![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Koliko košta život u Americi » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
@via, @vuxanne
Hvala na savetu, I ja sam svestan da sa sto vise novca dodjemo da cemo se supruga I ja osecati komfornije/sigurnije. Ali realnost je vec neka druga prica.... p.s. juce sam konacno rekao sefu da sam dobio green card I da u septembru idemo (porodicno) u USA. Jako cudan osecaj moram priznati, posto vec 7g. radim u ovoj kompaniji, I moram da kazem da sam zadovoljan mojim poslom I da ne zvucim nadmeno uslovi su iznad proseka za SRB, ali po mom skromnom misljenju mnogo bolja perspektiva je u USA. Sto se tice preporuka to nece biti nikakav problem. E sad, posto ja radim u auto industriji (generalni zastupnik za vise nemackih brendova u SRB) probacu da posaljem cv ovim brendovima u USA, pa da vidimo... Takodje, posto je rec o nemackim automobilima, trebalo bi da dobijem preporuke I sa njihove strane, tj. direktno od fabrike (posto saradjujemo vec godinama). Moja kompanija ne moze da utice na kolege iz USA, da me zaposle ali nadam se da cu sa svim ovim (CV, preporuke iz SRB I iz Nemacke) imati neke sanse za zaposlenje u USA. Kao sto rekoh 7g. iskustva u auto industiriji kod nas valjda ima neku tezinu. To bi bilo najbolje resenje za mene... Sta Vi mislite da li preporuke iz SRB I u mom slucaju direktno iz fabrike (Nemacke) imaju neku tezinu u USA ili ne? p.s.2. malo sam skrenuo sa teme, ali ponelo me.... ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Mislim da ne treba da se brineš, to će ti mnogo značiti, naročito preporuka firme iz Nemačke, samo napred guraj..
|
|
|||
|
|||
![]()
Ljudi imam jedno "slatko" pitanje
![]() Naime, kao sto sam vise puta spomenuo (I sebi sam postao dosadan) kad dodjemo ja cu sam raditi, ali suprugu interesuje da li ona moze kuci da pravi torte/kolace I da tako zaradimo neki extra $? Da li je to uopste izvodljivo u Chicagu (u USA generalno)? Da li mora da se registruje firma, iznajmi prostor, sta god, verovatno mora sanitarni pregled I sta jos sve.... Da li neko ima iskustva sa ovim? |
|
|||
|
|||
![]()
Realno, to ni u Srbiji ne bi smelo da se radi, a pogotovo u USA.... Tamo, bato, sve po zakonu. Zbog toga nas i vecina ide tamo (pored "srecnog" finansijskog okruzenja u srbiji), pa onda hajde da igramo po pravilima igre.
DV-2015 - prvi put, 2 prijave - IZVUCENI 22.05.2014. - popunjeni formulari 19.02.2015. - lekarski 24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing 26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama) 28.03.2015. - kupljene karte 24.06.2015. - NYC resident ![]() 01.04.2016. - Garden State |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ljudi, nisam zeleo nikakvu zabunu da uvodim. Moje pitanje jeste bilo kakava je situacija i na koji nacin ovo moze da se radi u USA. Nisam mislio da se to radi na crno nego koja je procedura i da li to ima prodju tamo. Neko je vec nesto o ovome pisao na forumu ali nisam uspeo da nadjem. Ako neko zna nesto vise o ovoj temi neka pise. Svaka infomacija je dobrodosla.
Hvala. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cao Boki_Bg, naisla sam na nekoliko tvojih postova i vidjela da emigriras u septembru sa porodicom a posto smo i mi izvuceni i imamo dvoje male djece (2 i po godine i 3 mjeseca) interesuje me kolika su vasa djeca???vidim da je mnogo vise onih koji su bez djece i to je potpuno drugacija dimenzija posmatranja stvari..mi da smo sami se ne bismo dvoumili ni sekundu (da se razumijemo, ni ovako se ne dvoumimo ali nas je strah i hvata nas panika sta i kako??!!!Cinjenica da tamo nemamo nikoga dodatno komplikuje situaciju i znam da nista nije nemoguce ali me plasi taj pocetak jer djeca moraju da imaju i redovne obroke i cistu posteljinu...jedno bi moralo da bude sa djecom na pocetku a postavlja se pitanje da li cemo sa jednom platom moci da prezivimo??!!iscitavam danima forum i zaista je nevjerovatno koristan i ima svakakvih iskustava,koja su dragocjena ali vjerujem da je ovo strah svih onih koji idu sa djecom pa rekoh bar malo da olaksam sebi i izjadam se ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Hvala puno na odgovoru ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koliko smem da razvlacim odsustvo van USA? | Enter | Vodič za emigrante | 21 | 23.02.2018 02:08 |
Programer u Americi | greenie | Vaša strana | 46 | 29.01.2015 09:16 |
koliko je sigurno da cu dobiti zelenu kartu? | wingreen | Druga koverta | 61 | 28.06.2009 22:05 |
Zene u Americi | ex-usa | Vaša strana | 11 | 24.02.2009 23:31 |
Anketa: Koliko dugujete na kreditnim karticama? | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 08.12.2008 15:50 |
![]() |