ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Zdravstveno osiguranje » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 30.11.2010, 17:37
steficacvek's Avatar
steficacvek steficacvek je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 19.05.2008
US lokacija: Phoenix, Az
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Ovdje juznije jako puno ljudi ide u Meksiko bas iz tog razloga, da promjeni plombe, stavi krunicu i slicno. Naravno trebas dobro da se raspitas kod kojeg ces zubara, a ne trk u prvu ambulantu koju vidis u Nogalesu. Sve u svemu, i kod najskupljeg meksickog zubara platis jedno 2-3 hiljade manje nego ovdje... Tako da sljedeci godisnji spoji ugodno sa korisnim i pravac Acapulco!
23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC
28.5.2008. Koverta stigla u KCC
13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled
The Day - 20.3.2009.
Visa granted

In US since May 26, 2009!
Reply With Quote
Staro 30.11.2010, 17:39
tamacharly tamacharly je offline
Drug član

Datum prijave: 27.05.2009
Nepromenjeno

moras jos znati da se osiguranju salju puno vece cijene nego sto jesu , zato da bi se izvuklo sto vise od njih ali posten zubar onda pacijentu, dio koji on mora platiti, korigira cijene kao da placa kes.
Staro 30.11.2010, 17:41
steficacvek's Avatar
steficacvek steficacvek je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 19.05.2008
US lokacija: Phoenix, Az
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik tamacharly Prikaz poruke
ajd dreamerns nemoj pretjerivati ja neznam kod kog zubara si bio evo cijene kod mene,
kruna ako ti placas sve bez osiguranja je 720 a cirkonija 850
dubinsko ciscenje po kvadrantu 180, plombe 135-185 zavisi koliko povrsina,itd
stvarno ako trbas nesto kod zubara javi se, jer ocito su te ti gdje si bio oderali.
office gdje ja radim je u skokie, nije tako daleko od vas.
To je super cijena, ali ja moram da se slozim sa dreamerom. Moj dragi je nasao posebnu ambulantu za ljude sa disability, dali su mu 60% popusta i cijena jedne krunice je bila 900$ plus root canal 750$ (puna cijena je 1200, on je dobio popust jer ima medicare). Moj svekar ima "dobar" dental i za jedan zub (popravka i plomba) je dobio racun 1600$ ...
23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC
28.5.2008. Koverta stigla u KCC
13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled
The Day - 20.3.2009.
Visa granted

In US since May 26, 2009!
Reply With Quote
Staro 30.11.2010, 17:47
tamacharly tamacharly je offline
Drug član

Datum prijave: 27.05.2009
Nepromenjeno

neznam sta da kazem moj zubar radi vec 40god u chicagu i svi zubari sa kojima suradujemo imaju slicne cijene.
zato je u ovoj zemlji najbitnije imati dobru informaciju jer ako nemas platis puno!!!
Staro 30.11.2010, 20:22
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Ja nemam kod sebe racun, ali cu prepisati kada dodjem kuci. Krunica je trebala out of pocekt da bude 777$, dubinsko ciscenje cele vilice je 900$, od toga ja 260$ moram da platim (prvi put je 300, zbog deductable). Ja nisam tek tako zakucao kod prvog zubara, nego sam isao po preporuci. Nazalost....ovde kanda covek mora za svaku stvar da provede par dana istrazujuci. Ajd mi posalji molim te broj tvog zubara na PP. Jel on potpada pod blue cross blue shield?

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 01.12.2010, 12:30
lanas lanas je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.02.2010
US lokacija: New York, Chichago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik tamacharly Prikaz poruke
ajd dreamerns nemoj pretjerivati ja neznam kod kog zubara si bio evo cijene kod mene,
kruna ako ti placas sve bez osiguranja je 720 a cirkonija 850
dubinsko ciscenje po kvadrantu 180, plombe 135-185 zavisi koliko povrsina,itd
stvarno ako trbas nesto kod zubara javi se, jer ocito su te ti gdje si bio oderali.
office gdje ja radim je u skokie, nije tako daleko od vas.
Izvini tamacharly. Napisala si da radis u Skokie. Da li mozda znas kako je nastalo ime tog mesta. Prezivam se Skokic. Moji su poreklom negde iz Hercegovine ili Dalmacije(jos istrazujem). Naziv ovog mesta mi je privukao paznju jos ranije.
Reply With Quote
Staro 01.12.2010, 19:25
kaneolopa kaneolopa je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.02.2009
US lokacija: SF Bay
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

"Skokie (pronounced /ˈskoʊki/) name comes from a Native American term for "fire"." Izvor
Reply With Quote
Staro 04.12.2010, 19:13
lanas lanas je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.02.2010
US lokacija: New York, Chichago
YU lokacija: Beograd
Talking

Citat:
Prvobitno poslao korisnik kaneolopa Prikaz poruke
"Skokie (pronounced /ˈskoʊki/) name comes from a Native American term for "fire"." Izvor
Mnogo hvala!

Tek sada vidim da ne mogu da posaljem kratku poruku, vec poruka mora da ima najmanje 50 karaktera. Stvarno ne znam sta da pisem.
Reply With Quote
Staro 09.12.2010, 14:32
duskica duskica je offline
Drug član

Datum prijave: 16.05.2009
Nepromenjeno

Jedna od najvecih zavrzlama koje sam imala ovde je upravo razumevanje zdravstvenog osiguranja.Ono sto je moj savet svima je da pre nego sto odu kod lekara pozovu svoje osiguranje i provere sta im je tim osiguranjem pokriveno,a sta ne.Npr.ako imate dentalno osiguranje koje vam pokriva troskove cak 100% ,ne znaci da pokriva "bele "plombe,vec samo amalgamske"sive",pa se moze desiti da vam stigne racun iako ocekujete da su troskovi podmireni osiguranjem.Najcesci razlog zasto osiguranje ne pokrije neke troskove je ako misle da neka intervencija nije medicinski opravdana,pa zato ako planirate bilo kakvu intervenciju(biopsije,operacije,sve sem onog obicnog pregleda) obavezno konsultacija sa ovima iz osiguranja.Naslusala sam se dosta prica gde su ljudi placali neke racune za koje uopste nisu znali,cak ako idete kod lekara a nemate osiguranje,i pitate koliko kosta citava usluga oni vam znaju reci samo npr. cenu samog pregleda,a onda vam dostave naknadno racun iz laboratorije,pa je i to jedna od stvari sa kojom treba biti oprezan.Mi smo navikli da kada placas ,placas sve odjednom i da se to podrazumeva,a ovde nije uvek sve tako.
Reply With Quote
Staro 10.12.2010, 03:33
duskica duskica je offline
Drug član

Datum prijave: 16.05.2009
Nepromenjeno

Evo da jos dopunim predhodnu poruku. U slucaju da imate cak jako dobro osiguranje koje pokriva 100% troskove za "in network" lekare (koje mozete naci na sajtu osiguranja ali obavezno i pitati samog dr. da li prima vase osiguranje)moze se desiti da npr. kod neke operacije, vas operise dr. koji prima vase osiguranje,ali nalaz biopsije radi patolog koji ne prima tj nije in network, iako sve to radite u bolnici koju vase osiguranje pokriva(ovo je cesto i sa anesteziolozima) i onda nemate druge nego platiti.Mozete se zaliti osiguranju da niste mogli da birate,i oni mogu odluciti da vam smanje racun ali i dalje to ostane cifra koju niste planirali. Jedna od stvari koje doktori ponekad rade a nisu legalne(koliko sam ja shvatila) je situacija gde ste vi otisli kod "in network" lekara,njemu osiguranje nije platilo za usluge koliko je njegova puna cena i on vama licno posalje tu razliku da platite. Sve u svemu,uvek pitajte sve do sitnih crevaca i uvek zapisite sat, dan i ime i prezime osobe sa kojom ste razgovarali. Kao i uvek,nadam se da ce sve ovo nekome mozda nekada koristiti .
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja