![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Medicinske sestre-tehničari u Americi - NURSES IN USA » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Imao sam sertifikat - Certified Phlebotmy Technician (takodje i za EKG) mada ga nisam obnavljao iz prostog razloga sto kao nurse to automatski mogu da radim.
Moja skola za nursing ima u ponudi u Phlebotmy class - 7 nedelja. Stivo je bukvalno jedna knjizica, nista nesto specijalno. Daleko od toga da je neko sazeo celu medicinu u jedan predmet. Imas in na NHA sajtu study guide kao i probni test. Test za sertifikat je nacionalni, a pitanja za test kruze tako da je test ispao pro formae. Phlebotomist nije lose zanimanje u startu, nema fizikalisanja koje Bolnicarima recimo ne gine, a oba zanimanja su u tom nekom rangu. Ono sto se meni licno ne svidja kod Phlebotomista je ogromna verovatnoca za "occupational exposure". Mada i kao nurse sam imao "exposure"... U zdravstvu to je to tako ![]()
In US since 02.02.2010. Last edited by Magelan; 16.07.2015 at 03:15. |
|
|||
|
|||
![]()
hvala na brzom odgovoru,
"occupational exposure".......... mozes li mi malo pojasniti sta to sve podrazumeva, konkretno,mislis li da ovaj posao nije na duge staze, posto imam odredjeno znanje iz ove struke mozda mi ne bi bio problem da zavrsim ovaj kurs, samo je pitanje koliko je isplativo, i naravno uvek postoji mogucnost daljeg skolovanja. |
|
||||
|
||||
![]()
Ukoliko ti je namera da ostajes u zdravstvu, ova pozicija je ok dok ne stanes na noge i ne krenes dalje. U CHGO flebotomisti imaju najvise $15 na sat. U Severnoj Virdziniji nisam ni pitao ove koji dolaze u moju ustanovu koliko su placeni.
Occupational Exposure - na poslu si kontantno izlozen riziku od infekcije, pogotovo sto kao flebotomista manipulises sa iglama i krvlju. Ustanove u kojima sam radio u CHGO imaju ugovor sa laboratorijom koja salje flebotomiste po ustanovama. Prevalenca virusnih infekcija medju pacijentima je velika. Sestra ce ti retko kada reci da li neko ima HBV, HCV ili HIV. (Zastita podataka o pacijentu - HIPAA). Neki pacijenti su psihijatrija, neki dementni... Trenutak nepaznje i dodje do uboda iglom ili prskanja krvi...
In US since 02.02.2010. Last edited by Magelan; 16.07.2015 at 07:21. |
|
|||
|
|||
![]()
koja je prica za nutricioniste? moja zena je dipl.nutricionista i kako ide sa nostrifikacijom diplome,jel se polaze nesto dodatno? plata?
|
|
||||
|
||||
![]()
Nisam siguran kakva je procedura oko nostrifikacije za nutricioniste.
Plate su im iz nekog razloga znatno nize od sestrinskih. Najmanje placeno zanimanje u zdravstvu za taj stepen obrazovanja.
|
|||
|
|||
![]()
Izvinite ako pitam na pogresnom mestu ali stvarno vise nisam pametan sta da radim. Ako neko od vas sestri ovde u Americi moze da nas posavetuje. Ja i zena smo kratko vreme u Americi kod mog pasenoga u Dzersiju i gledamo sta cemo i kako cemo. Medjutim od kad smo dosli sve nas neki maler prati, ovi nasi ovde nas odvedose na plazu, vele bice zezanje, vrucina u kuci. I tu ti moju zenu ujede neka meduza dok je plivala, pa joj celi nadlakat pocrveneo i otekao i kaze da mnogo boli, samo stenje i nespava. Mi ti ovde nemamo ni zdravstvenu knjizicu jos, pa sam ja pozvao moju braticinu u Srbiju koja je tamo babica da pomogne. Ona nam je rekla da joj stavim hladan jogurt preko toga da on to ohladi i izvuce sve. E sad ja u prodavnici nisam mogao nikako naci onakav jogurt kao kod nas sto ima nego sam kupio neki vocni jer je to jedino bilo. Njega smo namazali pred spavanje njoj na nadlakat. Medjutim tokom noci dok je ona spavala taj je jogurt sve polizao pasenogov staford sa njene ruke i ujutro je njoj bilo jos gore. Sad je sve boli, ona vise ne stenje nego nekako cudno kukulji a i trese se. Pasenog kaze da je nosim odatle gde god znam samo mu fali jos da mu tu na kaucu zanemoca. Ja vise ne znsm sta mi je ciniti i kako da joj pomognem, samo se u grudi lupam i kidam od sekiracije, da sam znao da ce ovako biti nikad se ne bi uputili ovde. Ako neko zna da nam kaze ista ja cu do groba biti zahvalan, mi dece nemamo ja samo nju imam.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Pozdrav svima! Upravo sam se uclanio na forum jer sam video da ima mnogo korisnih informacija pa sam i sam zeleo da postavim nekoliko pitanja.
Po struci sam medicinski tehnicar sa srednjom skolom. Planiram da upisem Visoku strukovnu skolu "Milutin Milankovic" u Beogradu. Zanima me, ako upisem i zavrsim tu skolu i odem u USA sa bilo kojom vrstom vize, da li mogu da nostrifikujem diplomu ili uradim evaluaciju i da radim kao RN? Kakav je proces, kome da se obratim i koliko traje sve to? Napomenuo bih da sam vec bio u USA na F1 vizi i na H2B vizi i da posedujem SSN. NAdam se da ce i Magelan odgovoriti na ovo pitanje posto sam procitao mnogo njegovi postova i vidim da je odlicno upucen u sve to. Hvala puno! Last edited by Magelan; 23.08.2015 at 20:54. Razlog: Nova tema (post) pomerena u već postojeću o Medicinskim Tehničarima |
![]() |
Tags |
medicinske sestre, nurse |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Pitanje vezano za tehničke stvari... | Smith6000 | ZelenaLutrija.com - O sajtu | 69 | 07.05.2021 14:59 |
Hotelijersko-turistički tehničar(HITNO) | Volf | Vodič za emigrante | 4 | 28.06.2014 02:11 |
Medicinske sestra | zanesena | Vaša strana | 16 | 24.07.2013 17:12 |
Kako do zvanja sestre ili lekara u USA | makijana | Stare teme | 1 | 18.01.2011 02:35 |
![]() |