![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Vožnja kamiona u Americi - Trucking in USA » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
hvala |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ima likova koji ne zive u CHGO, ali rade za cikaske firme. Kad hoce kuci sa dispatch-arima organizuju ture ka kuci, pa onda od kuce na dalje. Izvodljivo je, ako imas dobrog dispatch-a. Ja dok sam vozio jako sam cesto isao za Boston, Mejn i Konektikat, pa kapiram da sam ziveo u Bostonu vrlo bi bilo izvodljivo da mi dispatch izlazi u susret... |
|
||||
|
||||
![]()
Више пута је речено како за возача камиона језик (знање енглеског) такорећи није потребно...
Не знам шта да мислим о томе... не бих се сложио... Ако тестови за добијање Permit-а можда и могу некако да се науче напамет (ја се ипак увек трудим да нешто учим са разумевањем), мада не знам колико је то изводљиво, стварно не знам како Pre Trip Inspection може да се научи и положи без знања језика... Завршио сам прву недељу у школи за камион, и иако и даље не стојим најбоље са језиком, скоро све разумем, и гурам некако. Иако сам у школи која важи за нашу, сво време нам инструктор мексиканац прича PTI на енглеском, наравно (лошем енглеском...). Али, сада има у школи један наш, који је у Србији 15-16 година возио камионе, овде положио за Permit и пар месеци возио у тиму, и прелазио у тиму по 6-7.000 миља недељно, значи вожњу камиона има у малом прсту, али му је PTI проблем... разумем га у потпуности. ОК, неко ће рећи како све то може да се набуба и положи, а ја таквима скидам капу (онима који бубају нешто што не разумеју). Касније, пошто има доста наших фирми и наших диспечера, верујем да је са језиком много лакше, али опет, никада не знаш шта ће ти се десити на путу или ко ће да те заустави, разне ситуације су могуће и у свакој ситуацији је много лакше што се боље зна језик (знам да сада нисам измислио топлу воду...)
|
|||
|
|||
![]()
Na wilson collegu imaš mukte školu engleskog!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ajde Boki, to je samo 9 strana, a od toga na 3 strane su suspension sistemi i steering system gde nabrajas samo delove
![]() Videces pred kraj obuke kako ce se sve to iskristalisati ![]() |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Znaju to i oni na polaganju pa nesto se bas ni ne obaziru na to da to mora da bude na nekom zavidnom engleskom jeziku.Bitno je tebi da razumes to sto govoris radi sebe i nekih osnovnih delova kamiona da bi znao kako to funkcionise ako se nisi ranije nikad sretao sa tim. srecno.... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ма, не бринем ја за PTI, разумем ја скоро све, али ако бих се ставио у позицију некога ко баш не зна језик (и ја га не знам довољно), мислио бих да је то немогућа мисија. Сада ме више брине паркирање у гаражу ![]() У сваком случају, хвала на подршци! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Samo opusteno Boki, PTI se polozi. Sto rece D$D tamo se covek nagleda svakakvih likova pa svi na kraju to poloze
![]() A sto se dokovanja tice, otimaj se tamo za kamion i samo vezbaj... Motas obrnuto nego na autu, pratis one tajne znakove po jardu, i kad shaht krene da nestaje u retrovizoru - stajes ![]() |
![]() |
Tags |
voznja kamiona u americi, šleper amerika |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Vozac kamiona zelena karta | nebojsagm | Vaša strana | 11 | 02.08.2012 11:14 |
![]() |