![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Vožnja kamiona u Americi - Trucking in USA » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Postovanje svima, nov sam na ovom forumu, gde sam procitao postove pojedinaca sa kamiona, pa mi bas zagolicalo mastu da se javim.
Svakako necu biti deo ekipe koja hvali taj posao, vec jedan od onih sa neprijatnim pitanjima i kontra argumentima, mada koji ce detaljno pomoci ljudima, koji nikad nisu videli Ameriku i taj posao da procene da li je to za njih ![]() Ameriku odlicno poznajem, prosao sam svako selo sto bi se reklo kamionom. Nadam se da vam nece biti dosadno uz mene. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Nisu svi ljudi isti, ne prihvataju svi svaki posao isto, pa je i normalno da ima i ovakvih i onakvih misljenja :-)
Ja bih voleo da cujem tvoje kontra argumente i tvoja iskustva sa kamionom... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Svakako, generalno ja nisam od onih iz mase sto klimaju glavom i tapsu ![]() Uglavnom se prica o kamionu u USA pokusava predstaviti kroz senzacionalizam i idealizam, pomesan sa Balkanskim mentalitetom, iako prica ima i drugu stranu, koju ne vidim da spominju. Mislim da je potrebna ozbiljnija rasprava o kamionu, umesto klasicnih hvaljenja o ciframa i slicno. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
@alex777200
Ja bih voleo da cujem neke tvoja konkretna misljenja, za i protiv, a ne ovako generalizovano. Spomeni tu drugu stranu o kojoj niko ne pise. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Дакле, шта је лепо у овом послу? Па, рецимо зарада, али са обзиром како се зарађује, то баш и није нека цифра (мислим на плату возача а не зараду овнера)... не кажем да је мала, али се ту сваки цент заради... и ево, може да се каже да је лепо што видиш нешто од Америке, али то је из кабине камиона и то је то... од неког мало бољег упознавања Америке нема баш много тога и није тако лако изводљиво... И по мени, то би било све на плус страни... а на оној другој, о којој као нико не пише је све остало... дакле, живиш у камиону, и у њему си 24 часа дневно, од којих возиш најмање 14... и тако отприлике неких 12 од 14 или 19 од 21 дана (зависи да ли се враћаш на две или три недеље кући, али да би се зарадиле те велике цифре у камиону о којима се прича, најчешће се остаје по 3 недеље на путу). Даље, било какву грешку и штету да направи, возач сам плаћа, мислим на свој deductabile који је најмање $1.000...и иде му на рекорд код осигурања. Полиција те зауставља и пише казне, па онда плаћај адвокате да ти рекорд остане чист, а све то наравно кошта..., а ако ти логбук није добар... тешко теби... казне те и на ваги, казни те и фирма за коју радиш... и онда су те цифре које се спомињу као велика зарада много мање... а ако хоћеш да зарађујеш у камиону мораш да петљаш са логбуком, док су још увек папирни, а када крену електронски, то ће бити друга прича... Ако си те среће да имаш неког ненормалног газду, тераће те да возиш до бесвести, без обзира колико си пре тога возио и да ли ти се спава или не... мада, свако паметан не треба на то да пристане... Оver the road није за породичне људе... за њих је више нека локална варијанта, али ту су мање цифре... и ту се ради 13-14 сати дневно, па ако је далеко јарда, некима се не исплати да се враћају кући, већ долазе тек у петак и кући су за викенд... Има разних варијанти са камионима, али ове су најчешће... и није камион за свакога... као што неко већ написа, социјални живот камионџија се своди на телефонирање... исхрана углавном на трак стоповима по већим ценама... Већина возача гледа да побегне из камиона, па или купи свој камион који неко други да му вози, или иду у диспечере... или купе камион и сами га возе, али то је већ друга прича... другачија је зарада али су и другачије обавезе... У камиону је добро што увек има посла, па коме треба може да ради неко време и заради одређене паре... Ја тренутно не размишљам о камиону, али сам био упоран да узмем CDL и да у сваком моменту могу да уђем у камион ако морам...а ако не морам, онда хвала, али НЕ хвала... а камион ме чека и неће нигде побећи. Паре се могу зарадити и на неки други начин...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Oni obecavaju kule i gradove ali istina je u tome da lutrija za zelenu kartu i izbeglicki komesarijati sluze za dovodjenje jeftine radne snage u SAD.
Dobro placeni poslovi su vecinom nedostupni za emigrante iz bilo koje zemlje. Kamion jeste dobar nacin da se zaradi vise para. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Nadam se da ovaj rancheros nije sa nasih prostora. "sorry" zvuci sa naglaskom, lici na stranca.
Watch "Driver In Semi-Truck Leads Police On Chase" on YouTube https://youtu.be/2WT1CTZfxss http://www.nbcsandiego.com/news/loca...01293561.html# Last edited by reg; 27.04.2015 at 19:28. |
![]() |
Tags |
voznja kamiona u americi, šleper amerika |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Vozac kamiona zelena karta | nebojsagm | Vaša strana | 11 | 02.08.2012 11:14 |
![]() |