Nekoliko stvari, cisto neka moja razmisljanja:
To sto je neko ili nesto vecina, ne znaci da je normalno ili u redu. Da ne nabrajam sad sve primere, ali u jednom trenutku je vecina ljudi u Srbiji glasala za Milosevica pa svi znamo koliko je to bilo dobro. Vecina belaca u Americi je imala robove, pa to nije normalno. Ako vecina ljudi mlati svoje zene, da li to znaci da je premlacivanje zene normalno?
Homoseksualizam nije nikakva bolest, nego "uplaseni" ljudi vole tako da predstavljaju drugaciju seksualnu orjentaciju.
Ako je dete od roditelja istog pola "u opasnosti" da bude gay, onda mene interesuje kako je pobogu dete od para razlicitog pola postalo gay?
Ljudi koji protestuju na ulici protiv gay brakova su oni koji su resili da izadju na proteste - dosta nas nije, ali kad bude doslo vreme izacicemo, pa da vidimo onda ko je u vecini.
Ko god prica o usvajanju dece, a nije usvojen - bez imalo blama mogu da mu kazem da zacepi i ne lupa gluposti. Ja jesam bila usvojena i uvek bih izabrala gay roditelje a ne dom za nezbrinutu decu. Ja sam posetila nekoliko domova u Srbiji i pomagala koliko sam mogla jer imam licni interes u tome i to je tuga sta se tamo desava. Neki ljudi bi ocigledno ostavili decu u domovima i kod foster familija iz straha da deca na neki cudnovat nacin ne dobiju ovu opaku "homoseksualnu" bolest.
Gay parovi mogu da se odluce da imaju svoje dete i to je sasvim u redu - mogu i da usvoje dok su single i onda da stupe u brak. I sta cemo sad? Sta fali detetu od Perez Hilton (osim sto je tata najzad shvatio da ne zeli vise da bude bully)? Sta fali deci od Elton John-a? Sta fali deci od Ricky Martin?
Ko se poziva na religiju neka bude iskren prema sebi koliko postuje "pravila" u privatnom zivotu. Necu da komentarisem ko je koliko religiozan, ali nagledala sam se toliko laznjaka i gluposti, mnogima je religija postala "opravdanje" kad god nemaju neki drugi argument pri ruci. A u medjuvremenu: alkoholisanje, maltretiranje porodice, psovanje i Boga i oca i koje kakve druge stvari.
Na kraju krajeva, deca su ta koja menjaju pravila i bez obzira sta roditelji pricaju, deca ce napraviti sebi drustvo i merila onako kako oni misle da treba da bude. Na svu srecu - podmladak radi dobar posao za sada
Nisam ni ocekivala da tema nece da se "zakuva", molim sve clanove da ostanu pristojni - debata a ne vredjanje.