![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Zdravstveno osiguranje » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Ok Zvercice ovo se vise odnosi na dental nego na moje ja sam pitao da li trudnice sa legalnom imigracionom vizom sleduje besplatno osiguranje i ako ne koje osiguranje i koliko bih trebao placat da pokrije taj porodjaj.
|
|
|||
|
|||
![]()
Trudnica i dijete, a i ti cete svi moci na obamacare kad udjete u zemlju. I da, moracete nesto placati, veoma rijetko se nista ne placa za zdravstveno osiguranje. Vuxanne bi mogla da ti pojasni ako ima medicare za trudnice i porodjaj da se nekako nadje, inace je trudnoca i porodjaj u US veoma skup (oko 10.000 dolara)
|
|||
|
|||
![]()
hvala ti puno a pokusacu da pitam Vuxanne za objasnjenje mada i ne znam kako jer nemogu da posaljem private poruku
Last edited by dragan77; 26.11.2014 at 15:39. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ko se kvalifikuje Ja sam imala dva zdravstvena osiguranja u ternutku porodjaja. Prvo je bilo United Healthcare - Student Services - ono mi je pokrilo 61000 $ a Medicaid Emergnecy mi je pokrio ostalih 4000 $ sto sam morala da platim nakon necega sto se zove deductible - 2 hiljade za mene plus 2 hiljade za bebu. Pregledi u trudnoci mi nisu bili pokriveni od strane nijednog od ova dva osiguranja i otprilike su me kostali oko 2000 dolara iz mog dzepa. |
|
|||
|
|||
![]()
Vauxanne,prvo hvala za odgovor ovaj.E sad ja nisam bukvalno mislio da ne platim nista,samo sam mislio da izbegnem te velike sume (desetine hiljada $)a to sto mora par hiljada naravno.Meni je bitno samo kad dodjem da ima varijante da nadjem to vec neko osiguranje i da platim koliko moram mesecno za zenu i vec imam malu cerkicu koja puni sad godinu dana i ako znas koliko to mjesecno iznosi za njih dve, i jos jednom hvala.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam usao u USA pre nekih 10 dana kao dobitnik gc. Supruga i dete stizu za desetak dana. I ja uveliko se raspitujem oko tih osiguranja, sve sto budem saznao javicu. Uglavnom ima milion fora tako da mora da se pazi mnogo. Toliko za sada
|
|
|||
|
|||
![]()
Hvala ti puno jer ce svima nama koji tek treba da dodjemo to puno znaciti. Da li bi mogao da nam kazes koji si bio CN iz koje si ex-yu drzave i kada si imao intervju. Da te dodam na spisak ovogodisnjih dobitnika.
|
|||
|
|||
![]()
Oni koji planiraju u da idu u Kaliforniju mogu se informisati o trenutno aktuelnom drzavnom programu Covered California na sajtu:
http://www.coveredca.com/ Preko ovog programa se aplicira i za dosadasnji program Medi-Cal za one koji se kvalifikuju (deca, trudnice, porodice ispod granice siromastva i sl.).
15.10.2012. Poslao prijavu 02.05.2013. You have been randomly selected ... 2014EU00021XXX 13.05.2013. Poslao kovertu u KCC 15.05.2013. Stigla koverta u KCC 07.04.2014. Obavljen lekarski pregled 16.04.2014. Intervju uspešno obavljen 04.05.2014. Departure day |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
|
![]() |