![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Social Security Number & Green Card » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Dosao sam pre tri dana u Maryland i otisao da prijavim juce u SSA za ssn ali rece mi ona zena ako ne stigne za tri nedelje da se javim. Kolike su sanse da to stigne na vreme ili ce isto da mi se desi da idem da lutam i opet se prijavljujem? btw kad sam na aerodromu predao onaj obrazac iz aviona i polje gde se popunjava adresa napisao sam sledece " adresa sve isto kao iz ambasade, ali tamo gde pise city napisao sam Vashington a za state Maryland, da li moze to da napravi problem posto sam pogresio jbg ali adresa je sve do broja tacna, ulica, zgrada itd tako da se vodim logikom da ce videti gde se nalazi ulica i ko u njoj zivi tj u ovom slucaju moj ortak i da ce lepo poslati Hvala.
Last edited by Maximus123; 25.01.2013 at 17:49. |
|
|||
|
|||
![]()
tako da se vodim logikom da ce videti gde se nalazi ulica i ko u njoj zivi tj u ovom slucaju moj ortak
tj da vide da nisam u vasingtonu nego u merilendu. |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima, zanima me da li po potvrde mogu otici sam ili cu morati sa suprugom? Hvala.
|
|
|||
|
|||
![]()
Izgubio sam SSN a trebam uskoro u ambasadu, idem preko J-1 programa, sreca pa imam stari pay check na kome pise SSN, mogu da popunim aplikaciju za vizu, polje gde se trazi SSN. Ali sta kad odem tamo? Hocu li moci bez problem da odem u SS office i trazim novi SSN?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Imas pravo da 3 puta u toku kalendarske godine zahtevas reizdavanje nove kartice i ne vise od 10 puta u toku zivota ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Imam gomilu papira koji mi nikad u zivotu nece trebati, a SSN ga nigde nema, ko zna gde je nestao
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ja posto sam neko vreme zivela u Indijani imala sam jedan "tornado ranac" gde su mi svi vazni dokumenti. Uvek su u njemu. Sve zivo. Pa ako je stani-pani, to na rame i strafta... Mozda mozes da izdvojis vazne stvari u neku torbicu i da ti stalno u njoj stoje. Meni je to sad "uragan ranac".
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
San Diego, California
10 dana nakon dolaska, otišli smo da proverimo da li treba da se prijavljujemo za SSN ili jednostavno da čekamo da stigne. Službenica proverila da li smo u sistemu, videla da nismo, i rekla nam da se aplikacija MORA popuniti. Ništa automatski ne stiže. Bukvalno kad smo se vratili kući, u poštanskom sandučetu zatekli pismo u kom nas obaveštavaju da nemaju neophodne dokumente za izdavanje SSN-a i da treba da se javimo u kancelariju i popunimo aplikaciju. Odmah ih pozvao telefonom, rekao da smo upravo popunili, rekli da je sad sve ok i da će nam SSN stići za 7 dana. Takođe, dobili smo i "Welcome to America" pismo u kom nas obaveštavaju da treba da očekujemo da nam stigne zelena karta. Ima i broj za online praćenje aplikacije. Prema njemu, zelena karta nam stiže sutra. 15 dana od ulaska u USA. Naravoučenije: Obavezno idite da proverite za SSN, i ne dozvolite da vam kažu da sačekate 2 ili 3 nedelje. Insistirajte da provere da li ste u sistemu. |
|
|||
|
|||
![]()
Zdravo,
imao sam intervju pre nedelju dana, sve proslo ok, dobio vizu i planiram negde u avgustu da krenem... Imam jedno pitanje, na intervju sam doneo mail od prijatelja koji zivi i radi u Chicagu, on je rekao da ce mi pomoci u pocetku i ostalo, ali ja sam nasao zaposlenje u Njujorku (firma vezana za selidbe) i da li bi ja na ulasku u zemlju, odnosno na aerodromu, mogao da promenim adresu za GC i da bude adresa mog buduceg sefa... Nece da prave probleme za GC? Unapred zahvalan |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Oduzimanje Green Card-a | takecare | Agencije za prijavu | 6 | 08.05.2017 14:42 |
Green Card - Sigurnost | Bazzoli | Vaša strana | 11 | 07.07.2015 05:01 |
Green Card za porodicu | Zorzy88 | Stare teme | 3 | 07.02.2011 19:43 |
Green Card and SSN | Smith6000 | Stare teme | 1 | 17.02.2010 09:14 |
![]() |