ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Priznavanje strucne spreme u US » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 24.02.2009, 01:39
greenboy greenboy je offline
Član

Datum prijave: 23.02.2009
Nepromenjeno 911

Citat:
Prvobitno poslao korisnik V777 Prikaz poruke
Ne znam sto se tice iskljucivo policajaca, ali mislim da se to odnosi i na njih i na sve ostale poslove u samoj policiji, mora da se ima drzavljanstvo
Sada sam procitao i kako sam razumeo ne mora da se ima drzavljanstvo ali mora da si usao u proces dobijanja istog pa ako pocnes da radis u LAPD-u u roku od tri godine moras da im pokazes da si prosao proces naturalizacije i da si zvanicno postao njihov zemljak ili...

Vidis, nikad nisam razmisljao da radim u biblioteci, mada volim da citam... ali mislim da to ipak nije za mene.
Reply With Quote
Staro 24.02.2009, 10:28
xeg's Avatar
xeg xeg je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.05.2008
US lokacija: Atlanta, GA
YU lokacija: Nis, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku xeg
Nepromenjeno

"Bad boys, bad boys what you gonna do,
what you gonna do when they come for you..."

Sve u svemu ideja je fina ali je dosta tesko upasti tamo, najmanje prvih godinu dana ne mozes ni da im pridjes jer nisi ni 1god resident tu gde bi aplicirao. U svakom slucaju ako ides negde ponesi prevedene potvrde iz policije i suda jer se to trazi za takve pozicije.

Welcome zeleni i srecno.
16.05.2008. - stiglo u KCC
01.12.2008. - stigla 2. koverta
22.12.2008. - zavrsen lekarski
22.01.2009. - uspesno zavrsen intervju u Bgd-u
23.01.2009. - podigli vizirane pasose
Od 19.04.2009. u USA, Atlanta, GA
---------
About us: Veselinovica kutak
Reply With Quote
Staro 24.02.2009, 10:51
greenboy greenboy je offline
Član

Datum prijave: 23.02.2009
Nepromenjeno Alaska fishing

Znaci morao bih nesto drugo da radim u Americi prvih godinu, dve, nema problema, ici cu da pecam krabe na Aljasci, a kazu da je kinta skroz pristijna, naravno ako se u medjuvremenu ne utopis u ledenom moru..... ali je ne volim da razmisljam o posledicama.
Reply With Quote
Staro 24.02.2009, 11:30
steficacvek's Avatar
steficacvek steficacvek je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 19.05.2008
US lokacija: Phoenix, Az
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

E cula sam da su pare ooooooodlicne u hvatanju krabi. Ali i tu ti je zestoka konkurencija, a i inicijacija. Plus, danima/mjesecima zarobljen na ledenom moru ... Sretno!
23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC
28.5.2008. Koverta stigla u KCC
13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled
The Day - 20.3.2009.
Visa granted

In US since May 26, 2009!
Reply With Quote
Staro 24.02.2009, 11:52
xeg's Avatar
xeg xeg je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.05.2008
US lokacija: Atlanta, GA
YU lokacija: Nis, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku xeg
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik greenboy Prikaz poruke
Znaci morao bih nesto drugo da radim u Americi prvih godinu, dve...
Morao bi da budes resident u county-ju u kom zelis da apliciras za police i sl. gov poslove.
16.05.2008. - stiglo u KCC
01.12.2008. - stigla 2. koverta
22.12.2008. - zavrsen lekarski
22.01.2009. - uspesno zavrsen intervju u Bgd-u
23.01.2009. - podigli vizirane pasose
Od 19.04.2009. u USA, Atlanta, GA
---------
About us: Veselinovica kutak
Reply With Quote
Staro 24.02.2009, 14:02
kaneolopa kaneolopa je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.02.2009
US lokacija: SF Bay
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik greenboy Prikaz poruke
Znaci morao bih nesto drugo da radim u Americi prvih godinu, dve, nema problema, ici cu da pecam krabe na Aljasci, a kazu da je kinta skroz pristijna, naravno ako se u medjuvremenu ne utopis u ledenom moru..... ali je ne volim da razmisljam o posledicama.
Pozuri sa prijavom ... sada je u toku prijavljivanje za rad kako na turistickim brodovima, i kruzerima tako i za polove na Aljasci jer su oni uvek sezonski, ali dosta dobro placeni. Uzmi u obzir samo jos jednu stvar da je na Aljasci sve zivo dosta dosta skuplje zato sto se sve uvozi iz drzava malko juznije.
Reply With Quote
Staro 24.02.2009, 14:05
landlord's Avatar
landlord landlord je offline
Amer

Datum prijave: 21.05.2008
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Sarajevo, B&H
Nepromenjeno

Htio sam bas pokrenuti ovu pricu oko sezonskih poslova, poslova na cruiserima.. i sl.
Mozda bi i MVP977 mogao malo vise da kaze o tim brodovima.
Meni bi bilo super, raditi tako nesto za pocetak. Dok ne dovedem engleski do jako dobrog nivoa, a i odmah imas bilo kakav posao.

lp
Ogi
26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom
29.5.2008 - dobili su moju kovertu
04.2.2009 - stigla druga koverta
19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled
26.2.2009 - AOS stigao
13.3.2009 - zakazan intervju
17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio

U Americi od 24.05.2009.
Reply With Quote
Staro 24.02.2009, 15:07
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Ja znam dosta ljudi koji rade po tim cruzerima. Sve koje znam su otisli tamo iz Srbije (dobili su radnu vizu, nisu imali zeleni karton i sl)....ne bi me cudilo da su ti poslovi opet "rezervisani" za poseban status i kategoriju...

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 24.02.2009, 15:31
kaneolopa kaneolopa je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.02.2009
US lokacija: SF Bay
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Fora je sa krstaricama da ako radis na jednoj takvoj... a zivis u US tebi taj novac nije bas neki velik prihod, a u suprotnom slucaju dok zivis u Srbiji taj novac je znacajnija suma. Fora je da ti se ne isplati da iznajmnjujesh stran kada ne zivis u nejmu... mozes npr da uzmesh storage space pa da u njemu drzis stvari, a kada se vratish sa krstarice.. vijash se sa stanovima i svime po redu da bi iznajmio nesto na 2-3 meseca i ponovo na brod nazad. Ovo je super stvar za one koji su sami, za porodicne ljude je ovo jako jako tezak posao. Za sve one koji su zainteresovani evo linkova
http://www.alaskajobfinder.com/
http://www.cruiselinesjobs.com/
Ima i drugih linkova ali mnogi traze da se uplati odredjena suma novca da bi pristupio listi poslova.
Reply With Quote
Staro 24.02.2009, 16:47
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

To si u pravu...lose su to placeni poslovi. Generalno se zaradi oko 800$ ako konobarises, sa tip-om uspeju da napucaju 1200-1500$....sto je nista za ameriku. E sada, nasi odlaze na po 9 meseci...pa ne trosi mnogo na krstaricu, jer ima hranu i smestaj...pa skupi.

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja