![]() |
|
|
|||||||
| Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
| Vodič za emigrante » Vožnja kamiona u Americi - Trucking in USA » Bitni linkovi | ||||
| Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
| Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
U Srbiji sam bio profesionalni vozac i skolu sam zavrsio za vozaca drumskog saobracaja ali to ovde nije vredno, jedino mi preostaje da se dokazujem. |
|
|
|||
|
|||
|
Ne znam da li je neko spomenuo ali u Beogradu postoji dispečerska firma za kamiondzije u USA. Pre par godina uspoznao sam decka koji to radi odavde za nase i amereicke kamiondzije, kancelarije su im bile kod sajma. Neke druge informacije nemam.
|
|
|
||||
|
||||
|
Dosta kompanija ima i "outsource" dispatch office negde u exYU. Moja kompanija je imala dodatni ofis u Skoplju, i secam se da su me Makedonci budili svako jutro, odnosno popodne po evropskom
U drugoj kompaniji me je dispecovao Mitke iz Berova. U trecoj su cesto uskakali iz Litvanije... Kompanija u kojoj je radio poznanik u Chgo je imala ofis u Brckom. Dosta kompanija ima "isturena odeljenja" po Bgd... To se otvori po principu - odakle je gazda tu se otvara outsource office ![]() On tog dispatch-a u exYU plati ko zna koliko puta manje nego onog koji sedi u Chgo, a u principu obavljaju isti posao...
|
|||
|
|||
|
Ma veliki broj firmi se dispecuje is Srbije, ja i sam radim za takvu firmu. Dispeceri su iz Nisa. Problem je, po meni, sto bi to trebalo da rade ljudi koji su bili u vozackom poslu da bi te "razumeli". Uglavnom kad krenes sam da vozis, ne veruj previse ni njima, a kamoli brokerima. Sve najbolje
|
|
|
|||
|
|||
|
Postoji shema sa Toro school of truck driving u Bellflower, CA.
|
|
|
|||
|
|||
|
Pozdrav kolege , imam jedno pitanje. Vozim 6 meseci dry van i imam ponudu da predjem ns rifer. Pa me zanima dal je veca miljaza i koliko je vece cimanje oko rifera ?
Pozdrav |
|
|
|||
|
|||
|
Kolega ako budes vozio rifer nemoj da se parkiras pored mene na truck stopu ili rest area kao boga te molim.
Ako si spreman nocu da ti tutnji ona skalamerija za hladjenje iznad glave, da kontrolises temperaturu i dosipas gorivo u jos jedan rezervoar, onda ok, ali na riferu nista nisi bolje placen nego na dry van, moze da bude i losije sve zavisi od kompanije do kompanije. Za vozace najgospodskiji posao je dry van.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
vec su mi uvalili da vozim pa cemo videti ...
|
|
|
|||
|
|||
|
Ja sam video dosta javasluka sto se tice odrzavanja kamiona, konkretno u jednoj firmi. Za 2 godine koliko ta firma postoji bilo je 3 unistena kamiona.
Jos kazu vozacu da se ocekuje da on placa manje opravke iz svog dzepa. Imali su dosta kazni zbog log booka i neispravnih kamiona. Ako neko na dry vanu ima veze sa brokerima koji placaju dobro on moze da zaradi vise nego neko ko juri rifer ture (700-800milja) na spot marketu. Last edited by reg; 08.02.2016 at 03:50. |
|
|
|||
|
|||
|
da li mi mozze neko reci prilikom vadjenja dozvole i za auto i za kamion, jel potrebno da se dostavi potvrda o adresi gde sam prijavljen?
jel moze da se polazze u cikagu za auto ako jos nije izdat ssn pa kad stigne ssn da dobijem i dozvolu? |
![]() |
| Tags |
| voznja kamiona u americi, šleper amerika |
|
|