![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Zdravstveno osiguranje » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Ovdje juznije jako puno ljudi ide u Meksiko bas iz tog razloga, da promjeni plombe, stavi krunicu i slicno. Naravno trebas dobro da se raspitas kod kojeg ces zubara, a ne trk u prvu ambulantu koju vidis u Nogalesu. Sve u svemu, i kod najskupljeg meksickog zubara platis jedno 2-3 hiljade manje nego ovdje... Tako da sljedeci godisnji spoji ugodno sa korisnim i pravac Acapulco!
![]()
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
|||
|
|||
![]()
moras jos znati da se osiguranju salju puno vece cijene nego sto jesu , zato da bi se izvuklo sto vise od njih ali posten zubar onda pacijentu, dio koji on mora platiti, korigira cijene kao da placa kes.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
|||
|
|||
![]()
neznam sta da kazem moj zubar radi vec 40god u chicagu i svi zubari sa kojima suradujemo imaju slicne cijene.
zato je u ovoj zemlji najbitnije imati dobru informaciju jer ako nemas platis puno!!!
|
|||
|
|||
![]()
Ja nemam kod sebe racun, ali cu prepisati kada dodjem kuci. Krunica je trebala out of pocekt da bude 777$, dubinsko ciscenje cele vilice je 900$, od toga ja 260$ moram da platim (prvi put je 300, zbog deductable). Ja nisam tek tako zakucao kod prvog zubara, nego sam isao po preporuci. Nazalost....ovde kanda covek mora za svaku stvar da provede par dana istrazujuci. Ajd mi posalji molim te broj tvog zubara na PP. Jel on potpada pod blue cross blue shield?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tek sada vidim da ne mogu da posaljem kratku poruku, vec poruka mora da ima najmanje 50 karaktera. Stvarno ne znam sta da pisem. |
|
|||
|
|||
![]()
Jedna od najvecih zavrzlama koje sam imala ovde je upravo razumevanje zdravstvenog osiguranja.Ono sto je moj savet svima je da pre nego sto odu kod lekara pozovu svoje osiguranje i provere sta im je tim osiguranjem pokriveno,a sta ne.Npr.ako imate dentalno osiguranje koje vam pokriva troskove cak 100% ,ne znaci da pokriva "bele "plombe,vec samo amalgamske"sive",pa se moze desiti da vam stigne racun iako ocekujete da su troskovi podmireni osiguranjem.Najcesci razlog zasto osiguranje ne pokrije neke troskove je ako misle da neka intervencija nije medicinski opravdana,pa zato ako planirate bilo kakvu intervenciju(biopsije,operacije,sve sem onog obicnog pregleda) obavezno konsultacija sa ovima iz osiguranja.Naslusala sam se dosta prica gde su ljudi placali neke racune za koje uopste nisu znali,cak ako idete kod lekara a nemate osiguranje,i pitate koliko kosta citava usluga oni vam znaju reci samo npr. cenu samog pregleda,a onda vam dostave naknadno racun iz laboratorije,pa je i to jedna od stvari sa kojom treba biti oprezan.Mi smo navikli da kada placas ,placas sve odjednom i da se to podrazumeva,a ovde nije uvek sve tako.
|
|
|||
|
|||
![]()
Evo da jos dopunim predhodnu poruku. U slucaju da imate cak jako dobro osiguranje koje pokriva 100% troskove za "in network" lekare (koje mozete naci na sajtu osiguranja ali obavezno i pitati samog dr. da li prima vase osiguranje)moze se desiti da npr. kod neke operacije, vas operise dr. koji prima vase osiguranje,ali nalaz biopsije radi patolog koji ne prima tj nije in network, iako sve to radite u bolnici koju vase osiguranje pokriva(ovo je cesto i sa anesteziolozima) i onda nemate druge nego platiti.Mozete se zaliti osiguranju da niste mogli da birate,i oni mogu odluciti da vam smanje racun ali i dalje to ostane cifra koju niste planirali. Jedna od stvari koje doktori ponekad rade a nisu legalne(koliko sam ja shvatila) je situacija gde ste vi otisli kod "in network" lekara,njemu osiguranje nije platilo za usluge koliko je njegova puna cena i on vama licno posalje tu razliku da platite. Sve u svemu,uvek pitajte sve do sitnih crevaca i uvek zapisite sat, dan i ime i prezime osobe sa kojom ste razgovarali. Kao i uvek,nadam se da ce sve ovo nekome mozda nekada koristiti
![]() |
![]() |
|
|
![]() |