![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Social Security Number & Green Card » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Poucena iskustvima s foruma, cim smo stigli, sutradan sam otisla u najblize socijalno. Nacekasmo se da bi nam tip rekao da ako smo stiklirali da stigne na adresu ne moze da nas prijavi, jer kad su to radili, formirali su se dupli brojevi, te da cekamo tri nedelje pa ako ne stigne da odemo ponovo. Rok za Green Card je cak godinu dana. Nadam se da necemo biti bas toliki baksuzi. Inace mi je rekao da kad dobijemo GC, onda moramo da odemo do Socijalnog, ali mi nije dobro objasnio zbog cega. Zna li neko?
blog: www.emogration.com FB: www.facebook.com/emogration www.facebook.com/JelenaCrafts od 2004 -2015 on and off pokusaji DV 2017 izvuceni br. 23** 14.05.2016. DS260 popunjen 22.08.2016. stigao poziv za intervju (zakazan za 11. oktobar) 30.09.2016. lekarski 11. 10. 2016. intervju i pozeleneli ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mi cemo ici do socijalnog kako bi smo uzeli tu potvrdu da je zahtev za izdavanje SSN predat. Znam da je guzva tamo na Jefferson Parku al sta cemo. ![]()
____________________________ 2014 - 2 prijave, duplo nista 2015 - 2 prijave, duplo nista 2016 - 2 prijave , IZVUCENI - broj 14XXX 25. Maj - poslat DS-260 27. Decembar - Zakazan lekarski 12. Januar 2017. - Zakazan intervju i POZELENELI 13. Januar - Vize u pasosu 04. Mart - ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
U The bank of America mi nisu trazili, oni jedini ne traze.
Inace evo prodje tri nedelje mi ne dobismo SSN. U principu nije drama, ali bez njega ne mogu decu da prijavim na all kids, tako da sad cu verovatno istresti gomilu novca za sistematski pregled i vakcine za skolu.
blog: www.emogration.com FB: www.facebook.com/emogration www.facebook.com/JelenaCrafts od 2004 -2015 on and off pokusaji DV 2017 izvuceni br. 23** 14.05.2016. DS260 popunjen 22.08.2016. stigao poziv za intervju (zakazan za 11. oktobar) 30.09.2016. lekarski 11. 10. 2016. intervju i pozeleneli ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Da i nama su sve uzeli. Videcu da sacekam ovu nedelju pa da u ponedeljak odem ili ih zovem telefonom. Moram da proceprkam dokumentaciju (a imam dokumentacije za ceprkanje koliko hoces za sto strana, decu, kuce, posao....
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bez obzira na to bez ikakvih problema otvorili smo bankovne racune u Wachovia bank. Jos drugar koji nas je preporucio u banci dobio 50$ po coveku jer je kao stari klijent banke koji je doveo nove klijente dobio 50$. Ono sto mogu da dodam za SSN na osnovu svog iskustva ali i drugih ljudi sa programa je da smo svi SSN dobili u razlicito vreme i da smo kasnije dobili info da je razlog brzine dobijanja SSN obim posla koji ima office u kome je predat zahtev... E sad koliko je to relevantno ne bih znao da vam kazem ali ima smisla. Nama je komunicirano 2-3 sedmice!
Izvučen iz osmog puta ![]() 04.05.2016. - Popunjen DS-260 21.11.2016. - Zakazan intervju za 17.01.2017. 25.11.2106. - Promenjen bračni status 30.10./11.11.2016. - Otkljucan/ Dopunjen DS - 260 09.01.2017. - Završen lekarski 17.01.2017. - Intervju 26.01.2017. - Stigli pasosi 25.04.2017. - Flight ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ja sam im poslao mail, medjutim nema leba od toga. Lepo na lokaciju pa tiket u ruke i cekaj Boki blago tebi sa mexosima, indusima i ostalim ne tako bratskim nam narodima...
____________________________ 2014 - 2 prijave, duplo nista 2015 - 2 prijave, duplo nista 2016 - 2 prijave , IZVUCENI - broj 14XXX 25. Maj - poslat DS-260 27. Decembar - Zakazan lekarski 12. Januar 2017. - Zakazan intervju i POZELENELI 13. Januar - Vize u pasosu 04. Mart - ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Thank you for contacting the Social Security Administration.
We apologize for the delay in answering your inquiry. We regret any inconvenience this may have caused. We regret that you have not yet received the Social Security number (SSN) card you requested. Generally, an individual should receive his or her original SSN card in the mail within two weeks after the application and document(s) have been received and verified. When an alien requests an SSN or replacement card, we will verify his or her documents and status with the appropriate Bureau of the Department of Homeland Security (DHS). If verification is not available through the Systematic Alien Verification for Entitlements (SAVE) system, we will send Form G-845 for manual verification. Your local office will generally follow up on the G-845 request after allowing 15 federal workdays, plus five days for mail delivery. However, the Social Security Administration (SSA) has no jurisdiction over immigration laws, procedures, or the workload of Bureaus of the DHS. Due to security measures to prevent identity theft, we will no longer provide SSN’s over the phone when an individual calls to obtain his or her SSN. Furthermore, they are not available for viewing online. We suggest that you return to the local office where your application was filed. If you have been assigned an SSN, the office can provide you with the number. However, if you have not received your card within 14 days of your SSN having been assigned, you may have to apply for a replacement SSN card. If you have not been assigned an SSN, you can request that the office do the following: -- Again query the SAVE system -- Submit a Form G-845 request if original documents were requested by DHS -- Follow up on any G-845 previously sent -- Issue an SSA-L676 if the application has been denied. When you visit one of our offices to inquire about the status of your application, take all the documents you originally presented as evidence. Local offices do not print Social Security cards. All Social Security cards are printed and mailed centrally from Baltimore, Maryland. Caution: The copy of the uncertified SSN application contains confidential personal identifying information and should only be shared with trustworthy third parties on a need-to-know basis. Disclosure of information such as your address, date of birth, place of birth, parents’ names, and a facsimile of your signature can increase your vulnerability to identity theft. The Social Security Administration uses the U.S. Postal Service for all mail. We cannot track documents such as Social Security cards or birth certificates once they have been mailed. ------------------------------------------------------------------------ Kaze "kada budete islu u SSA office ponesite sva dokumenta" .. Odakle rodjo kad su nam sve uzeli na aerodromu?? Idem sa pasosem samo.. Inace po mailu je rok za SSN 15 radnih dana plus 5 dana za dostavu. ![]() ![]() Nista, u ponedeljak jedno 3 sata cekanja za parece papira...Bar sam za to istreniran s obzirom odakle dolazim...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Zar vi nemate vec SSNs? Sup.Mod.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Sup.Mod.
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Oduzimanje Green Card-a | takecare | Agencije za prijavu | 6 | 08.05.2017 14:42 |
Green Card - Sigurnost | Bazzoli | Vaša strana | 11 | 07.07.2015 05:01 |
Green Card za porodicu | Zorzy88 | Stare teme | 3 | 07.02.2011 19:43 |
Green Card and SSN | Smith6000 | Stare teme | 1 | 17.02.2010 09:14 |
![]() |