razjasniti jednu stvar - ako sadašnji dečko, a budući supružnik, aplicira za supružničku vizu, tj. ona za njega, i dok čeka te dve godine na ishod, da li on može da uđe u zemlju na turističku? I da li gubi pravo na ulazak pod pretpostavkom da već ima turističku?
Ako vec ima turisticku kartu nije problem da udje ali mora da izadje nakon dopustenog vremena (Znaci ako udje u posjetu on mora izaci, ili ce dobiti ban na nekoliko godina) Ne moze cekati da se proces odradi u US, to govorim, moze doci u posjetu na par mjeseci, onda se vratiti nazad i tako to.
E sad, hoce li ga na granici vratiti kad dodje i kad ga pitaju kome ide u posjetu (zeni) to vec ne znam. Pozeljno bi bilo da ima kopiju NOA1 kad ona preda i kad joj dodje postom, da pokaze da ima proces spajanja porodice u toku, mozda i od posla nazad da radi, da ce se vratiti, kredit i tako to (sve sto mu pokazuje da su mu trenutno jace veze sa svojom zemljom a ne US).

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Reply With Quote
Staro 04.02.2015, 04:03
GoranKrstic_1992 GoranKrstic_1992 je offline
Član

Datum prijave: 13.06.2014
Nepromenjeno

pozdrav,

Imam nekoliko nejasnih stvari .. proverio sam u maju 2014 godine da sam izvucen i obavio sve sto je trebalo .. e sad.. u megjuvremenu je moja cura ostala trudna .. nije mi jasno koji mesec treba da dobijem meil za intervju i ako se ozenim dalii mogu da prijavim moju curu/zenu da ode samnom i kako da je prijavim ? hvala unapred
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja