ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Mobilna Telefonija, Internet i Kablovski Provajderi » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 04.07.2012, 02:22
vrhunski vrhunski je offline
Proteran

Datum prijave: 17.06.2010
US lokacija: San Jose, CA
YU lokacija: Belgrade, Serbia
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan Prikaz poruke
Kao sto rece dejancic (moj stari drugar) Simple Mobile je trenutno najpovoljnija varijanta otkako je H2O ukinuo poruke ka Srbiji. Simple koristi resurse T-mobile mreze (Simple je T-mobile-ov MVNO), odlicno funkcionise po gradovima i glavnim putevima, ali za razliku od T-mobile korisnika nema opciju nacionalnog roaminga (sto je potrebno u principu samo ako vozite kamion).

Kad pomenusmo kamion, za truckere je od mnostva ovih jeftinijih MVNO varijanti (Mobile Virtual Network Operator) najbolji PagePlus Cellular koji koristi resurse Verizon mreze (koji je ima najbolju pokrivenost u USA) koji za $39.95 nudi unlimited talk&text, a za $55 unlimited talk, text i 2GB data. Mana Page Plus Cellular-a - ne idu poruke ka Srbiji.

Ja recimo, imama dva telefona, jedan je na PagePlus, a drugi na Simple Mobile :-D

T-Mobile Family paket 75$ mesecno. (za mene i zenu) dakle za dva broja 75$ mesecno Data/talk/text sve unlimited.
A Srbiju preko skypea naravno. Mada postoji i bolje resenje zove se FEMTO CELL. Dakle sam sam dizajnirao i sastavio svoju Femto Cell koja radi za Telenor.

To otprilike izgleda ovako uredjaj (koji se zove Femto Cell) postavis u stanu u US povezes na internet i on ti glumi "baznu stanicu" Telenora. Uzmes telefon i searchujes mrezu i on pronadje Telenor. nakacis se i telefon kao da je u Srbiji nema razlike tj nije u romingu. Tako da sam na svom 063 broju dostupan u US-u u svom stanu
Reply With Quote
Staro 04.07.2012, 15:03
wolf wolf je offline
Drug član

Datum prijave: 18.12.2009
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Da li neko zna koji operateri u Americi mogu da se koriste za Srpske telefone? Dakle problem je sledeci, imam telefon koji je kupljen u Srbiji i ne radi mi internet, tacnije koristi mi 2g internet (a placam 3g) u pitanju je t-mobile mreza. U at&t traze mi $ 100 mesecno za unlimited call i mess. i data protok. Da li neko zna koji operater u americi koristi evropsku frekvenciju osim AT&T.
Hvala unapred.
Reply With Quote
Staro 04.07.2012, 15:35
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik wolf Prikaz poruke
Da li neko zna koji operateri u Americi mogu da se koriste za Srpske telefone? Dakle problem je sledeci, imam telefon koji je kupljen u Srbiji i ne radi mi internet, tacnije koristi mi 2g internet (a placam 3g) u pitanju je t-mobile mreza. U at&t traze mi $ 100 mesecno za unlimited call i mess. i data protok. Da li neko zna koji operater u americi koristi evropsku frekvenciju osim AT&T.
Hvala unapred.
Koliko ja znam samo AT&T. U velikim gradovima si OK jer imaju i 2G mrezu (Chicago), cim krenes malo dalje od tog veceg grada, gubis je skroz... Vecina mobitela iz Evrope ovdje nece raditi, nisu na istoj frekvenciji i nemaju 3G.... Sretno.

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Reply With Quote
Staro 06.07.2012, 10:00
vrhunski vrhunski je offline
Proteran

Datum prijave: 17.06.2010
US lokacija: San Jose, CA
YU lokacija: Belgrade, Serbia
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik wolf Prikaz poruke
Hvala unapred.
Samo T-Mobile i ATT su MAJOR "cell phone" operatori a ostalo su CDMA/WiMAX.
Imas neke manje lokalne GSM operatore pogledaj listu ovde
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...vice_providers

Postoje samo telefoni koji se prodaju na Srpskom trzistu. Ti telefoni treba da imaju podrzan quad band da bi mogli da ti rade u US.
Dakle operateri u US podrzavaju samo svoja dva opsega ali je zato potrebno da telefon podrzava sva cetiri opsega da bi mogao da radi i u EU i u US.
Takvi telefoni se zovu quad band. Imas sajt GSMArena.com gde mozes da proveris da li tvoj telefon podrzava quadband.
za 2G GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
za 3G HSDPA 850 / 900 / 1700 / 1900 / 2100

Sto se tice WiMAX telefona kod njih je WiMAX na 2.5 GHz a u Srbiji je na 3.5 GHz (i u celoj Evropi je na 3.5 GHz) tako da ni jedan WiMAX telefon nece raditi u US iz EU i obrnuto.
CDMA su telefoni kod mreze kao sto je Sprint/Mobi PCS gde nemas ni mogucnost da ubacis SIM karticu vec se tu autorizujes sa username/password. Nas CDMA u Srbiji nudi samo Orion i to je
razlicita vrsta CDMA od US CDMA verzije tako da ni ti telefoni nece biti kompatibilni.

Dakle GSM operatori treba da ti daju SIM karticu
WiMAX ne
CDMA ne

Kod svakoga od njih ces dobiti US broj telefona bez obzira na vrstu pristupa.

Last edited by vrhunski; 06.07.2012 at 10:15.
Reply With Quote
Staro 24.07.2012, 04:44
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Ja sam pre mesec dana za oko 100 baksova u Walmartu kupila neki ATT prepaid (go phone) sa Android sistemom, ima GPS i radi ok. klikni. Imate opciju da vam to posalju na bilo koju adresu ako vam se ne ide u te zabiti gde su obicno ovakve prodavnice a mozda vam dodje dobro na pocetku za prvu pomoc. Dobar je ovaj Lattitude, nadjes stvari na osnovu svoje lokacije (ja sam tek sad nabavila smartphone pa sam odusevljena ko kuce u liftu garant u Srbiji svi drmaju te sajber telefone odavno).

Imam vec ATT broj i placam postpaid i ne bi bas da uzimam nove dvogodisnje ugovore, tako da sam samo stavila svoju karticu u ovaj. Koliko ja primecujem mreza nije idealna, kad putujes svako malo se gube i telefonski signali a kamoli internet ako si van naselja, pogotovu u nekim brdima. Ali sljaka.
Reply With Quote
Staro 14.09.2012, 07:30
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno Voyager Mobile

Evo trenutno najpovoljnijeg unlimited talk&text paketa - $19 mesecno + porez (negde oko $25 sa porezom).

http://www.voyagermobile.com/plans/

Prednost:
- Prepaid bez ikakve provere kreditnog biroa
- Koriste Sprint mrezu - pokrivenost sasvim ok

Nedostatak:
- CDMA protokol = mora se kupiti njihov telefon (mada ovi njihovi osnovni modeli nisu ni skupi)
- Nema poruka ka Srbiji
- Nema mogucnost nacionalnog Roaminga (nece raditi po Montani, Dakotama, Vajomingu i slicno)
Reply With Quote
Staro 09.11.2012, 04:35
Milosdv's Avatar
Milosdv Milosdv je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.01.2009
US lokacija: Hollywood, FL
YU lokacija: Beograd, Voždovac
Nepromenjeno

Evo par rečenica sa terena Miami i okolina.
Sve se odnosi za PREPAID

MetroPCS - NE
Nude na prvi pogled dobru ponudu 40$ sve bez ograničenja talk/tex/data telefoni nisu baš nekog kvaliteta.
Mreža je dobra za razgovor po gradu ali zna da štuca kada se izađe iz okruga...
Prenos podataka u početku dobar nakon nedelju dana konstantnog korišćenja smanjivanje brzine i štucanje...
Ovo nije moje iskustvo već ljudi koji žive ovde, znači batalite ove likove.

Simple Mobile NEEEEEEEEEEEEEEEEEE teško sranje od mreže. Cena 12 dolara sim kartica + 40,50 ili 60dolara neki od unlimited planova (samo na papiru).
Ako se donosi telefon mora da podržava 1700 frekvenciju.
Uzeo sam karticu i koristio samo 10 dana.
Razgovori u lokalu mogu da prođu, izlazak na auto put odma prekida o internacionalnim da ne pričam koje kašnjenje imaju pa Orion je izmislio voip za ove budale.
Internet katastrofa, prekida ide sa 3g na 2g mislim da je u jednom momentu bio skoro kao dialup (hahhaah)....

Evo šta ja predlažem za sve koji dolaze i neće se zajebati i bacati pare.

T-MOBILE prepaid za početak

1. Kupite T-mobile prepaid telefon u Walmartu, ima 5,6 modela.
Npr: Huawei 90dolara u kutiji dobijete i SIM karticu i sve detaljno kako da aktivirate i izaberete broj.
2. Kupite dopunu, ja sam uzeo 30 dolara (ova ponuda od 30 ima samo u Walmartu) 100min talk/ text unlimited / internet 4G do 250mb ostalo zagarantovano na 3G unlimited.
Sve ukupno 120dolara
Usluga vrhunska, internet bez greške.
Nakon isteka možete da dopunite sa 50,60$... unlimited sve ili 1$,2 ili 3 dolara unlimited po danu. A možete i na postpaid da pređete posle nekog vremena kada se sredite.

Instalirate PdaNet na mobilni i na laptop i bez problema koristite isti taj internet na laptopu.

Pozdravljam
Reply With Quote
Staro 09.11.2012, 05:22
milosx milosx je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.07.2011
US lokacija: NEW YORK
YU lokacija: BiH/Srb
Nepromenjeno

Ja sam potpuno zadovoljan kako radi u NY simple mobile za ova 4 meseca. Radio je za vreme Sandy dok su svi ostali kukali i to na starom telefonu koji sam doneo iz Srbije. Ostavljene poruke znaju malo da budu nerazumljive ali najbitniji mi je svakako net u pokretu. Sve mi je neograniceno za $40, s tim da imam 4G net za prvih 250MB i onda pada na 3G brzinu (odkako sam kupio US telefon). Skajp video call preko mobilne mreze ima savrsen i zvuk i sliku, za obe strane, boljeg kvaliteta nego laptop kod kuce.
T-Mobile prepaid je supruga uzela i zna cesto da javi da su sve konekcije zauzete.
Zavisi od grada do grada sta je najbolje.
Staro 09.11.2012, 16:18
Milosdv's Avatar
Milosdv Milosdv je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.01.2009
US lokacija: Hollywood, FL
YU lokacija: Beograd, Voždovac
Nepromenjeno

Vidiš kod tebe šljaka dobro dok je ovde katastrofa...
Inače simple mobile koristi resurse t-mobile
A tu je i free IGO
Pozdrav

Last edited by Milosdv; 09.11.2012 at 16:24.
Reply With Quote
Staro 09.11.2012, 19:19
slavek slavek je offline
Član

Datum prijave: 25.10.2012
Nepromenjeno

Moze li neko ko salje poruke u m:tel mrezu (065,066) u Bosnu da mi kaze sa kog operatera iz USA salje poruke? Mislim na ove prepaid opcije pogodne za nove imigrante.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja