![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Vožnja kamiona u Americi - Trucking in USA » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
napisao mi neki lik iz chicaga, ali koliko vidim tj cujem od vas da to nema veze ipak
|
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav, moze li neko od ownera, dispecera ili vlasnika kompanija reci kako se krecu cene tura po milji sada kada je gorivo jeftino? Koliko je prosek neto kada se plati 10 ili 12 odsto kompaniji?
Hvala i srecni putevi! |
|
|||
|
|||
![]()
Pre svega srecna vam i uspesna Nova 2016 Godina i svaka pohvala za informacije koje pruzate na ovom forumu vezano za voznje kamionom!
U Chicagu je polaganje za kamion 2300$ i sve se zavrsi za 4 nedelje koliko sam ja obavesten od naseg coveka koji drzi nastavu u jednoj auto skoli! Trenutno cekam radnu dozvolu pa me intersuje koliko se placa pocetnik vozac ili je i to stvar dogovora sa poslodavcem? I jos jedno pitanje? Mozete li da mi preporucite neku kompaniju koja uposljava vozace, s tim sto me interesuju ture bez dolaska kuci? Kuca bi mi bio kamion! ![]() Hvala unapred i svako dobro! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Samo polaganje kosta $50 ukoliko vec znas da vozis a u DMV-ju polazes na necijem kamionu. Pocetnici uglavnom imaju 40-45 centi po milji.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hvala na odgovoru! Mozete li mi preporuciti neku nasu kompaniju kome bih mogao da se obratim za eventualan posao? |
|
|||
|
|||
![]()
Ne bih da te ubijam u pojam ali u iole dobroj kompaniji traze da imas minimum godinu dana iskustva, a neki su se progospodili pa traze i dve godine iskustva. Svi se pravdaju time da ih osiguravajuce kuce uslovljavaju da ne primaju vozace bez ili sa malo iskustva jer su rizicni, pa moraju da skupo placaju osiguranje za takve vozace sto im se navodno ne isplati.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Max73; 14.01.2016 at 02:34. |
|
|||
|
|||
![]()
Kod nasih kompanija nista nije problem osim placanja i zarade po milji. U dobrim kompanijama gledaju na iskustvo u losim ne gledaju.
|
|
|||
|
|||
![]()
Sto se kompanija tice, imas ih koliko hoces. Tacno je da neke ne zaposljavaju bez iskustva (americke nikako), ali nasi da jer ces i onako sa nekim u pocetku na put pa ce se tu videti jesi li rizican ili ne. Sto se polaganja tice, ako hoces u skolu ima i auto skola sa kojima mozes da se dogovoris da platis recimo samo 20 casova, to dodje oko 1000$, ali da li je to dosta zavisi od tebe. A oko ovoga da hoces da budes sve vreme u kamionu, ne brini to hoce i vlasnici.
Pozdrav pa pitajte sta vas jos zanima |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Tags |
voznja kamiona u americi, šleper amerika |
|
|