ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Los Angeles - gluma » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 16.10.2009, 07:56
Jack Jack je offline
Član

Datum prijave: 09.10.2009
US lokacija: San Diego, CA
YU lokacija: YU
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Žana Prikaz poruke
Sto bi rek'a moj crnogorac (pokazujuci na knjigu i komentarisuci moje "sjajno" znanje Druge kosmicke brzine): Nis' ti to, djevojko moja, ni vid'la a kamoli dodirnula Ovo sam ja sebi sama (a i jos nekima) odgovorila na postavljeno pitanje odozgo...

Gangs - sta ti je ovo? Spisak trazenih? Ajd' klikni na taj link pored (June 2009 statistics) - k'o sto i sam rece ko hoce da nadje i vidi...

U 80 odsto Los Angelesa ljudi slobodno setaju (jel' ti mozda na onom linku zapao za oko prefix South na spisku lokacija?)

Generalisanje o padu ekonomije necu da komentarisem, svi smo u istim da ne kazem cemu... ja se vise od gangova plasim ovih finih, obrazovanih sto utekose sa zivotnim ustedjevinama i penzionim fondovima... sljama ima svuda.

Kirije su priblizno iste u svim velikim gradovima. Cene kuca odredjuje trziste.

Niko nikada nije rekao da "zlatno vreme" moze da se vrati, valjda treba da koracamo u napred... ni Jugoslavija se vise vratiti nece iako pola moje familije stalno setno gleda u daljinu i to kaze, nece ni "zlatna" Kalifornija pa sto god da ljudi ocekuju. Ali - dok je sunca, paradajza, mandarina i jagoda nista se ne brini, nece propasti ova drzava. Nikad nije ni zivela od berze, filmova i kompjutera.
Btw - stigao tromesecni izvestaj od 401k pre neki dan Dobro je...

Plaze su ciste i sredjene, Okean kako gde...

Gore vatre na periferiji, pomalo se treska svaki dan ali davno se desio Northridge (da ne prizivam sad).

Iskreno ti zavidim na mestu gde sada zivis - i razumem tvoja poredjenja.
Ali opet iskreno - nemoj u Kaliforniju mada klima je to, zar ne? Nije lako sa suncane plaze otici na sneg i kisu... pa taman i da je kuca tamo koliko ono rece? 200k?

Z

p.s.
Jel' pod Hollywood i sve ko sa filma mislis na one mjuzikle sa sredine proslog veka u doba "zlatnog razvoja filma"? Davno Hollywood ne ulepsava - naprotiv. Cak sta vise ovaj CSI me prepada svaku noc...a o Fringe i da ne pricam. Filmovi isto tako... jedino ako sad ne optuzujes Proposal, Julia ili He's just not that into you da lazu narod. Znaci romanse i komedije - to i ovako sluzi za date sa devojkom, ostali zanrovi ne bas... uuuu a i What happens in Vegas nikako ne laze! Ma ni milimetar jedan
http://www.lapdonline.org/get_inform...asic_view/1396

Ako je ovo tebi malo, nije loše. Meni je puno
A kolko se sićan Arnie je prodava od state of cali stvari, jer je rupa u proračunu bila golema.

Tržište se malo previše zeznilo u odredđivanju cjene. Posebno u Kaliforniji.

I ti si uvjerena da je Yugoslavia bila zlatna? Zemlja koja je bila zaduzena do neba. Ekonomski krah Juge bi se dogodija svakako. To ča se živilo dobro neki period je umjetno, ka ča se i sad dogadja u Americi. Plaže u Americi se uglavnon dobro održavaju i to je za svaku pohvalu. Ocean ka ča ste i rekli negdi je dobar negdi je loš.

Ma ko more zaminit Dalmaciju, bura, ladno stalno. Sunce izadje ali ladnoca ubija.

A ča će kad je i film zapa u krizu pa se sitili malo prikazivat loše stvari. Znaci ostaje problen ilegalaca, velikih cijena nekretnina s obziron na middle class income.
Reply With Quote
Staro 16.10.2009, 08:28
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Hej - u redu je lepo ti rekoh nemoj da se selis u Kaliforniju, ja te podrzavam u tome.

Btw, odakle ti iskopa ovo

Citat:
I ti si uvjerena da je Yugoslavia bila zlatna?
?

Koliko ja vidim, napisah

Citat:
iako pola moje familije stalno setno...
Nesto se ne razumemo kako treba meni je 200 gang related ubistava (uglavnom medjusobni obracuni) godisnje na 4 miliona ljudi zaista u granicama prihvatljivog (btw rekoh ti da odes na onaj link gde ti kazu da je broj gang related ubistava manji 44 odsto u odnosu na isti mesec prosle godine, ali izgleda ti to ne ide u prilog); ti gazis po tome k'o da je pobijeno hiljade ljudi dok ide na posao (a ono vecina od toga dileri drogom koji cine 0.005 odsto ukupnog broja stanovnistva ne racunajuci ilegalce).

Ja toliko jer nekako ne zelim da ti menjam misljenje o CA niti da te ometam u ispunjavanju cilja - pogotovo ako ti je cilj da se ne selis u CA. Drugo - svi znamo sta se dogadja sa ekonomijom, tako da izmisljanje tople vode i prepricavanje novinskih naslova (koje btw niko ovde i ne spori) nama koji zivimo ovde je totalno nepotrebno. To sto je gubernator prodao visak u vreme krize mi je mnogo draze nego kad cujem na sta predsednici vlada u balkanskim zemljama trose pare... sigurno njegova "prodaja iz garaze" nece da me baci u bedak sto sam otisla iz "domovine"... tebi zelim srecu - izmedju ostalog i u istrazivanju svih negativnih strana drage nam Kalifornije Zana Out!
Reply With Quote
Staro 16.10.2009, 10:24
tamacharly tamacharly je offline
Drug član

Datum prijave: 27.05.2009
Nepromenjeno

zato je kod nas u hrvatskoj super. dekan puckog veleucilista pronevjeri silan novac i dobije otpremninu 2mil kuna i 6 mjeseci platu 35k kuna, dok se jadan nesnade. a on je sitna riba.a kolike pljacke i ubojstva po zagrebu to je isto horor i to u svim dijelivima grada nema otmjenih. djeca od 11 pocinju pusiti i opijati se ,sa 12 vec trava se pusi a nikoga nije briga.
i samo nemoj da me vucete za jezik jer volim ja ovaj nas balkan i nije mi lako otici ali idem pjevajuci ma kako tamo prosla. bila sam ja vec vise puta u usa privatno i poslovno nekih 6mj. i nije to ono sto nama prikazuju u filmu jos je i bolje jer mi dobijemo samo najgore filmove (na TV).
ali molim lijepo ko voli da ide nek ide ko ne nek ostane svakom pravo izbora samo oni koji neidu niti to zele neznam sta traze na ovom forumu.
Staro 16.10.2009, 12:46
Sloba_Kg Sloba_Kg je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.11.2008
US lokacija: Atlanta, GA
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Žana Prikaz poruke
Ali - dok je sunca, paradajza, mandarina i jagoda nista se ne brini, nece propasti ova drzava.
E ta ti je 100 % na mestu.
17.6.2008 - poslao kovertu u KCC
1.12.2008 - stigla druga koverta
15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA
U Atlanti od 13.maja 2009.
Reply With Quote
Staro 17.10.2009, 02:35
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Jack Prikaz poruke

ako se buden tija prijavit svakako cu potražit pomoć odi jer vidin da je forun izvrstan za cilu ovu regiju.
Zaboravih da se zahvalim ako treba pomoc, javi.

Inace bez obizra na razlicit POV - super nam je argumentovanje bas onako lepo, kako treba (bez podizanja tenzije)
Reply With Quote
Staro 19.10.2009, 08:26
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

Na stranu tematika i neslaganje sa stavovima (jer, sto rece Tamacharly, tek je na Balkanu kriminal u punom cvatu), moram da priznam da sam uzivao citajuci Jack- ove postove. Od poslednje reprize "Naseg malog mista" je proslo podosta vremena, a u ovim krajevima nemam bas cesto priliku da slusam/citam dalmatinski govor koji mi je jako simpatican i melodican.
Sjor Jack, tija bi se zahvaliti i kad vrime dozvoli postaj nam jos, makar kako je u zemji maslina i stina

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
Reply With Quote
Staro 19.10.2009, 08:57
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreadnot Prikaz poruke
Na stranu tematika i neslaganje sa stavovima (jer, sto rece Tamacharly, tek je na Balkanu kriminal u punom cvatu), moram da priznam da sam uzivao citajuci Jack- ove postove. Od poslednje reprize "Naseg malog mista" je proslo podosta vremena, a u ovim krajevima nemam bas cesto priliku da slusam/citam dalmatinski govor koji mi je jako simpatican i melodican.
Sjor Jack, tija bi se zahvaliti i kad vrime dozvoli postaj nam jos, makar kako je u zemji maslina i stina
Potpisujem
Reply With Quote
Staro 19.10.2009, 19:14
wrath:of:the:lich:king's Avatar
wrath:of:the:lich:king wrath:of:the:lich:king je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.11.2008
US lokacija: Ohio
YU lokacija: Vojvodina
Nepromenjeno

Dreadnot, meni takodje prijalo da citam podseca me na moju rodbinu i divno more...
P.S. Kod nas ovih dana nula, brrrr.
Staro 20.10.2009, 11:32
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

I kod nas udarila neka zimuljica, kisha, odvratno... mada najavljuju poboljsanje od sutra... sa 6 skacemo na 19 stepeni... a virusi samo sto nisu krenuli da haraju...

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
Reply With Quote
Staro 20.10.2009, 16:23
steficacvek's Avatar
steficacvek steficacvek je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 19.05.2008
US lokacija: Phoenix, Az
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Uh ... da vam posaljem malo sunca, ovdje nikako da padne ispod 35 stepeni ...
23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC
28.5.2008. Koverta stigla u KCC
13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled
The Day - 20.3.2009.
Visa granted

In US since May 26, 2009!
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja