![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Brak posle dobijanja zelene karte » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
kad se vjencaju ona ima pravo da preda za njega za useljenje : viza je F2A (Spouses and Children of Permanent Residents) i ceka se nekih dvije godine. Kad dobije ovu vizu i on postaje LPR, ima ista prava kao i ona, dobice isto SS card kao sto si i ti dobio. Ne komplikujte bezveze. Evo link sta treba predati za njega (kad se vjencate) http://www.uscis.gov/family/family-u...nent-residents
|
||||
|
||||
![]()
Ako se vencaju cekace najmanje dve godine da dodje, a onda dobija status conditional permanent resident. A to znaci ovo:
http://www.alllaw.com/articles/nolo/...lder-work.html Ne znam u kom trenutku moze da dobije pravo na rad, ali mislim da traje bar pet godina.
01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx 21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky 28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky 13.09.2013. Zakazan intervju 13.11.2013. Obavljen lekarski pregled 21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen Od 12/13/2013 u USA |
|
||||
|
||||
![]()
Da li postoji neki rok do kad se treba vencati nakon saznanja da sam izvucen?
Kontam da treba sto pre, ali planiram da odem na Work & Travel program i ove godine pa bi se realno vratio 1. oktobra u Srbiju, da li je kasno obaviti te formalnosti u tom periodu? Kontam da sve zavisi koji sam broj i kada ce biti zakazan intervju ali eto u nekom realnom slucaju? |
|
|||
|
|||
![]()
Msm da dobijanje GC.isključuje dobijanje druge vize...nisam sasvim sigurna, i volela bih odgovor onih koji su vec to prošli...
|
|
|||
|
|||
![]()
Mozda i da on ucestvuje u lutriji ovog Oktobra... Bez obzira da li ce se vencati ili ne. Pretpostavljam da ako se vencaju i on bude izvucen u Maju 2016, nece biti nikakvih problema sto je ona vec dobitnik. Ne znam, mozda jos neki savet...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ovde treba razjasniti jednu stvar - ako sadašnji dečko, a budući supružnik, aplicira za supružničku vizu, tj. ona za njega, i dok čeka te dve godine na ishod, da li on može da uđe u zemlju na turističku? I da li gubi pravo na ulazak pod pretpostavkom da već ima turističku?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E sad, hoce li ga na granici vratiti kad dodje i kad ga pitaju kome ide u posjetu (zeni) to vec ne znam. Pozeljno bi bilo da ima kopiju NOA1 kad ona preda i kad joj dodje postom, da pokaze da ima proces spajanja porodice u toku, mozda i od posla nazad da radi, da ce se vratiti, kredit i tako to (sve sto mu pokazuje da su mu trenutno jace veze sa svojom zemljom a ne US).
|
|||
|
|||
![]()
pozdrav,
Imam nekoliko nejasnih stvari .. proverio sam u maju 2014 godine da sam izvucen i obavio sve sto je trebalo .. e sad.. u megjuvremenu je moja cura ostala trudna .. nije mi jasno koji mesec treba da dobijem meil za intervju i ako se ozenim dalii mogu da prijavim moju curu/zenu da ode samnom i kako da je prijavim ? hvala unapred |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
aktiviranje zelene karte | wingreen | Vaša strana | 27 | 03.03.2022 02:01 |
Valjanost zelene karte | Marley | Stare teme | 2 | 07.04.2013 14:17 |
Od ilegalnog do legalnog statusa - procedura Zelene karte! | Marija | Prva koverta | 8 | 09.05.2008 19:45 |
![]() |