![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Vozačka dozvola - Driver's License » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() U kojoj drzavi si polagao testove? |
|
||||
|
||||
![]()
U pitanju je New Jersey. Cuo sam da je i u New York-u ista prica, osim sto kod njih mora da se prodje neki obavezni cas od 5 sati gledanja nekih video materijala.
|
|
|||
|
|||
![]()
Super i mi cemo tamo polagati. Znaci dao si obicnu nasu plasticnu vozacku dozvolu? Nikakvu medjunarodnu?
|
|
||||
|
||||
![]()
Da, pokazes im srpsku dozvolu (ovu "novu" na plasticnoj kartici) uz ostale papire koje traze i samo polazes testove, sve sam zavrsio za pola sata (eye exam na licu mesta kao i slikanje i odmah ti daju dozvolu).
|
|
||||
|
||||
![]()
Kakva je situacija sa nama koji nikako nismo polagali?
![]() ![]() ![]() Ja nisamo polagala vozacki do danasnjeg dana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A imam neke nase testove za polaganje ( za ovde ),al za tamo pretpostavljam da nije isto.
Prva Prijava za DV 2017 - Nista Druga Prijava 30.Oktobar 2016 2.May.2017 -Selected ![]() Case Number : 2018EU000091** DS 260 poslat 30 Maja 2017. Lekarski pregled : 01.02.2018. Interview : 07.02.2018. (odlozen za Mart) My Greeeeen Day : 12.Mart 2018. ![]() Viza u Pasosu : 16.Mart 2018. ![]() Landed in Boston 26.06.2018. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Mislim da je u svakom stejtu malo drugacije. U New Jersey-u ucis i polazes testove, onda cekas 3 meseca da "vezbas" voznju i onda polazes voznju. Na vozacki dolazis sa kolima, ili svojim ili iznajmljenim/pozajmljenim ali mora tvoje ime da bude na polisi osiguranja. Polazes i vadis dozvolu istog dana. Vozacka je "probna" na godinu dana i nemas ogranicenja ako imas vise od 21. godinu.
Da bi mogla da polazes testove, voznju ili dobijes dozvolu moras da pokazes 6-Point ID, nisam siguran za dokumentaciju na drugim mestima. Najbolje je da odes na sajt DMV (negde se zove i MVC) za stejt koji te zanima i tamo pronadjes sve informacije. Obicno knjiga za ucenje moze da se skine sa tog sajta. Imas i sajtove koji ti pomazu u vezbanju, neki se placaju neki ne. Uglavnom je mnogo slicno sa Srbijom, ako si to ucila proveri sa nekim razliku i to je to. Mozes da nadjes instruktora i on ce ti objasniti sve a nekad mozes i njegov auto da iznajmis za polaganje jer su ucenici pokriveni polisom (to placas posebno). |
|
|||
|
|||
![]()
U nekim drzavama (uglavnom gde ima dosta turista) se slobodno moze registrovati automobil na srpsku dozvolu i pasos, ukoliko ste platiti osiguranje. Takodje se isti moze i voziti uz pomoc istih isprava. Verujem da ce svi voziti po propisima dok jos ne dobiju US dozvolu, a ukoliko vas policija i zaustavi, mada je to prilicno neverovatno ukoliko vozite po propisima, pokazacete mu karticu osiguranja, registraciju, srpsku vozacku i eventualno pasos. Kako on moze pri redovnoj kontroli da zna da li ste turista ili useljenik?
Takodje, oni koji nisu polagali vozacki bi mogli da budu u potpuno istoj situaciji kao i oni koji imaju srpsku dozvolu - treba da poloze testove i voznju. U nekim drzavama nije moguce polagati vozacki sa rentiranim automobilom, tako da je skroz logican redosled da kupite svoj (ili vas neko doda na osiguranje na svom automobilu), registrujete ga sa srpskom dozvolom, malo ga vozite i na njemu polozite ispit. Naravno, u drugoj ste "pravnoj" situaciji ukoliko se selite iz US drzave u US drzavu. Dakle, procitajte detaljno DMV sajt od drzave u kojoj ste namerili da zapocnete vozacku karijeru - uglavnom su svi odgovori tamo, cak se u nekom obliku mogu pojaviti i na pismenom delu testa. Last edited by slucajni_prolaznik; 11.04.2018 at 03:33. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
Prva Prijava za DV 2017 - Nista Druga Prijava 30.Oktobar 2016 2.May.2017 -Selected ![]() Case Number : 2018EU000091** DS 260 poslat 30 Maja 2017. Lekarski pregled : 01.02.2018. Interview : 07.02.2018. (odlozen za Mart) My Greeeeen Day : 12.Mart 2018. ![]() Viza u Pasosu : 16.Mart 2018. ![]() Landed in Boston 26.06.2018. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Koliko ja znam mozes da polazes samo u stejtu u kome imas prebivaliste, tj. dokaz da tu zivis. Ako se preselis u drugi stejt mozes da "prebacis" i dozvolu, tj. duzna si da to uradis u roku od 10 dana. Cuo sam da negde cak i traze da dodatno polazes testove u slucaju prebacivanja, ali ne znam za koji je to stejt.
|
|
|||
|
|||
![]()
Meni su trazili 'kao za otvaranje racuna u banci': dokaze gde zivim (pisma sa racunima iz banke, racune za telefon...), SSN i GC.
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Međunarodna vozačka dozvola Srbije u SAD | Tomislav1970 | Vodič za emigrante | 19 | 14.03.2015 16:32 |
Profesionalni vozači | aZZo | Stare teme | 11 | 11.03.2012 11:09 |
Razvod i Imigracija - da li je potrebna dozvola drugog roditelja? | milenaa | Stare teme | 19 | 27.11.2009 10:08 |
Ja, vozač | srdjevic | Lutrija (zelena, ne Srbije) | 0 | 27.06.2005 21:12 |
![]() |