![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Vozačka dozvola - Driver's License » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Zvao sam danas, to su nesto sad uveli zbog velikih prevara koje su radjene i tako mora. Problem je sto oni to sporo proveravaju i sad obradjuju novembar a ja bio 26.12. tako da mogu samo da cekam. Hvala ti u svakom slucaju
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sume sumarum, cimanje je... Dok to ne stigne, ukoliko si u fazi trazenja posla, uvek mozes da koristis Green Card i SSN card kao identifikacione dokumente, a za voznju medjunarodnu dozvolu ukoliko je imas. |
|
|||
|
|||
![]()
Sa sajta Ministarstva inostranih poslova Srbije:
САД – возачку дозволу Р.Србије на новом обрасцу могуће је користити за управљање моторним возилом у САД за време трајања визе, односно посете, а најдуже годину дана од дана уласка у САД. Нова возачка дозвола омогућава нашим држављанима, који имају регулисан боравак у САД, да без узимања часова вожње, полажу тестове и возачки испит. Имаоци возачких дозвола на старом обрасцу морају поседовати међународну возачку дозволу. Са новом возачком дозволом може се рентирати аутомобил током туристичког боравка. http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/k...u-inostranstvu
|
||||
|
||||
![]()
Da li ovo znači da je sada sa našom dozvolom moguće raditi kao vožač kamiona u Americi za vreme trajanja j1 vize?
![]()
|
||||
|
||||
![]()
To sto ministarstvo pise na njihovom sajtu nema veze sa realnoscu na terenu. Sve zavisi od stejta u koji idete, ovde kod mene dozvola iz Srbije ne vazi ni dan (ni medjunarodna).
01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx 21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky 28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky 13.09.2013. Zakazan intervju 13.11.2013. Obavljen lekarski pregled 21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen Od 12/13/2013 u USA |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Smorili su me sa ovim pravilom da ne može da se dobije CDL preko vize koja traje kraće od godinu dana pa sam se ponadao da ću na ovaj način moći sa našom vozačkom dozvolom, C i E kategorijom i J1 vizom da popunim rupe u kućnom buđelaru.
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cela halabuka i jeste krenula u leto 2012. kad je njih 50-ak sa J1 vizom doslo u CHGO iz DC-ja (spasioci - letnji program). Neko im je svima u CHGO pravio dokumenta sa laznim adresama, ali tako da su svi imali istu adresu, iste brojeve bankovnog racuna itd itd... A onda su ljudi lepo svi stali u isti red i to je provaljeno, pozvana policija, uhapseno njih nekoliko ostali se razbezali... Da je to neko radio "pametno", svega ovoga ne bi bilo, ali posto su se nasi pametni nasli da preveslaju "glupe" Amere, onda je cela prica pala u vodu. Od nekada najjednostavnije drzave za dobijanje dokumenata, po poslednjim informacijama koje imamo ovde na forumu, dosli smo do slanja dokumenata u Sprinfield... Da covek ne poveruje, no hajd'... U USA mozes da vozis kamion sa kanadskim CDL-om. Za taj znam da vazi u US. Sa Evropom ne postoji uzajamni reciprocitet. Last edited by Magelan; 12.01.2015 at 15:47. Razlog: Tipografske greske |
|
|||
|
|||
![]()
Da li znaš nešto oko dobijanja vozačke na Floridi...kakva su pravila...sin je trebalo da dobije ali evo prošlo već mesec ipo i ništa...u medjuvremenu je izmirio dug za dve kazne u Californiji
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Uz vazecu vizu odnosno dokaz o produzetku statusa ne bi trebalo da bude problema ni u jednoj drzavi, s tim sto je trajanje dokumenta ograniceno na trajanje vize. U krajnjoj liniji "Visitors" vozacka dozvola uvek stoji kao opcija za non-immigrant kategorije, ali se ne tretira kao identifikacioni dokument.
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Međunarodna vozačka dozvola Srbije u SAD | Tomislav1970 | Vodič za emigrante | 19 | 14.03.2015 16:32 |
Profesionalni vozači | aZZo | Stare teme | 11 | 11.03.2012 11:09 |
Razvod i Imigracija - da li je potrebna dozvola drugog roditelja? | milenaa | Stare teme | 19 | 27.11.2009 10:08 |
Ja, vozač | srdjevic | Lutrija (zelena, ne Srbije) | 0 | 27.06.2005 21:12 |
![]() |