![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Minimalni boravak nakon dobitka GC » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sup.Mod. |
|
|||
|
|||
![]()
ne popunjavaju se nikakve kvote, pitanje je potpuno u skladu sa temom, znaci ako dobijem viziran pasos u maju 2016, kada najkasnije moram da udjem u usa?
pozz Last edited by markoss; 24.05.2015 at 11:08. |
|
|||
|
|||
![]()
na vizi ti piše do kada ista vrijedi. Moraš ući do roka dok ti viza vrijedi. Pogledaj na mom blogu kako viza izgleda. Kod mene piše da vrijedi do 27.10., znači moram do 27.10. ući u državu pa makar to bilo i 27.10.
|
|
|||
|
|||
![]()
Viza važi do datuma koji je upisan na njoj ALI ne zaboravite da lekarski pregled ne sme biti stariji od šest meseci prilikom ulaska u USA!
|
|
||||
|
||||
![]()
Pa to i pise na vizi, viza vazi sest meseci od datma lekarskog pregleda a ne od datuma intervjua.
01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx 21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky 28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky 13.09.2013. Zakazan intervju 13.11.2013. Obavljen lekarski pregled 21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen Od 12/13/2013 u USA |
|
|||
|
|||
![]()
Poštovane kolege po zelenoj karti, mene zanima da li znate podatak ili me mozete uputiti na adresu na kojoj se mogu raspitati kao se resava situacija da kao trudnica ulazim u USA sacekam mesec dana uzmem papire i vratim u Srbiju da se porodim i onda vratim sa detetom. Jer realno nama se sve brzo izdesavalo SD-smo popunili pre mesec dana, posle 7 dana saznali da smo trudni, razgovor dobili za 4.avgust. Za pocetak idemo kod drugova sa faxsa u Atlantu na mesec dana-nemamo neku familiju i sl. i nema smisla da im se nakacimo na grbacu na duze i jos i bebu! Zato nam je plan da se ja vratim, a muz ostane da trazi posao. E, sad treba videti da li je plan moguc i izvodljiv. Svi predlozi i saveti su dobrodosli. Hvala
|
|
|||
|
|||
![]()
rozalija, prvo cestitke na dobitku, a onda i na buducoj prinovi!
Koliko si mjeseci vec trudna? Pitam jer nakon odredjenog mjeseca trudnoce avio-kompanije te nece pustiti da putujes. Ako je mala trudnoca (jos uvijek) uradi kako si planirala: da vas dvoje dodjete, ti ostanes mjesec i nazad odes da se porodis: Prema ovome: http://www.state.gov/documents/organization/87519.pdf bice dovoljno da imas ponistenu vizu (koja ce sluziti kao privremena zelena karta do godinu dana nakon ponistenja vize, ne znam hoce li ti plasticna zelena karta stici za mjesec dana), mozda cak i onu re-entry permit za koju apliciras dok si u US, djetetov pasos i rodni list. Znaci nije problem, sve se moze rijesiti. Cestitke jos jednom!
|
|||
|
|||
![]()
mikiSA hvala puno na odgovoru, link je vise nego koristan.
14 sam nedelja, medjutim insistiraju mi na rendgenu na ljekarskom bez obzira na trudnocu sto nas sada malo zabrinjava. Jos cemo da vidimo sta i kako cemo odigrati, u najgorem slucaju oticice samo muz, a mi nekad nekako kad se ukaze prilika, mada jos ne odustajem......... |
|
|||
|
|||
![]()
Jedan sam od izvucenih za dv-2016,
Planiram da prvi put idem u USA sredinom jula 2016. Obzirom da ja ne mogu provesti u USA 6 meseci kalendarske 2016 godine, jer idem sredinom jula (mogao bih biti tamo max 5,5 meseci od 2016. godine, ako ostanem do nove godine) Zanima me da li se racunanje provedenog vremena tamo za drzavljanstvo (5 godina, svake godine duze od 6 meseci) racuna po kalendarskoj godini (najmanje 6 meseci tamo tokom kalendarske npr 2016. godine itd...) ili od datuma prvog ulaska u Ameriku, kao pocetnog datuma od kog se pocinje brojanje vremena (pa do istog tog datuma sledece godine, da se u USA provede najmanje 6 meseci) Pitam jer razmisljam da odem u julu, provedem leto tamo, pa ako ne mogu odpoceti brojanje godina za drzavljanstvo (jer tokom kalendarske 2016 svakako ne mogu biti tamo duze od 6 meseci) da se vratim u srbiju provedem par meseci u Srbiji, a da niz od 5 godina za drzavljanstvo odpocnem od pocetka 2017, ako mi to ne bi pravilo problem... Sta mislite, prvenstveno pitam ljude koji imaju iskustva s ovom problematikom... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bolje da ti neko ko je to prosao (ali ako dobro racunam, morao bi biti makar DV-2010 ili ranija generacija) tacnije odgovori, ali koliko vidim propisi su da treba da posedujes green card (a ne da zivis tamo u nizu od) makar 5 godina. https://www.uscis.gov/us-citizenship...us-citizenship "Be a green card holder for at least 5 years immediately preceding the date of filing the Form N-400, Application for Naturalization" |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Ženidba nakon dobitka | johnny_nyc | Vaša strana | 77 | 20.05.2015 12:27 |
Vencanje nakon izvlacenja | alexabeograd | Vaša strana | 1 | 19.02.2014 19:26 |
Vencanja, nakon dobijanja GC. | Zivkovic_NIS | Vaša strana | 33 | 02.03.2013 10:29 |
Brak nakon GC? | wl@t.Co | Stare teme | 11 | 24.01.2011 14:59 |
Nakon skoro 2 godine…. | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 29.11.2010 16:40 |
![]() |