ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Zdravstveno osiguranje » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 11.12.2014, 06:11
via's Avatar
via via je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2013
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: RS, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan Prikaz poruke
Mozes ti do prekosutra da pises eseje po forumu pokusavajuci da racionalizujes svoje postupke. Cinjenica je - i ti si jedna od onih koji zloupotrebljavaju sistem drzave Illinois. Istina boli, a ako si se osetila prozvanom i uvredjenom - tvoj problem. I stojim iza tvoje opaske - da, smatram nesposobnima one koji tek planiraju da dodju ili su tek dosli i jedva cekaju da se okace na drzavne jasle. Nije imigracija za svakog.
Vau, good for you big man... Nek'si mi rekao. Iskreno, ne zelim nastavljati ovu raspravu i zato cu staviti tacku na sve ovo. Upotrijebila bih i jednu poslovicu, ali previse postujem ovaj forum. U jednom se slazemo... Nije imigracija za svakoga.

22.10.2012. prijava za DV-2014
01.05.2013. izvučeni
21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky
29.05.2013. koverta stigla u Kentucky
08.11.2013. Intervju - vize odobrene
31.03.2014. Landed in Chicago
Reply With Quote
Staro 11.12.2014, 06:15
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik via Prikaz poruke
Vau, good for you big man... Nek'si mi rekao. Iskreno, ne zelim nastavljati ovu raspravu i zato cu staviti tacku na sve ovo. Upotrijebila bih i jednu poslovicu, ali previse postujem ovaj forum. U jednom se slazemo... Nije imigracija za svakoga.
Mozes da upotrebis sta zelis, svako ima slobodu govora.

Ne znam samo kako te nije sramota?! Podrivas ovde na zloupotrebu sistema.

Kad ti je toliko dobro osiguranje u firmi, sto ne stavis decu na family plan i budes socijalno odgovorni gradjanin kad si vec za manje od godinu dana naucila koja sve "prava" imas u USA? Kako licemerje... Kacenje na grbacu drzave, bas za ponos...

No cega se pametan stidi...
Reply With Quote
Staro 11.12.2014, 06:23
holmes holmes je offline
Stari vuk

Datum prijave: 04.05.2013
US lokacija: Ispod palmi
Nepromenjeno

U cemu je problem? U placanju poreza? Via ima djecu. Za sve sto kupis deo cijene je porez. Djeci je potrebno mnogo i na njih se trosi mnogo. Zasto ne bi bilo ok taj porez ili jedan njegov deo iskoristiti za djecje osiguranje?
Reply With Quote
Staro 11.12.2014, 06:29
Magelan's Avatar
Super Moderator

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik holmes Prikaz poruke
Via ima djecu.
I to je opravdanje za zloupotrebu sistema? Jel' po toj logici ja sad treba da napravim jos nekoliko pa je onda drzava duzna da ih izdrzava...
Reply With Quote
Staro 11.12.2014, 06:40
holmes holmes je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Nema potrebe da spinujes izvlaceci jedan deo iz konteksta. Nije toliko kompleksno za razumjeti ono sto sam napisao. Oni koji imaju djecu placaju proporcionalno vise poreza za onaj deo troskova koji imaju kupujuci za djecu. U redu je ocekivati da se taj deo poreza usmjeri na zdravstvenu zastitu djece. Ocigledno i drzava misli tako, cim je napravila takve instrumente zdravstvene zastite. Na koji nacin si ti Magelan rijesio osiguranje svoje djece?
Reply With Quote
Staro 11.12.2014, 06:45
Magelan's Avatar
Super Moderator

Nepromenjeno

Citat:
Nema potrebe da spinujes izvlaceci jedan deo iz konteksta. Nije toliko kompleksno za razumjeti ono sto sam napisao. Oni koji imaju djecu placaju proporcionalno vise poreza za onaj deo troskova koji imaju kupujuci za djecu. U redu je ocekivati da se taj deo poreza usmjeri na zdravstvenu zastitu djece. Ocigledno i drzava misli tako, cim je napravila takve instrumente zdravstvene zastite. Na koji nacin si ti Magelan rijesio osiguranje svoje djece?
Nije spinovanje - sam si napisao, a ja potpuno razumeo sta si hteo da kazes. Da si u IL, razumeo bi zbog cega sam potegao raspravu... Nisam kavgadzija po prirodi, ukoliko si pratio moje teme i postove, verovatno si to i mogao da zakljucis. Ali postoje stvari koje branim, a tvoja zemljakinja u ovom slucaju nije u pravu...
Reply With Quote
Staro 11.12.2014, 06:54
holmes holmes je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Nema prostora za optuzbe bilo koga koji ima djecu ukoliko zeli (i moze) da ih prijavi na bilo koji besplatan ili subvencionisan oblik zdravstvene zastite, upravo zbog toga sto sam napisao. Na kraju, valjda smo ovde da pomognemo informacijama onima kojima one najvise trebaju-svjezim imigrantima, a ne da se igramo zastupnika drzavne poreske politike.
Reply With Quote
Staro 11.12.2014, 07:05
Magelan's Avatar
Super Moderator

Nepromenjeno

Citat:
Nema prostora za optuzbe bilo koga koji ima djecu ukoliko zeli (i moze) da ih prijavi na bilo koji besplatan ili subvencionisan oblik zdravstvene zastite, upravo zbog toga sto sam napisao. Na kraju, valjda smo ovde da pomognemo informacijama onima kojima one najvise trebaju-svjezim imigrantima, a ne da se igramo zastupnika drzavne poreske politike.
To je tvoje misljenje. Ja razumem da novim imigrantima treba pomoci. Bio sam u toj kozi, znam sta znaci biti novi imigrant. Mogu da razumem i porive za potrebom za zloupotrebu sistema, ali na zalost - tome nije mesto na javnom forumu. U suprotnom, ovde bismo mogli do besvesti da raspredamo o rupama u sistemu, ilegali i ostalom.
Reply With Quote
Staro 11.12.2014, 08:06
via's Avatar
via via je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2013
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: RS, BiH
Nepromenjeno

ok. Ovo je ocigledno otislo u nekom pogresnom smijeru, Hvala ti holmes sto si se javio kao glas razuma, ali neki ljudi izgleda bas moraju biti u pravu ili bar smatrati da jesu. Mozda na taj nacin lijece neke svoje frustracije, komplekse ili slicno. Primjetila sam i ja "trend" gospodine Magelan, da svaki put kad se netko usudi reci da neka informacija koju si dao nie tacna ne mozes a da ne "opaucis" (da upotrebim tvoj izraz) po njemu.

Koristenje osiguranja All kids nije nikakva zloupotreba sistema niti je ista po tom pitanju ilegalno. Kao ni food stamps u WI koje su clanovi ovog foruma koristili ili health insurance, pomoc u trazenju posla i sl. u CA cini mi se, clanovi foruma su pisali i o tome. Pisemo o LEGALNIM i LEGITIMNIM pravima koja ljudi koji su dosli preko DV-a mogu da ostvare. Mislila sam da je bit ovog foruma upravo razmjena ovakvih informacija i pomoc novim imigrantima. Sudeci prema tebi, ocigledno ne. Ne gdje si u mojim postovima napisao na poziv na podrivanje sistema i zloupotrebu istog. O cemu ti covjece pises?

KOliko god postujem tvoj staz na ovom forumu ovo je stvarno previse. I mislim da bi tvoje postove ne tu temu trebalo obrisati jer ce u suprotnom novi imigranti smatrati da njihova djeca nemaju pravo na osiguranje. Na stranu sto su vec "Svi koji zatraze pomoc nesposobni", iza cega i dalje cvrsto stojis.

POnovit cu posto vjerovatno od svog ponosa koji ti ne dozvoljava da priznas da nisi u pravu ne mozes razluciti o cemu pisem. All kids je osiguranje za svu djecu drzave Illinois bilo da su im roditelji zaposleni ili ne, cak i ako su im roditelji ovdje ilegalno i PLACA se u odnosu na visinu primanja roditelja. Vjeruj mi o stvarima koje su mi potrebne dovoljno sam upoznata sa svojim PRAVIMA (bez navodnika). Nije mi zaista jasno oko cega si toliko isfrustriran. Koliko dugo sam ovdje me ne cini nista manje pametnom i sposobnom da se informisem. Zaista nema potrebe da se igra na kartu "Uuu ja sam ovdje duze od tebe, pa bolje znam". Ocigledno nije uvijek tako.

A zasto moja djeca nisu na mom extra osiguranju zajedno sa suprugom... nisi mi toliko bitan da ti objasnjavam.

22.10.2012. prijava za DV-2014
01.05.2013. izvučeni
21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky
29.05.2013. koverta stigla u Kentucky
08.11.2013. Intervju - vize odobrene
31.03.2014. Landed in Chicago
Reply With Quote
Staro 11.12.2014, 08:11
Magelan's Avatar
Super Moderator

Nepromenjeno

Citat:
Vau, good for you big man... Nek'si mi rekao. Iskreno, ne zelim nastavljati ovu raspravu i zato cu staviti tacku na sve ovo.
Mora njena da bude poslednja Kad si toliko u pravu - cemu ovolika odbrana. (Naravno napad je najbolja odbrana pa se zato vracas da mi "otvoris oci")

Citat:
A zasto moja djeca nisu na mom extra osiguranju zajedno sa suprugom... nisi mi toliko bitan da ti objasnjavam.
Zasto bi uopste objasnjavala kada je jasno kao dan? Jeftinije je da se zloupotrebljava sistem

Last edited by Magelan; 11.12.2014 at 08:22.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja