![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Vozačka dozvola - Driver's License » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Nemam nasu vozacku, ovde mi nije bila neophodna i nisam se odlucio da polazem.
Prvenstveno se raspitujem za prevozno sredstvo za najneophodnije kretanje do posla i nazad... ili do najblize metro stanice i sl... sto ne bi prelazilo 10 tak milja npr... vremenom bih gledao da polozim voznju, ali bi u pocetnom periodu verovatno ovako morao, pa se raspitujem da li je to izvodivo uopste... kad je toplo vreme pretpostavljam da jeste, ali kad je hladno (sneg zimi) pitam se, ali pretpostavljam da moze, jer se kolovoz pretpostavljam cisti od snega ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Moj se muz danas javio u dmv ili secretary of state ne znam gde tocno jer ceka dozvolu da mu stigne vise od 15 dana I rekli su mu da treba da ceka jos mjesec dana LUDILO!!!!!
|
|||
|
|||
![]()
Da mesec dana a mozda i vise ocekujte. Ja sam cekao cini mi se 3 nedelje
|
|
|||
|
|||
![]()
Na sajtu naseg Srpskog ministarstva sam procitao da sada nasa Srpska nova vozacka dozvola plasticna vaze u Americi do godinu dana od ulaska u Ameriku. Prosle godine sam bio u Americi tacnije na Aljasci radio sezonski i nisam vozio sa nasom dozvolom, a ne bih se cimao oko polaganja za Americku dozvolu jer mi ne treba i nemam vremena za polaganje... Molio bih da mi neko ko je sada u Americi kaze da li su ove informacije tacne vezane za nasu dozvolu posto na leto ponovo dolazim na sezonski rad na Alasci ,a potom sam planirao po zavrsetku radne sezone da mesec dana rentiram auto ili kombi jer bih mogao spavati u kombiju i smanjiti troskove hotela i obilazim Ameriku. Da li je ova informacija tacna da to mogu sa nasom dozvolom rentirati vozilo i voziti tu posto nisam upravljao vozilom u Americi kada sam bio prosle godine...
|
|
|||
|
|||
![]()
90 dana moze da se vozi, ali s obz da je ovde manje vise sve debilno tako moze i policajac da ti kaze za dozvolu da ti ne vazi a posle 100m drugi pandur moze da kaze da je ok, tako da nek ti je bog u pomoci
|
|
|||
|
|||
![]()
Prelistah ceo forum
Ali ne mogu da nadjem odgovor na pitanje. Kojom vizom se moze polagati za kamion u USA?Cuo sam svasta, te menjan zakon u Ilinoisu da niko nece moci da polaze za CDL ukoliko nema zeleni karton ili socijalni broj? Hteo sam da sam finansiram svoj odlazak u USA posto vidim da mnogi nude raznorazne poslove za voznju kamiona tamo.Sve nekako izgleda odlicno ali papiri su problem.Moj brat ide na Aljasku vec cetvrti put.Drugi put kad je isao dobio je socijalni broj i ID pa sam ja kontao ako odem preko Work and Travel vize da li bih mozda mogao da dobijem socijalni broj?Takodje, nisam student niti sam prijavljen negde za stalno da bih mogao da odem.Sada samo ispitujem stanje i da li uopste vredi truda i da li postoji sansa? Ok znam za zenidbu.Interesuje me konretno : Moze li se polagati za CDL sa J1 ili H2B vizom? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sto se tice poslova koji studenti mogu da obavljaju, tu postoji ogranicenje, a jedna od njih je da ne mogu voziti kamione. Studenti rade u oblasti turizma. Takodje, ovog ljeta je promijenjen zakon na federalnom nivou i studenti sa J1 vizom ne mogu dobiti vozacku dozvolu na 5 godina, jedino ako u nekoj poslovnici nisu upoznati sa tim. Ranije su studenti mogli dobiti vozacku dozvolu u 5 drzava, medju kojima je bio Masacustes i Aljaska. SSN koji se dobija uz J1 vizu je sa ogranicenjem i mozete ga koristiti samo u vremenu trajanja radnog dijela J1 vize. Za ovu drugu vizu, nisam upucena. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Steta, bas sam zeleo da odem u USA i radim nesto poput trucking-a.Znao sam da su ranije isli ali ja sam tad imao dobar posao i nisam morao da napustam iako mi je i tada bila velika zelja da vozim kamione po Americi.To bi mi bio kao neki ostvaren san..Inace volim da vozim, uzivam u tome i uzput je lepo placeno.Steta zaista, mozda probam zelenu lutriju i skoro sam tek cuo za to kad vidim, istekla prijava vec nedelju dana.Bolje da nisam ni vido ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Međunarodna vozačka dozvola Srbije u SAD | Tomislav1970 | Vodič za emigrante | 19 | 14.03.2015 16:32 |
Profesionalni vozači | aZZo | Stare teme | 11 | 11.03.2012 11:09 |
Razvod i Imigracija - da li je potrebna dozvola drugog roditelja? | milenaa | Stare teme | 19 | 27.11.2009 10:08 |
Ja, vozač | srdjevic | Lutrija (zelena, ne Srbije) | 0 | 27.06.2005 21:12 |
![]() |