ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Vožnja kamiona u Americi - Trucking in USA » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 26.04.2015, 04:25
alex777200 alex777200 je offline
Član

Datum prijave: 26.04.2015
Nepromenjeno .....

Postovanje svima, nov sam na ovom forumu, gde sam procitao postove pojedinaca sa kamiona, pa mi bas zagolicalo mastu da se javim.
Svakako necu biti deo ekipe koja hvali taj posao, vec jedan od onih sa neprijatnim pitanjima i kontra argumentima, mada koji ce detaljno pomoci ljudima, koji nikad nisu videli Ameriku i taj posao da procene da li je to za njih

Ameriku odlicno poznajem, prosao sam svako selo sto bi se reklo kamionom.

Nadam se da vam nece biti dosadno uz mene.

Reply With Quote
Staro 26.04.2015, 08:10
Isend's Avatar
Isend Isend je offline
Drug član

Datum prijave: 18.04.2015
US lokacija: zelja: SF Bay Area
YU lokacija: Nis
Nepromenjeno

Nisu svi ljudi isti, ne prihvataju svi svaki posao isto, pa je i normalno da ima i ovakvih i onakvih misljenja :-)

Ja bih voleo da cujem tvoje kontra argumente i tvoja iskustva sa kamionom...
Reply With Quote
Staro 26.04.2015, 14:40
alex777200 alex777200 je offline
Član

Datum prijave: 26.04.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Isend Prikaz poruke
Nisu svi ljudi isti, ne prihvataju svi svaki posao isto, pa je i normalno da ima i ovakvih i onakvih misljenja :-)

Ja bih voleo da cujem tvoje kontra argumente i tvoja iskustva sa kamionom...

Svakako, generalno ja nisam od onih iz mase sto klimaju glavom i tapsu , drzim do svojih principa i ponosa.

Uglavnom se prica o kamionu u USA pokusava predstaviti kroz senzacionalizam i idealizam, pomesan sa Balkanskim mentalitetom, iako prica ima i drugu stranu, koju ne vidim da spominju.

Mislim da je potrebna ozbiljnija rasprava o kamionu, umesto klasicnih hvaljenja o ciframa i slicno.

Reply With Quote
Staro 26.04.2015, 16:58
Srećko's Avatar
Srećko Srećko je offline
Član

Datum prijave: 08.10.2014
US lokacija: San Diego <3
YU lokacija: Niš
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik alex777200 Prikaz poruke
Svakako, generalno ja nisam od onih iz mase sto klimaju glavom i tapsu , drzim do svojih principa i ponosa.

Uglavnom se prica o kamionu u USA pokusava predstaviti kroz senzacionalizam i idealizam, pomesan sa Balkanskim mentalitetom, iako prica ima i drugu stranu, koju ne vidim da spominju.

Mislim da je potrebna ozbiljnija rasprava o kamionu, umesto klasicnih hvaljenja o ciframa i slicno.

Evo ja bih na primer tražio posao u struci i uporedo polagao za kamion koji bih vozio u slučaju da se nalaženje posla u struci izjalovi pa me interesuje koje su to još negativne strane ovog posla koje nisu već navedene u ovoj temi? Unapred hvala!
Staro 26.04.2015, 19:02
Isend's Avatar
Isend Isend je offline
Drug član

Datum prijave: 18.04.2015
US lokacija: zelja: SF Bay Area
YU lokacija: Nis
Nepromenjeno

@alex777200

Ja bih voleo da cujem neke tvoja konkretna misljenja, za i protiv, a ne ovako generalizovano. Spomeni tu drugu stranu o kojoj niko ne pise.
Reply With Quote
Staro 27.04.2015, 11:48
Bockyman's Avatar
Bockyman Bockyman je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.10.2009
US lokacija: Палатајн, Илиноис (Palatine, IL)
YU lokacija: Лесковац
Pošalji Skype™ poruku korisniku Bockyman
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Isend Prikaz poruke
@alex777200

Ja bih voleo da cujem neke tvoja konkretna misljenja, za i protiv, a ne ovako generalizovano. Spomeni tu drugu stranu o kojoj niko ne pise.
Ја нисам много возио камион, али добро знам како све то изгледа... Друга страна, или боље речено прва страна овог посла је пасји живот... али мислим да су већ таква мишљења изношена у овој теми и да то није ништа ново...

Дакле, шта је лепо у овом послу? Па, рецимо зарада, али са обзиром како се зарађује, то баш и није нека цифра (мислим на плату возача а не зараду овнера)... не кажем да је мала, али се ту сваки цент заради... и ево, може да се каже да је лепо што видиш нешто од Америке, али то је из кабине камиона и то је то... од неког мало бољег упознавања Америке нема баш много тога и није тако лако изводљиво...

И по мени, то би било све на плус страни... а на оној другој, о којој као нико не пише је све остало... дакле, живиш у камиону, и у њему си 24 часа дневно, од којих возиш најмање 14... и тако отприлике неких 12 од 14 или 19 од 21 дана (зависи да ли се враћаш на две или три недеље кући, али да би се зарадиле те велике цифре у камиону о којима се прича, најчешће се остаје по 3 недеље на путу).
Даље, било какву грешку и штету да направи, возач сам плаћа, мислим на свој deductabile који је најмање $1.000...и иде му на рекорд код осигурања. Полиција те зауставља и пише казне, па онда плаћај адвокате да ти рекорд остане чист, а све то наравно кошта..., а ако ти логбук није добар... тешко теби... казне те и на ваги, казни те и фирма за коју радиш... и онда су те цифре које се спомињу као велика зарада много мање... а ако хоћеш да зарађујеш у камиону мораш да петљаш са логбуком, док су још увек папирни, а када крену електронски, то ће бити друга прича...
Ако си те среће да имаш неког ненормалног газду, тераће те да возиш до бесвести, без обзира колико си пре тога возио и да ли ти се спава или не... мада, свако паметан не треба на то да пристане...
Оver the road није за породичне људе... за њих је више нека локална варијанта, али ту су мање цифре... и ту се ради 13-14 сати дневно, па ако је далеко јарда, некима се не исплати да се враћају кући, већ долазе тек у петак и кући су за викенд...

Има разних варијанти са камионима, али ове су најчешће... и није камион за свакога... као што неко већ написа, социјални живот камионџија се своди на телефонирање... исхрана углавном на трак стоповима по већим ценама...

Већина возача гледа да побегне из камиона, па или купи свој камион који неко други да му вози, или иду у диспечере... или купе камион и сами га возе, али то је већ друга прича... другачија је зарада али су и другачије обавезе...

У камиону је добро што увек има посла, па коме треба може да ради неко време и заради одређене паре... Ја тренутно не размишљам о камиону, али сам био упоран да узмем CDL и да у сваком моменту могу да уђем у камион ако морам...а ако не морам, онда хвала, али НЕ хвала... а камион ме чека и неће нигде побећи. Паре се могу зарадити и на неки други начин...
Staro 27.04.2015, 16:14
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik alex777200 Prikaz poruke

Procitaj ovu temu od pocetka pa ces videti da smo itekako spominjali i dobre i lose strane ovog biznisa.
Staro 27.04.2015, 18:32
reg reg je offline
Drug član

Datum prijave: 08.02.2015
Nepromenjeno

Oni obecavaju kule i gradove ali istina je u tome da lutrija za zelenu kartu i izbeglicki komesarijati sluze za dovodjenje jeftine radne snage u SAD.

Dobro placeni poslovi su vecinom nedostupni za emigrante iz bilo koje zemlje.
Kamion jeste dobar nacin da se zaradi vise para.
Reply With Quote
Staro 27.04.2015, 19:02
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik reg Prikaz poruke
Oni obecavaju kule i gradove ali istina je u tome da lutrija za zelenu kartu i izbeglicki komesarijati sluze za dovodjenje jeftine radne snage u SAD.

Dobro placeni poslovi su vecinom nedostupni za emigrante iz bilo koje zemlje.
Kamion jeste dobar nacin da se zaradi vise para.
Upravo tako. Do boljih pozicija ima da se "krvari" žešće...
Staro 27.04.2015, 19:16
reg reg je offline
Drug član

Datum prijave: 08.02.2015
Nepromenjeno

Nadam se da ovaj rancheros nije sa nasih prostora. "sorry" zvuci sa naglaskom, lici na stranca.

Watch "Driver In Semi-Truck Leads Police On Chase" on YouTube
https://youtu.be/2WT1CTZfxss

http://www.nbcsandiego.com/news/loca...01293561.html#

Last edited by reg; 27.04.2015 at 19:28.
Reply With Quote
Odgovori

Tags
voznja kamiona u americi, šleper amerika

Pravila pisanja