![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Pronalaženje prvog posla u Americi » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Kako pratim dosta foruma gde se mogu procitati iskustva ljudi u trazenju posla u IT, mislim da je skoro pa nemoguce naci posao programera bez iskustva.Nista te ne kosta da saljes CV za poslove na monsteru pa ces i sam videti, ne moras nagadjati.Sto se tice posla u Srbiji, i nije tako tesko pronaci posao za programera(pricam za php).Koliko vidim svakodnevno izlaze oglasi gde se traze programeri, i ti ako imas dovoljno znanja svakako ces naci posao, ako ne, sedi i uci.U svakom slucaju uvek imas freelance sajtove gde se moze dosta dobro zaraditi i ako ne mozes naci posao ovde to je samo zbog tebe jer nemas sta da ponudis poslodavcu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ja samo da kazem vezano za trudnice - emergency medicaid pod sta spada i hitni odlazak u bolnicu (hitna dok se stanje ne stabilizira) i porod je nesto sto je dostupno svima, bez obzira koliko dugo ste u zemlji - bar prema informacijama koje silne filipinke trudnice dobivaju kad ulaze na vjerenicke vize (znaci u to doba jos nemaju ni zelenu kartu). Druga opcija je ici u univerzitetsku bolnicu prije poroda (tokom trudnoce) i dogovoriti sliding scale placanje - prema dohotku - pokriva i prenatalne preglede a onda se moze dogovoriti obrocno placanje . U US je legalno roditi i kod kuce pa se moze naci i obrazovana i licencirana babica za oko $400 ako ko zeli tako da rodi. |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala na odgovoru. Koliko je meni poznato, pod iskustvo se smatra staž obavljen u US a sve što je vani se ne broji. Znači kako ja da dobijem iskustvo kada ne mogu da se zaposlim, a zaposliti se ne mogu bez iskustva? Začaran krug.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nije to bas tako. Za programere ti se ovde pisu funkcionalni rezimei. Sto znaci da ces napisati firmu koja ce ovdasnjem poslodavcu biti nepoznata, ali takodje napises i sve sta si radio u toj firmi. Znaci tim od toliko i toliko ljudi, pravili ste to i to, koristili ste te i te tehnologije....
Ako bas hoces americko iskustvo..... imas outsourcing kompanija u nasem regionu koliko hoces... |
|
|||
|
|||
![]()
A tako znači, nisam znao. Hvala najlepše!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Zanima me dali je problem pronaci posao za osobe bez ikakvog radnog iskustva,ili bolje da kazem,dali je veliki problem
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
I sta vi mislite da li treba da sacekam jos koju godinu pre nego sto se prijavim, da steknem neko radno iskustvo, ili je bolje da se prijavim vec ove godine?
|
|||
|
|||
![]()
I bas niko nema odgovor na moje pitanje?
|
|||
|
|||
![]()
Stvarno ne znam sta ocekujes? Ne moze ti niko reci sta ti tacno treba da radis. Ako hoces da studiras i voleo bih da studiras u americi, onda moras krenuti u tom pravcu da razmisljas. Ako zelis da dodjes u Ameriku da radis...onda kao mlad mozes nalaziti razne studentske poslove, za nesto ozbiljnije moras sam da se specijaliziras. Da sam na tvom mestu ja bih jos malo sacekao i u medjuvremenu se specijalizirao za neku konkretno struku. Ali to je ono sto bih ja uradio, ne znaci da je to pravi put.
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kupovina auta na kredit i građenje kreditne istorije | zvercica | Vodič za emigrante | 97 | 31.08.2021 23:46 |
Iseljenicka viza za porodicu da li je moguca bez rodbine,posla,braka u Americi | joga | Stare teme | 22 | 21.10.2012 18:10 |
Koju banku izabrati - za kupovinu auta, kreditne kartice, građenje kreditne istorije | dreamerns | Stare teme | 93 | 02.09.2010 05:11 |
Ograničenje zapošljavanja stranaca | zoran80 | Stare teme | 26 | 25.01.2010 14:31 |
![]() |