![]() |
|
|
|||||||
| Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
| Vodič za emigrante » Poslediplomske studije u Americi (Graduate studies) » Bitni linkovi | ||||
| Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
| Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Evo ti sa mog univerziteta gde sam ja doktorirala Purdue ECE ili nesto lakse i lakse za upisati Purdue ECET a za obojicu kako se prijaviti Pogledajte ovde ima spisak svih programa (ogroman je univerzitet) program requirements Elektro - gledaj ECE i Technology - tu je ECET Ekonomija - gledaj Kranert School of Management - PhD - Management, Economics i slicno. Po broju internacionalnih studenata, prvi u zemlji je Boston University, a odmah za njim Purdue. Obicno ko se primi na PhD na Purdue dobije da bude asistent, istrazivac (RA) ili predavac asistent (TA). Ako ti je slabiji Engleski RA ce ti bolje leci i mozda ne mozes odmah da polozis Test of Speaking English koji moras da imas kao TA. Ako se prijavis npr na Purdue - za jednu taksu mozes da posaljes prijavu na 3 razlicita smera. |
|
|
|||
|
|||
|
Smer sam elektroenergetika. Logicno je da nastavim sa energetikom. Ali voleo bih nesto sa kompjutere kao IT jer se to najvise trazi. Ne znam dali je to moguce i dali pored poteskoca sa engleskom onako grubo ako mozes da mi kazes kolko bi me kostalo sa finansiske strane jer mislim da to bi bilo presudno.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
vuxanne
Ja sam završio Saobraćajni, sada sam na Masteru, jel imam ikakve sanse da tamo nadjem neki smer za mene! Ovako imam i radnog iskustva u struci. Emgleski govor super pisanje ne bas sjajno( zbog prirode posla) Ossek sam logistika! Pregledao sam tamo onu listu ali nisam nasao nista u vezi saobraćaja i transporta, logistike... Zvanje mi je dipl ing saobraćaja.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
A mozda mozes an Menadzmentu da gledas "OPERATIONS MANAGEMENT" Znam da na Tehnologiji ima PhD klikni a da na departmanu Industrial Technology imaju profesora koji se bave Distribucijom. vidi sta rade na dodiplomskim Imaju ovaj centar Supply Chain Management Technology Lab A npr. Oregon State ima Transportation gde je Civil klikni |
|
|
|||
|
|||
|
Diplomirala sam hemiju i trenutno sam na masteru fizicke hemije,sve sam procitala ali i dalje imam problem da nadjem sta mi je najlakse. Sve do sad sto sam gledala nije mi sigurno sto zbog proseka sto zbog visokih rezultata na GRE-u. Prosek sa osnovnih studija nije tako sjajan, 7,77, ali zajedno sa prosekom sa master studija trebalo bi da na kraju bude do 8,5. Da li se ova dva proseka racunaju kao ukupan prosek celokupnog studiranja i da li je prosek mnogo bitan s obzirom da se gledaju TOEFL i GRE rezultati? Da li mozes da mi preporucis neke fakultete za koje mislis da je lakse dobiti doktorske u oblasti hemije? Trebaju mi sto sigurnije opcije za pocetak...
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Evo ti zahtevi klikni Graduate Record Examination (GRE): Not required TOEFL for Non-Native English Speakers: Minimum Paper-Based Test (PBT) Score Required: 550 Minimum Internet-Based Test (IBT) Overall Score Required: 77 With the following minimum section requirements: Reading: 19 Listening: 14 Speaking: 18 Writing: 18 Kod proseka dodaj u zagradi (grades not curved) da skontaju da nema statistickog peglanja ocena. |
|
|
|||
|
|||
|
Hvala ti puno! Jos nisam pronasla ni jedan da ne treba GRE tako da mi ovo mnogo znaci. Sigurno postoji jos fakulteta koji ga ne zahtevaju, samo treba da ih pronadjem...Sad cu dobro da prostudiram ovo na fakultetu koji si ti zavrsila.
|
|
|
|||
|
|||
|
vuxanne, pitanje za tebe. Vidim da se prilikom prijave za Phd program trazi broj objavljenih radova. Sta ukoliko nemam nijedan objavljen rad? Da li i dalje imam sanse da upadnem na neki program?
|
|
|
|||
|
|||
|
Nisi jedina. Probaj, nista ne ne kosta. Ja sam imala 16 konferencijskih, 2 rada u casopisu i 4 poglavlja u udzbenicima kad sam se prijavljivala. Ali radila sam na fakultetu pet godina i magistrirala u Srbiji. Kod nas na faksu nisi mogao da prijavis magistarski rad bez minimum 5 radova. Ali svaka disciplina je specificna i svaki univerzitet je drugaciji...
|
![]() |
|
|