![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Social Security Number & Green Card » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ne znam na koji papir mislis.
Odes na njihov sajt na internetu i nadjes gdje ti je najbliza njihova kancelarija https://secure.ssa.gov/ICON/main.jsp Oni se bave raznim vrstama pomoci, ne samo brojevima, tako da je uvijek guzva |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Mi smo sletili u cetvrtak, a zahtjev smo podnijeli u ponedeljak.
Njima je svejedno kad ces da podneses zahtjev. To je u potpunosti do tebe. To je prostorija sa salterima i stolicama u sredini. Dodjes, uzmes broj na automatu prema razlogu koji si dosao (oni se bave gomilom stvari pa izaberes svoj razlog), sjednes i cekas dok te ne prozovu. Ako i pogrijesis - nije problem. Ako ne znas kako da koristis automat, zamolis cuvara ili nekog od sluzbenika da ti pomogne. Kad prozovu tvoj broj, odes do saltera, objasnis zasto si dosao, das im pasos i podatke koje te traze (o roditeljima i adresi na kojoj trenutno boravis), i odes kuci i cekas kovertu. To je to. Nista komplikovano i tesko |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hvala puno na korisnom savetu, svako dobro. ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tomislav1970, s obzirom da ti je US Lokacija Chicago, jel bi mogao da objasnis malo proceduru nakon sletanja na aerdorom? Zanima me dali Imigracioni paket trebam predati na pocetku, prilikom pasoske kontrole ili moram ici u poseban office kako bi to dostavio gde treba. ili sva ta uputsvta dobijes od sluzbenika na pocetku ? Hvala unapred |
|
|||
|
|||
![]()
Tony,
i ja sam sletila u Chicagu pa ti mogu reci: cim dodjes u redove za imigraciono (i prije) izvadi kovertu/e, bice tu sluzbenik koji ce te uputiti u pravilan red. Na prvoj kontroli ce ti ponisititi vizu (staviti pecat i upisati DV i A broj) i uputiti gdje dalje ici (zuta koverta je za imigraciju, pa znaju odmah gdje dalje da ides). Kad oni zavrse sa pairologijom, dobro sve procitaj (polako, uzmi si vremena) da vidis da nesto gdje ne fali, pa onda reci da je ok i potpisi ako sta treba (ne sjecam se). Ponesi sa sobom/vama za svaki slucaj jos po dvije slike (meni su trebale jer kad su otvorili kovertu slika nije bilo unutra???) da imas.
|
|||
|
|||
![]()
Potvrdjujem sve sto je mikiSA napisala.
Samo da dodam malo detalja: u avionu dobijes carinsku deklaraciju koju treba da popunis. Ide jedna za cijelu porodicu, bez obzira na broj clanova.To popunjavaju svi koji ulaze u SAD, bez obzira na pasos. Popuni je i ne plasi se nicega i nema potrebe da ista lazes. Kad izadjes iz aviona, ides do pokretne trake i uzmes svoje stvari. Sa svim svojim stvarima ides na pasosku kontrolu kod prvog policajca koji te i slika. Oznaceno je gdje treba da ides, a ima i sluzbenik koji ce te uputiti. Tada je to bilo na kraju prostorije. Nakon onog prvog granicnog policajca, ides na salter kod drugog koji je samo za imigrante. Prvi ce ti reci gdje da ides. Nije daleko. Tamo mu das papire koje ti je dao prvi policajac i sjednes da sacekas da on zavrsi papirologiju. Kad te zovne, uzme ti otiske prstiju na papiru i to je to. Odmah pored je carinski skener, stavis stvari na traku da pregledaju, a odmah iza njega su vrata nakon kojih si u SAD |
|
||||
|
||||
![]()
Kad izadjes iz aviona prvo je carina pa onda uzimas stvari, nema sanse da pokupis stvari sa trake dok ne zavrsis sve
![]()
01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx 21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky 28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky 13.09.2013. Zakazan intervju 13.11.2013. Obavljen lekarski pregled 21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen Od 12/13/2013 u USA |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Oduzimanje Green Card-a | takecare | Agencije za prijavu | 6 | 08.05.2017 14:42 |
Green Card - Sigurnost | Bazzoli | Vaša strana | 11 | 07.07.2015 05:01 |
Green Card za porodicu | Zorzy88 | Stare teme | 3 | 07.02.2011 19:43 |
Green Card and SSN | Smith6000 | Stare teme | 1 | 17.02.2010 09:14 |
![]() |